Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 4. 2024

Že trinajsta edicija festivala 70.000 Tons Of Metal se bo prihodnje leto odvila med 30. januarjem in 3. februarjem. Ladja bo izplula iz Miamija, končna destinacija pa bo tokrat Ocho Rios na Jamajki.

Prve potrjene zasedbe, ki bodo odigrale en (ali dva) koncerta na križarki, so Benighted, Candlemass, Delain, Emperor, Flotsam & Yetsam, In Extremo, Kalmah, Majestica, Samael, SepticFlesh, Stratovarious, Tankard in The Kovenant.

Avtorica: Tina Urek
30. 4. 2024

Rivers Of Nihil so včeraj predstavili single Criminals. Njihov zaenkrat še neimenovani novi studijski album bo izšel prihodnje leto.

Avtorica: Tina Urek
30. 4. 2024

V MIKK prihaja že LXII. edicija Metal Klavnice, ki bo hkrati ogrevanje za letošnji zadnji Vratolom. Nastopili bodo:

Attitudes To Human Extinction (death metal, HRV)
Dark Sphere (black metal, SLO)
Taste Of Plague (deathcore, SLO)

Ne pozabimo: še eno ogrevanje na Vratolom bo potekalo 18. maja v ljubljanskem klubu Jalla Jalla s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

26. 4. 2024

Španski black metal/pank band Hässlig predstavlja naslovni komad prihajajočega prvenca Apex Predator, ki ga bo 3. maja izdal pri Sentient Ruin Laboratories. Tracklista:

Yellow Bile
Slaves
Flesh and Bone
Body Snatcher
Apex Predator
Abgrund
Watch Them Hang
Siege
Raping the Exoskeleton of Life
Shattered
Psychopathic Triumph
Unholy and Rotten (priredba Midnight)

24. 4. 2024

Grški veljaki ekstremnega metala Rotting Christ predstavljajo novi single The Apostate s prihajajočega albuma Pro Xristou. Ta izide 24. maja pri Season Of Mist, spodaj pa si lahko ogledate tudi animirani video za zgoraj omenjeni single.

Rotting Christ boste letos lahko v živo ujeli tudi pri nas, in sicer 5. julija na festivalu Metaljot Raspaljot v Laškem.

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
23. 4. 2024

Ameriški death metalci Rivers Of Nihil so pričeli snemanje petega studijskega albuma. Njihov četrti studijski album je izšel leta 2021 in očitno je, da bomo letos dobili naslednika. Zasedba se že konec tega meseca odpravlja na turnejo, tako da se jim očitno mudi s snemanjem.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2024

Konec januarja smo vam sporočili datum letošnje edicije MetalWitcha, tradicionalnega ljubljanskega festivala, ki se bo odvil 19. septembra. Zdaj pa so znane že tudi vse štiri nastopajoče zasedbe, in sicer: Nightmare, Depresy, Doomas in Godzilla.

Poleg tega sporočamo, da se festival vrača v Klub Cirkus.

17. 4. 2024

Nemški simfoničarji Xandria predstavljajo najnovejši video za komad Universal. Gre za popolnoma svežo stvaritev, ki je na nek način tudi posledica dobrega odziva oboževalcev na prejšnjo ploščo The Wonders Still Awaiting, ki je izšla pred enim letom.

15. 4. 2024

Italijanski melodični elektro metalci Kalah z videospotom za komad Helichrysum spominjajo na letošnji album And Yet it Dreams, ki je izšel februarja.

15. 4. 2024

Italijanski gotični metalci Inner Shrine so objavili videospot za Aita, prvi single in hkrati naslovni komad prihajajočega istoimenskega albuma. Album naj bi izšel še letos pri založbi Lands of Glory Records.

11. 4. 2024

Veterani tehničnega death metala Gory Blister predstavljajo nov video Profound Sedation. Komad lahko najdete na sedmem albumu banda z naslovom Reborn from Hatred, ki je izšel lansko leto.

10. 4. 2024

Norveška neofolk zasedba Wardruna se bo konec letošnjega leta odpravila na daljšo turnejo okrog sveta. Seveda se bo zasedba ustavila tudi na stari celini, nam najbliže že 17. novembra na Dunaju. Druge datume najdete na sliki.

9. 4. 2024

Mednarodna progresivna zasedba Seventh Station je med svoje letošnje koncerte dodala dva posebna dogodka. Med 23. in 25. majem se bo udeležila in nastopila na enem izmed večjih glasbenih dogodkov na območju Balkana, in sicer na bolgarskem Spike Music Showcasu v Plovdidu. Nekaj dni pred tem, natančneje v nedeljo, 19. maja, pa bo kot prva metal zasedba nastopila na grajskem dvorišču gradu Brežice, ki se v toplejših mesecih spremeni v koncertno prizorišče. Več o slednjem dogodku boste izvedeli tukaj.

Avtorica: Tina Urek
8. 4. 2024

Norveški black metal zasedbi 1349 in Kampfar se oktobra odpravljata na co-headlinersko turnejo, ki se bo začela 1. oktobra v Leipzigu in zaključila 26. oktobra v Maastrichtu. Zasedbi se bosta nam najbliže ustavili 12. oktobra na Dunaju, kjer bosta nastopili na letošnji ediciji Vienna Metal Meeting.

Seznam nastopajočih za Vienna Metal Meeting 2024 je že kompleten, vstopnice lahko dobite tukaj.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb