Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 2. 2021

Skandinavska symphonic doom/death metal zasedba Coldbound, katere jedro tvorijo vokalistka Liv Kristine (Midnattsol, ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy), klaviaturistka Meiju Enho (Mamyth, ex-Ensiferum) in multiinštrumentalist Pauli Souka (Jullov, Winterthroned, ex-Arvas), predstavlja videospot za najnovejši single Slumber Of Decay, ki je izšel pretekli petek pri Allegro Talent Media/Plastic Head Distribution.

22. 11. 2018

Ameriško-norveška naveza The Sabbathian namerava 25. januarja pri založbi Svart Records izdati svoj prvi dolgometražni album z naslovom Latum Alterum. Od prejšnjega EP-ja, ko so delovali še kot trio, sta sedaj prisotna le še multi-inštrumentalist Chad Davis (Hour Of Thirteen, Gnu, Jenzeits, ex-Chains) in vokalistka Anette Uvaas Guldbransen (ex-Nàttsòl, ex-Mäctätus), na albumu pa kot posebna gostja sodeluje tudi Liv Kristine (ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy).

Latum Alterum prinaša naslednje skladbe:
Requiem… (Intro)
The Brightest Light
Liti Kjersti
Head Of A Traitor
One Night Of Cruelty
Embrace The Dark
Evig Hvile / Libera Me… (Outro)

3. 7. 2017

Orden Ogan so objavili besedilni video za skladbo Come With Me To The Other Side, v kateri se jim je pridružila tudi Liv Kristine (ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy). Omenjena skladba se nahaja na novem studijskem albumu z naslovom Gunmen, ki bo izšel ta petek pri založbi AFM Records.

12. 6. 2017

Orden Ogan so objavili besedilni video za novi single Fields Of Sorrow s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Gunmen, ki bo izšel 7. julija pri založbi AFM Records.

Novi album prinaša naslednje skladbe:
Gunman
Fields Of Sorrow
Forlorn And Forsaken
Vampire In Ghost Town
Come With Me To The Other Side (feat. Liv Kristine)
The Face Of Silence
Ashen Rain
Down Here (Wanted: Dead Or Alive)
One Last Chance
Finis Coronat Opus

11. 10. 2016

Eden's Curse so objavili skladbo Unconditional, v kateri gostuje tudi pevka Liv Kristine (ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy). Skladba se nahaja na njihovem prihajajočem studijskem albumu z naslovom Cardinal, ki izide ta petek pri založbi AFM Records.

3. 8. 2016

Najnovejša pridobitev založbe Relapse Records je ambientalni sludge/alternative rock kvartet King Woman iz San Francisca, ki je leta 2009 najprej nastal kot solo projekt vokalistke Kristine Esfandiari, kasneje pa se je preoblikoval v pravo skupino.

King Woman so nedavno z Jackom Shirleyjem (Deafheaven, Whirr, Wreck & Reference) končali s snemanjem svojega studijskega prvenca Created In The Image Of Suffering, ki naj bi izšel spomladi prihodnje leto.

8. 7. 2016

Eden's Curse so razkrili naslovnico svojega petega studijskega albuma z naslovom Cardinal, ki bo izšel 14. oktobra pri založbi AFM Records. Novi album prinaša naslednje skladbe:
Prophets Of Doom
Sell Your Soul
The Great Pretender
Messiah Complex
Find My Way
Kingdom Of Solitude
Utopian Dreams
This Is Our Moment
Rome's On Fire
Unconditional (feat. Liv Kristine)
Saints And Sinners
Jericho

13. 6. 2016

Tanzwut so objavili videospot za novi single Stille Wasser, v katerem gostuje tudi Liv Kristine (ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy). Skladba se nahaja na njihovem prihajajočem studijskem izdelku z naslovom Schreib Es Mit Blut, ki bo izšel 8. julija pri založbi AFM Records.


9. 5. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo There's No Sanctuary s prihajajočega istoimenskega EP-ja italijanske progresivne black metal zasedbe Hortus Animae, v katerem gostuje tudi pevka Liv Kristine (ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy).


6. 5. 2016

Elina Siirala je nova vokalistka v skupini Leaves’ Eyes, ki jo je po trinajstih letih zaradi osebnih razlogov zapustila Liv Kristine.

15. 10. 2014
Liv Kristine je objavila videospot za komad Love Decay, v katerem se ji je pridružil Michelle Darkness (End Of Green). /T.U./

Avtorica: Tina Urek
13. 10. 2014
Pevke Kari Rueslåtten (The 3rd and the Mortal), Anneke van Giersbergen (The Gathering) in Liv Kristine Espenaes Krull (Leaves' Eyes, Theatre of Tragedy) so se združile pod imenom The Sirens in objavile dve popolnoma novi skladbi Sisters of the Earth in Embracing the Seasons. Dekleta se bodo v naslednjih dveh mesecih odpravile na turnejo, na kateri bodo poleg omenjenih pesmi prepevale še komade tako svojih bandov kot tudi solo karier. /J.G./

Avtor: Gorjanec
11. 9. 2014
Norveška pevka Liv Kristine (Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy) bo 4. novembra izdala svoj peti solo album z naslovom Vervain, na katerem bo v skladbi Stronghold Of Angels gostovala tudi heavy metal kraljica Doro Pesch. /J.G./

Avtor: Gorjanec
4. 2. 2014
Týr so objavili video za komad The Lay of Our Love z aktualnega albuma z naslovom Valkyrja. Na skladbi (in v videu) gostuje pevka Liv Kristine (Leaves' Eyes). /P.G./

2. 10. 2013
Na novem albumu zasedbe Primal Fear bo pri komadu Born With A Broken Heart sodelovala Liv Kristine, pevka zasedbe Leaves’ Eyes. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška