Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 4. 2024

Znane so številne nove potrditve za češki festival Brutal Assault 2024. Med temi so med drugim The Dillinger Escape Plan, Pestilence, Bewitched, Imperial Triumphant, Sylosis in Finntroll. Vse nastopajoče najdete v našem Napovedniku.

12. 4. 2024

Karavana špičastih ušes oz. drugi del evropske turneje pagan black metalcev Finntroll se bo te dni ustavila v naši neposredni bližini. Finci bodo v družbi zasedb Metsatöll ter Suotana v nedeljo nastopili v Zagrebu (Vintage Industrial Bar), v torek pa v Gradcu (Explosiv).

Avtorica: Tina Urek
9. 4. 2024

Nemški trio Future Palace se predstavlja z novim komadom Uncontrolled. Gre za njihovo prvo glasbo po dobrem letu dni.

Avtorica: Tina Urek
15. 3. 2024

Švicarski veterani death/thrash metala Messiah so pri založbi High Roller Records izdali album Christus Hypercubus, ogledate pa si lahko tudi video za komad Sikhote Alin.

14. 3. 2024

Legende norveškega black metala Darkthrone so nazaj! 26. aprila naj bi pri Peaceville Records namreč luč sveta ugledal album It Beckons Us All, prednaročila pa naj bi bila na voljo že od danes naprej. Kaj o samem albumu meni Fenriz, pa si oglejte spodaj.

13. 3. 2024

Ukrajinski moderni metalci Jinjer sporočajo, da bodo 17. maja pri Napalm Records izdali prvi live album s preprostim naslovom Live in Los Angeles. Pred izidom albuma band oboževalcem ponuja live video z dotične izdaje za komad Call Me a Symbol. Tracklista pa je taka:

Intro
Sit Stay Roll Over
Teacher, Teacher!
Copycat
Home Back
I Speak Astronomy
As I Boil Ice
Judgement (& Punishment)
Dead Hands Feel No Pain
Vortex
Who is Gonna be the One
Sleep of the Righteous
Call Me a Symbol
Perennial
Pisces
On the Top

 

8. 3. 2024

Domači speed/heavy metalci Big Bad Wolf so zamenjali bobnarja in pravijo tako: »Sporočamo, da iz banda odhaja bobnar Stanley, ker mu druge obveznosti in izzivi v življenju ne dopuščajo več, da bi še naprej igral bobne v BBW. Vsi člani tropa in bližnji prijatelji ti želimo vse najboljše in najlepše za naprej! Predvsem pa, da se vsaj na kakem špilu še srečamo in spijemo pivo ali dve ali šest. Hvala za nepozabnih 12 let! Za vedno ovekovečenih v videu spodaj … Cheers, brother!

PS: Nič skrbet, BBW smo v trop že sprejeli novega, jeznega volka … O njem več kmalu!!!«

26. 2. 2024

Folk metalci TrollfesT so posneli videospot za pesem Smoldering Failure, ki je del prihajajoče kompilacije z naslovom 20 Years in The Wrong Lane.

21. 2. 2024

Domača progresivna death metal zasedba Morost napoveduje novo izdajo. 12. marca bo izdala EP z naslovom Devour Thine Light. Gre za 23 minut dolgo temačno »skladatev«, na kateri se jim je kot gost na saksofonu pridružil A. Vernik. Za skladbo je skupina posnela tudi videospot. Devour Thine Light bo mogoče slišati na vseh pretočnih platformah, v fizični obliki pa jo boste lahko slišali na vinilu kot dodatek na posebni ediciji aktualnega celovečerca Forged Entropy.

V živo boste skladbo lahko slišali 15. marca na Metelkovi v sklopu 25. obletnice Paranoida, za ta večer pa Morost obljubljajo prav poseben koncert.

Avtorica: Tina Urek
19. 2. 2024

Ameriški epic power/heavy metalci Greyhawk so objavili besedilni video za Rock & Roll City s prihajajočega albuma Thunderheart. Tracklista:

Spellstone
Ombria (City of the Night)
Thunderheart
Rock & Roll City
Steadfast
Sacrifice of Steel
The Last Mile
Back in the Fight
The Golden Candle

26. 1. 2024

Mick Mars, nekdanji član zasedbe Mötley Crüe, predstavlja še tretji single Undone s prihajajočega solo albuma The Other Side of Mars. Ta izide 23. februarja. Tracklista:

Loyal to the Lie
Broken on the Inside
Alone
Killing Breed
Memories
Right Side of Wrong
Ready to Roll
Undone
Ain't Going Back
LA Noir

24. 1. 2024

Oktobra smo poročali, da black metalci Khold pripravljajo material za novo ploščo. Sedaj pa je odjeknila vest, da bo band 22. marca izdal nov dolgometražec Du dømmes til Død. Album bo izšel pri Soulseller Records in bo zajemal te komade:

Myrdynk
Vanviddfaren
Heks (du dømmes til død)
Skoggangsmann
Misgrep
Trolldomsdømt
Lædel
Galgeberg og Retterbakke
Dølgsmål

22. 1. 2024

Nemška black 'n' roll zasedba MNHG je minuli četrtek premierno predstavila komad Fratricide, ki je del prihajajočega albuma Necare, ki izide 29. marca pri Immortal Frost Productions.

22. 1. 2024

Danski doom/gothic metalci Blazing Eternity so po več kot 20 letih presenetili z novo glasbo. Izdali so single One Thousand Lights, s katerim napovedujejo prihajajoči dolgometražec z naslovom A Certain End Of Everything, ki bo izšel 19. aprila pri Mighty Music.

Blazing Eternity so:
Peter Mesnickow – vokal
Morten Kroll Lybecker – kitara, bas, klaviature
Lars Riis Korsholm – bobni

19. 1. 2024

Finski moderni metalci Crownshift so v sredo premierno objavili prvi single in videospot za komad If You Dare. Skupino sestavljajo ti člani: vokalist Tommy Tuovinen (MyGrain), kitarist in vokalist Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom, ex-Bodom After Midnight), basist Jukka Koskinen (Nightwish, Wintersun) in bobnar Heikki Saari (Finntroll). V prvi polovici letošnjega leta pa bodo pri Nuclear Blast Records izdali tudi debitantski album.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb