Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 11. 2023

Heavy stoner rock zasedba RHINO bo v začetku prihodnjega leta pri založbi Argonauta Records izdala naslednji studijski album. Gre za njihovo prvo izdajo po šestih letih zatišja, tukaj pa že lahko prisluhnete singlu Agony & Madness.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2020

Whitesnake so razkrili do sedaj še neobjavljeno skladbo Always The Same, ki je bila posneta leta 2019 med snemanjem albuma Flesh & Blood. Gre za skladbo s prihajajoče kompilacije The Rock Album, ki bo 19. junija izšla  pri Rhino Entertainment in na kateri so se znašle predrugačene, remiksane in remasterizirane verzije njihovih skladb. Omenjena kompilacija je sicer le prva iz trilogije Red, White and Blues Trilogy, katera po tematskih sklopih prinaša albume Love Songs (red), The Rock Album (white) in The Blues Album (blue). 

The Rock Album prinaša sledeča skladbe:
Still of The Night
Best Years
Tell Me How
Love Ain't No Stranger
All Or Nothing
Give Me All Your Love
Can You Hear the Wind Blow
Restless Heart
Anything You Want
Here I Go Again
Judgement Day
She Give Me
Crying
Can't Stop Now
Always The Same
Forevermore

22. 1. 2018

Feed The Rhino predstavljajo skladbo Losing Ground s prihajajočega studijskega albuma z naslovom The Silence, ki izide 16. februarja pri založbi Century Media Records.

29. 12. 2017

Whitesnake so objavili videospot za koncertno verzijo skladbe Burn s prihajajočega koncertnega albuma z naslovom The Purple Tour (Live), ki bo izšel 19. januarja pri Rhino Entertainment.



19. 12. 2017

Feed The Rhino na ogled ponujajo novi videospot za skladbo Timewave Zero s prihajajočega studijskega albuma z naslovom The Silence, ki bo izšel 16. februarja pri Century Media Records.



2. 11. 2017

Feed The Rhino predstavljajo videospot za skladbo Heedless, prvi single s prihajajočega albuma The Silence, ki bo izšel 16. februarja pri založbi Century Media Records.




30. 3. 2017

Rhino Bucket so objavili skladbo Everything You Do z novega studijskega albuma z naslovom The Last Real Rock N’ Roll, ki bo izšel 21. aprila pri založbi Acetate Records.




14. 3. 2017

Rhino Bucket predstavljajo skladbo Hello Citizens s prihajajočega sedmega studijskega albuma z naslovom The Last Real Rock N’ Roll, ki izide 21. aprila pri založbi Acetate Records.

Trenutno zasedbo poleg originalnih članov, Georga Dolive in Reevea Downesa, sestavljata še kitarist Brian »Damage« Forsythe (Kix) in bobnar Dave DuCey.

24. 2. 2017

Rhino Bucket pod vodstvom frontmana Georga Dolive nameravajo 21. aprila pri založbi Acetate Records izdati novi studijski album s pomenljivim naslovom The Last Real Rock N' Roll.

1. 2. 2016

Najnovejša pridobitev založbe Ripple Music je ameriški stoner rock kvartet Bonehawk, ki bo 22. aprila ponovno izdal razprodani debitantski album Albino Rhino iz leta 2014.

Skupina je posnela tudi videospot za skladbo Los Vientos s prihajajočega split LP-ja s King Nomad z naslovom The Second Coming Of Heavy Volume 3, ki bo preko Ripple Music na voljo spomladi.

5. 11. 2013
Skupino Death Dealer je zapustil bobnar Rhino. Zamenjal ga je Steve Bolognese (ex Into Eternity). /P.G./

22. 5. 2013
Mark Knight, originalni kitarist skupine Bang Tango, je konec prejšnjega tedna pod imenom Mark Knight And The Unsung Heroes izdal novi album Road Sick Eyes, na katerem sodelujejo tudi kitarist Mark Tremalgia (ex-Bang Tango), bobnar Tigg Ketler (ex-Bang Tango), vokalist George Dolivo (Rhino Bucket), basist Reeve Downes (Rhino Bucket) in bobnar Matt Abts (Gov't Mule). Tracklista je sledeča:
Pack It Up
Lies
Monkey Boy
7 A.M.
Low Down In Vegas
Sink Your Teeth Into
Slow You Pace
Wrong Direction
God And Dollar Bills
Far From Sober
/B.B./

30. 3. 2013
V superskupini Death Dealer so se zbrali vokalist Sean Peck (Cage), kitarista Stu Marshall (ex Dungeon, Empires Of Eden, Ronny Munroe, ...) in Ross the Boss (ex Manowar, Ross The Boss, ...), basist Mike Davis (Halford, ex Lizzy Borden, ex Angel Rot, ...) in bobnar Rhino (ex Manowar, ex Holyhell, Jack Starr's Burning Starr, ...). Band je že posnel prvenec z naslovom War Master, ki naj bi izšel kmalu. /P.G./

29. 1. 2013
Skupina Queensrÿche pod vodstvom originalnega pevca Geoffa Tatea je te dni podpisala pogodbo z založbo Cleopatra Records, pri kateri naj bi še letos izdali nov studijski album. Zasedbi, ki jo poleg Tatea sestavljajo basist Rudy Sarzo (ex-Ozzy Osbourne, ex-Dio, ex-Whitesnake, ex-Quiet Riot), kitarist Kelly Gray (ex-Queensryche), klaviaturist Randy Gane (Myth) in bobnar Bobby Blotzer (Ratt), sta se sedaj pridružila še kitarist Robert Sarzo (ex-Quiet Riot, Hurricane) ter bobnar Simon Wright (ex-AC/DC, ex-Dio, ex-Rhino Bucket). Medtem ko naj bi Wright s skupino sodeloval tako v studiu kot v živo, bo Blotzer za bobne poskrbel le v studiu. Na prihajajočem albumu bo kot posebni gost sodeloval tudi K. K. Downing, bivši kitarist legendarnih Judas Priest. /B.B./

3. 12. 2012
Rhino Bucket bodo februarja prihodnje leto izdali koncertni album Sunrise On Sunset Blvd., ki so ga leta 1990 v originalni zasedbi posneli v razvpitem klubu Coconut Teaszer v Hollywoodu. Posnetki, ki so dolgo veljali za izgubljene, bodo sedaj na voljo v remiksani in remasterizirani verziji. Ameriški hardrockerji se v začetku januarja odpravljajo na evropsko turnejo, na kateri bodo poleg ostalega materiala v celoti odigrali tudi samonaslovljeni prvenec iz leta 1990. Najbližje Sloveniji bodo tako nastopili 26.1. v Münchnu, 28.1. v Milanu in 30.1. v Veldnu. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška