Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 7. 2023

Corey Taylor je predstavil drugi single, ki se nahaja na njegovem prihajajočem studijskem albumu CMF2. Gre za komad Post Traumatic Blues.

Avtorica: Tina Urek
21. 6. 2023

V mariborskem klubu MC Pekrana se bo 1. julija odvila poletna edicija tematskih večerov Metal Erection. Na tokratni poletni ediciji vas bodo pregrevali slovaški thrash/death metalci Morhörr, domači thrasherji Black Camo in melodični death metalci Okl's Fruit Loops.

Vstopnina znaša 7 EUR.

29. 5. 2023

Festival Črna Loka 2023, ki je bil sprva prestavljen iz Škofje Loke v Kranj in bi se moral odviti 7. in 8. julija, je bil včeraj odpovedan. Tako pravi organizator:

»S težkim srcem sporočamo, da je festival Črna Loka odpovedan. Eden izmed glavnih razlogov je odpoved skupine 1914, ki so bili zaradi vojnih razmer in nezmožnosti izhoda iz Ukrajine primorani odpovedati vse festivalske koncerte to poletje.

Vsem, ki ste karto že kupili, bomo denar seveda vrnili. Plačila urejena preko paypala bodo vrnjena avtomatsko, ostala pa prosimo, da podatke za nakazilo pošljete na e-mail z naslovom simona@on-parole.com Vračilo boste prejeli v roku 14 dni.

Kljub temu lahko z veseljem sporočimo, da bo gruzijski black metal bend Psychonaut 4 vseeno nastopil in sicer 8. 7. v Menzi pri Koritu na Metelkovi. Njihova podpora bodo odlični Morost, ki za ta koncert pripravljajo prav posebno presenečenje (več o tem kmalu).«

30. 8. 2022

Romunski progresivci White Walls so posneli besedilni video za single The Gift.

Band pravi: »Single The Gift je bil ustvarjen posebej za humanitarni projekt MusInk For Humanity, dobrodelno organizacijo, sestavljeno iz tetovatorjev, ki si je domislila izdajo rock/metal kompilacije z izvirnimi pesmimi, ki se tematsko vrtijo okoli tetovaž.«

11. 8. 2022

Belgijski melodični death metalci Fragmentum so izdali single Quirigua Successors, ki se tematsko naslanja na njihov lanski album Masters of Complexity.

29. 6. 2022

Nemški black metalci Nocturnis so podpisali za založbo Black Sunset/MDD, kjer bodo jeseni izdali album, ki se bo tematsko ukvarjal s prvo svetovno vojno. Več informacij sledi.

26. 5. 2022
Domači thrash metalci Eruption bodo 19. avgusta pri založbi From The Vaults na CD-ju, vinilu in digitalno izdali četrti album Tellurian Rupture. Pri tem naj bi šlo za njihov najbolj ambiciozen album do zdaj, ki ga tematsko povezuje apokaliptičen koncept. Album je hkrati epski, temačen in tehničen, eksploziven na eni in umirjen na drugi strani. Vsekakor vsebuje vse, česar smo od Eruption vajeni: melodije, ki gredo v uho, ostre riffe in nalezljive vokale.

Prvi single Aegeon's Wrath smo vam ta teden že predstavili. Prednaročila so na voljo na Bandcampu.

Avtorica naslovnice je Leja Hočevar.

22. 4. 2022

Tukaj lahko v celoti slišite danes izdani album nemških black metalcev Mosaic z naslovom Heimatspuk, spodaj pa si lahko ogledate video za enega izmed komadov s plošče.

13. 1. 2022

Vikingi Heidra bodo 8. aprila izdali plošček To Hell Or Kingdom Come. Ta zaključuje tematsko trilogijo z naslovom The Dawn Trilogy. Zasedba bo že jutri predstavila prvi single Dusk, ki si ga lahko predčasno shranite na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
29. 11. 2021

Ameriški death metalci Ecryptus, ki se tematsko ukvarjajo s Star Wars, bodo januarja preko SBDC Records izdali EP z naslovom Kyr'am Beskar. EP, ki naj bi zadovoljil ljubitelje Morbid Angel, Immolation in Suffocation, bo vseboval 4 pesmi:

Cauterized Saber Wound Massacre
Planetary Enslavement
Compulsion to Disintegrate
Digested Over a Thousand Years

27. 10. 2021

Ameriška melodic death doom zasedba Somnent je v začetku tedna izdala drugi studijski album Gardens from Graves. Tematski album z devetimi skladbami ob melanholični podlagi izpovedno opisuje poskus premagovanja potrtosti in notranjih nasprotij.

Avtorica: Tina Novaković
19. 10. 2021

Ameriški stoner rockerji High Desert Queen so konec prejšnjega tedna pri založbi Ripple Music izdali debitantski album z naslovom Secrets Of The Black Moon, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Spodaj je na voljo tudi posnetek njihovega petkovega release partyja in tematske zabave z maskami pod imenom Movies That Doom.

Tracklista je sledeča:
Heads Will Roll
The Mountain Vs. The Quake
As We Roam
Did She
The Rise
Skycraper
The Wheel
Bury The Queen

3. 9. 2021

Finska v svoj nabor biserov metalske glasbe dodaja nov band Fearout. Hard rock/metal četverica bo novembra izdala svoje prve melodije pod naslovom Bleedthrough pri založbi Inverse Records, uporabniki Spotifyja pa si ga lahko predhodno shranite že zdaj. Za pokušino lahko spodaj kliknete na njihov prvi single The End of the Beginning.

»Glavni riff je bil ustvarjen pred približno 20 leti in smo ga poskušali izvajati z drugim bandom, pa se ni izšlo. Deset let kasneje smo poskusili drugič z drugim bandom, pa še kar ni steklo. Ko sem nazadnje zadevo ponudil Justusu, je le padel na plodna tla, tako da staranje komada 20 let v hrastovem sodu niti ni bila tako slaba ideja,« je album komentiral kitarist Arg Kinnunen. Pesem je vzela naslov od Churchilla, tematsko pa obravnava vzpone in padce ter kako se soočiti z njimi.

Band sta sestavila Arg Kinnunen (kitara) in Justus Latvala (vokali) leta 2014, dve leti kasneje se jima je pridružil še Topi Lajunen na bobnih, leta 2018 pa Minttu Minkkinen na basu.

Avtorica: Mateja Felc
23. 8. 2021

Gorjanec in Šujo sporočata: »Ta teden, od 23. do vključno 29. avgusta, vas na Radiu Bob vabimo k poslušanju tematskega tedna, posvečenega legendarnim Judas Priest.

Staroste heavy metala namreč letos obeležujejo kar nekaj okroglih obletnic, med drugimi 70. rojstni dan ikoničnega pevca Roba Halforda, mi pa smo v okviru našega tematskega tedna opravili tudi ekskluzivni intervju z edinim še preostalim originalnim članom v bandu, basistom Ianom Hillom!

Zvočne izseke iz intervjuja boste tekom tedna lahko ujeli v etru Radia Bob ter v sredo, 25. avgusta, ob 21. zvečer v metal oddaji Težki časi, celoten pogovor pa bo že jutro zatem, preveden v slovenščino, objavljen na Paranoidu!«

24. 5. 2021

Britanski inštrumentalni progressive/post-metal trio Mountain Caller predstavlja prvi single Beyond This Black Horizon z novega EP-ja Chronicle: Prologue, ki bo izšel 9. julija pri založbi New Heavy Sounds. Skladbe za EP so bile posnete istočasno kot njihov prvenec Chronicle I: The Truthseeker in gre za nadaljevanje njegovega tematskega koncepta. Producent je bil Joe Clayton iz Pijn, medtem ko je za mastering poskrbel Magnus Lindberg iz skupine Cult Of Luna.

Tracklista je sledeča:
Something Stirred From Beneath The Rubble
Beyond This Black Horizon
Stripped Of All But Purpose

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška