Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 10. 2021

Kultna britanska death/doom metal zasedba Enchantment predstavlja besedilni video za prvi single As Greed As The Eye Beholds s prihajajočega drugega albuma Cold Soul Embrace, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta v sodelovanju z založbama Transcending Records in Cosmic Key Creations.

Skupina je nastala leta 1993 sredi britanskega death/doom metal gibanja v družbi Paradise Lost, Anathema in My Dying Bride. Še istega leta so izdali prvi demo A Tear For Young Eloquence, nato pa podpisali za založbo Century Media Records, pri kateri je v začetku leta 1994 izšel debitantski album Dance The Marble Naked. Sledili so številni koncerti z imeni, kot so Bolt Thrower, Anathema, Cancer in Cradle Of Filth, preden so leta 1995 razpadli in za seboj pustili material za celoten drugi album.

Enchantment iz Blackpoola še vedno sestavljajo Paul Jones (vokal), Marc Gibson (kitara), Steve Blackmore (kitara), Mark Tierney (bas) in Chris Sanders (bobni).

26. 11. 2020

Založba Argonauta Records napoveduje koncertni album sedaj že razpadlih ameriških doom metal legend Iron Man z naslovom Hail To The Riff, ki v trgovine prihaja 5. marca 2021. Album je posvečen spominu na leta 2018 tragično preminulega ustanovnega člana in kitarista Alfreda Morrisa III. Gre za posnetek njihovega nastopa na Castle of Doom Festival v Pagazzanu iz leta 2014, ko je skupina nasploh prvič v svoji karieri gostovala v Italiji. Ob tej priložnosti je vokalist Dee Calhoun ustvaril tudi videospot za skladbo As The Gods Have Spoken, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Tracklist je sledeča:
The Fury
Run From The Light
The Worst And Longest Day
Ruler Of Ruin
South Of The Earth
Grown
As The Gods Have Spoken
Hail To The Haze
Sodden With Sin
A Whore In Confession
On The Mountain
Fallen Angel
Black Night
Black Morning (do sedaj še neizdana studijska skladba)

21. 4. 2020

Britanski funeral doom metal projekt Mourners, ki je nastal na pogorišču razpadlih Eye Of Solitude, je včeraj v digitalni obliki izdal debitantski album z naslovom Act I: Tragedies, kmalu pa naj bi bil dosegljiv tudi na fizičnem formatu.

4. 1. 2018

Dirty Skunks sporočajo: »Upamo, da niste raztegnili novoletnega mačka dlje, kot je treba, sicer vas bo danes, 4. januarja, na prvem koncertu cikla Kadilnica of Death v letu 2018 še kako bolela glava!
Za rušilne riffe bo poskrbela uveljavljena ljubljanska thrash artilerija Panikk, na odru Orto Bara pa se ji bosta pridružili dve, zaenkrat še manj znani slovenski skupini: Constrictor, popolnoma nov band, ki je nastal iz pepela razpadlih primorskih hevičev Underground in Silent Pray, ter novomeški heavy/thrash metalci Stramor, ki so na sceni aktivni šele kakšno leto. Oba banda se bosta v okviru Kadilnice of Death tokrat predstavila prvič, kaj fantje znajo in ponujajo, pa lahko preverite na nocojšnjem koncertu!
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico. Število članskih izkaznic je omejeno, za tekočo sezono pa jih je ostalo le še nekaj, tako da se po svojo brž zglasite na blagajni Orto Bara, kajti koncertov v okviru Kadilnice of Death imamo napovedanih še kar precej

Razpored:
21:00 vrata
21:30–22:00 Stramor
22:20–23:00 Constrictor
23:20–00:00 Panikk

Avtor: Gorjanec
12. 2. 2016

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Cathedral Of Ice s prihajajoče kompilacije sicer že razpadle ameriške thrash metal zasedbe Sindrome z naslovom Resurrection: The Complete Collection, ki bo izšla 4. marca pri založbi Century Media Records.

23. 11. 2015

Iz Kluba Gromka sporočajo: »Po šestih letih bodo v Gromki ponovno trgali gate Hellbastard! Nastali so leta 1985, razpadli 1991 in ponovno začeli igrati 2008 v prenovljeni postavi. Če so Amebix pionirji crust zvoka, so Hellbastard 'ustanovitelji' t.i. crust-punk/hardcore metal žanra. Ime 'crust' je bilo skovano iz imena njihovega demo posnetka Ripper Crust, ki je tudi postal 'arhetip' za to, kako naj bi crust zvenel v prihodnje.« Skupina sama o sebi pravi: »Hellbastard je anti-institucionalizirana represija. Neo-avantgarda, če želite. Semiotični vandalizem v trenutnem ozračju. Brezno eksistencializma, ki so ga oblikovale izkušnje in ga spremenile v 'rock skupino', da bi še poglobile razpadajoče raztrgane in razčetverjene krike poraženih. Brez boga, brez gospodarja!«

Na koncertu, ki se bo zgodil 26. novembra v Klubu Gromka na Metelkovi, bodo za overturo poskrbeli novogoriški grinderji Extreme Smoke 57. Več podrobnosti si lahko preberete na Facebook strani dogodka.

Za ogrevanje si lahko spodaj ogledate tudi videospot za skladbo We Are Coven z aktualnega albuma Hellbastard z naslovom Feral, ki je izšel julija letos pri založbi PATAC Records.

16. 11. 2015

Swallow The Sun predstavljajo videospot za skladbo Rooms And Shadows z najnovejšega studijskega albuma Songs From The North I, II & III, ki je pravkar izšel pri založbi Century Media Records. Video je režiral in produciral Vesa Ranta, bobnar skupine The Man-Eating Tree in bivši član že razpadlih Sentenced.

13. 7. 2015
Ihsahn, frontman lani ponovno razpadlih black metal legend Emperor, je končal s pisanjem skladb za svoj naslednji, zaenkrat še nenaslovljeni studijski album, ki naj bi izšel začetek naslednjega leta. /J.G./

Avtor: Gorjanec
22. 12. 2014
Najnovejša pridobitev založbe Rise Above Records je nemška hard rock senzacija z imenom Lucifer pod vodstvom pevke Johanne Sadonis, ki je nastala iz pepela obetajočih, a zdaj že razpadlih The Oath. Skupina namerava februarja izdati svoj debitantski 7" Anubis/Morning Star, januarja pa bo pričela tudi s snemanjem studijskega prvenca, ki naj bi izšel proti koncu pomladi. Več podrobnosti naj bi sledilo v kratkem. /B.B./

13. 10. 2014
Pred tremi leti razpadli newyorški death metal manijaki Skinless so se ponovno zbrani odpravili v studio, kjer bodo posneli svoj prvi studijski album po letu 2006. Ta naj bi izšel spomladi. /J.G./

Avtor: Gorjanec
23. 5. 2012
Avstralska stoner/sludge zasedba Law Of The Tongue, ki jo sestavljajo bivši člani sedaj že razpadlih Pod People, na svojem Bandcamp profilu ponuja brezplačen download samonaslovljenega prvenca. /B.B./

25. 1. 2012
Že pred časom razpadli švedski death metalci Altar bodo pri Pulverised Records v sodelovanju s Konqueror Records posthumno izdali kolekcijo posnetega materiala, ki je nastal v šestih letih njihovega obstoja (1989 – 1995). Kompilacija z naslovom Dark Domains prinaša sedemnajst skladb, ki jih je remasteriziral legendarni Dan Swanö, posvečena pa je spominu na Mieszka Talarczyka (Nasum, ex- Altar). Tracklista je sledeča:
Nothing Human (1992 CD)
Lifeless Passion (1992 CD)
Daymare/A Message From The Grave (1992 CD)
Decapitated (1992 CD)
Ex Oblivione (1992 CD)
Sleeping Prophet (1993 Demo)
Floodgates Of Emotions (1993 Demo)
Darklight (1993 Demo)
Violent Acts (1994 Demo)
Days Forever Grey (1994 Demo)
Severed On The Attic (1991 Demo)
Decapitated (1991 Demo)
Hallucinations (1991 Demo)
No Flesh... (1991 Demo)
Instrumental (1995 Demo)
Severed On The Attic (1992 CD)
No Flesh... (1992 CD)
/B.B./

19. 12. 2011
Ponovno so se združili škotski hard rockerji La Paz, ki so razpadli leta 1988. Skupina je z originalnim pevcem Doogiejem Whiteom posnela tudi novi album z naslovom Granite, ki bo 13. februarja izšel pri Metal Mind Records. Tracklista je sledeča:
Too Good To Lose
This Boy
Lesson In Love
Amy
Just For Today
What Do You Say
Still In Love
Young And Restless
Shame The Devil
/B.B./

26. 10. 2011
Frontman Tommy Vext (ex- Divine Heresy) je skupaj s člani pred kratkim razpadlih Mutiny Within sestavil novo skupino. Več podrobnosti naj bi sledilo v kratkem. /B.B./

24. 9. 2010
Po osmih letih delovanja so razpadli Ptujčani Nukleus (ex Nothing Over Beer).

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška