Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 5. 2023

Norveški simfonični gotičarji Sirenia so včeraj obelodanili videospot za skladbo Wintry Heart, danes pa pri Napalm Records izide njihov enajsti studijski album z naslovom 1977.

20. 4. 2023

Norveški simfonični gothic metalci Sirenia so objavili video za svoj drugi single Deadlight s prihajajočega celovečerca 1977, ki bo izšel 26. maja pri Napalm Records.

4. 4. 2023

Norveški simfonični gothic metal projekt Mortemia in njen ustanovni član Morten Veland (Sirenia, ex-Tristania) je izdal video za skladbo The Endless Shore. To je druga skladba na njegovem projektu, ki se imenuje The Covid Aftermath Sessions. Kot gostja na vokalu sta sodelovala Ulli Perhonen in Nils Courbaron, kitarist simfoničnih gothic metalcev Sirenia.

24. 3. 2023

Norveški simfonični/gothic metalci Sirenia so objavili performance video za priredbo pesmi Twist in my Sobriety. To v originalu izvaja Tanita Tikaram, pesem je pa sicer del prihajajočega dolgometražca, ki bo izšel 26. maja pri Napalm Records pod imenom 1977. Tracklista:

Deadlight
Wintry Heart
Nomadic
The Setting Darkness
A Thousand Scars
Fading to the Deepest Black
Oceans Away
Dopamine
Delirium
Timeless Desolation
Twist in My Sobriety (Tanita Tikaram cover)

1. 12. 2022

Včeraj se je začela prodaja vstopnic za festival 70000 Tons of Metal 2023. Svojo sobo lahko rezervirate tukaj.

Do zdaj potrjeni bandi so: Abysmal Dawn, Amorphis, Cynic, Decrepit Birth, Destruction, Evergrey, Fallujah, Feuerschwanz, Fractal Universe, Insomnium, Jungle Rot, Kamelot, Korpiklaani, Kreator, Mǻnegarm, Melechesh, Nightmare, Nightwish, Novembre, Obscura, Oceans Of Slumber, Rotting Christ, Sirenia, Uli Jon Roth, Visions Of Atlantis, Warbringer.

23. 2. 2022

Aprila bo Evropo zavzel paket melodičnega/power metala s severa. Na skupno turnejo se namreč odpravljajo Dynazty, Sirenia in Surma, nam najbližja datuma pa sta sledeča:

11. 4. 2022 - Zagreb (Močvara)
12. 4. 2022 - Dunaj (Szene)

Avtorica: Tina Urek
14. 1. 2021

Simfonični metalci Sirenia bodo 12. februarja pri Napalm Records izdali svoj že deseti studijski album, naslovljen Riddles, Ruins & Revelations. Tukaj lahko prisluhnete singlu We Come To Ruins, celoten seznam pa je sledeč:

Addiction No. 1
Towards An Early Grave
Into Infinity
Passing Seasons
We Come To Ruins
Downwards Spiral
Beneath The Midnight Sun
The Timeless Waning
December Snow
This Curse Of Mine
Voyage Voyage

Avtorica: Tina Urek
12. 6. 2020

Fleetburner je mednarodna moderna rock/metal zasedba, ki jo vodi Nizozemski kitarist Kevin Storm, nastala pa je po skupni turneji z Vulture Industries. Tam je bil namreč prisoten kot session kitarist. Skupaj z bobnarjem omenjene zasedbe, Tomasom Myklebustom sta se tako odločila za ustanovitev skupnega projekta, v katerega pa je Storm kasneje uspešno povabil še basista Petra Iwersa (ex- In Flames), klaviaturista Veli-Mattija Kananena (Kalmah, One Morning Left) ter vokalista Kena Simerlya. Poleg že omenjenih, ki so uradni člani projekta, pa je Storm k sodelovanju povabil še Christopherja Amotta (Dark Tranquillity, ex- Arch Enemy), Nilsa Courbarona (Sirenia), Masho Arkiphovo (Arkona) ter Agnete M. Kirkevaag (Maader Mortem). 

Septembra bo tako pri Butler Records izšel debitantski dolgometražec, na tej povezavi pa lahko preko izbranega ponudnika prisluhnete prvemu singlu Open Water.

Avtorica: Tina Urek
15. 4. 2020

Her Chariot Awaits so posneli videospot za skladbo Take Me Higher s samonaslovljenega studijskega prvenca, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Frontiers Music Srl.

9. 4. 2020

Her Chariot Awaits so objavili priredbo Constant Craving kanadske country pop izvajalke KD Lang, ki se nahaja na njihovem samonaslovljenem studijskem prvencu, ki izide jutri pri založbi Frontiers Music.

Skupino sta ustanovila pevka Ailyn (ex-Sirenia) in kitarist ter producent Mike Orlando (Adrenaline Mob), katerima sta se pridružila še Jeff Thal na bobnih in Brian Gearty na basu.

11. 2. 2020

Novonastala hard rock/metal zasedba Her Chariot Awaits, v kateri sta moči združila španska vokalistka Ailyn (ex-Sirenia) in ameriški kitarist ter producent Mike Orlando (Adrenaline Mob), je objavila videospot za skladbo Dead & Gone. Gre za prvi single z njihovega samonaslovljenega studijskega prvenca, ki bo izšel 10. aprila pri Frontiers Music Srl.

Tracklista albuma je sledeča:
Misery
Dead & Gone
Screaming Misfire
Stolen Heart
Constant Craving
Say No
Line Of Fire
Turning The Page
Take Me Higher
Just Remember
Forgive Me Dear

15. 1. 2020

Pretekli teden smo že pisali o projektu kitarista Kevina Storma, ki je združil 16 metal glasbenikov z enim namenom – narediti nekaj za pomoč Avstraliji. Na začetku tega tedna je bil objavljen osrednji rezultat projekta, kot so ga poimenovali – Australliance – komad Can't Shut It Off. Za miks komada je poskrbel Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries), za master Herbrand Larsen, artwork pa je naredil Matthew Dunn. Moči so poleg Kevina združili naslednji glasbeniki:

Shaw' (Dagoba) – vokali
Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries) – vokali
Daniël de Jongh (Textures) – vokali
Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber) – vokali
Louis Soenen (Fields of Troy) – vokali

Nils Courbaron (Sirenia / Think of a new kind) – kitara
Chris Gedge (Mocha Metal) – kitara
Eligio Tapia  (Crepuscle) – kitara
Christina Earlymorn - Dermon (Finsterort) – kitara

Veli-Matti Kananen (Kalmah) – klaviature, bass
Frank Schilperoort (Dictated,..) – bobni

Carmen Agtsteribbe – vokali
Harri Koskela (Lost in Grey) – zbor
Anne Lill (Lost in Grey) – zbor
Emily Leone (Lost in Grey) – zbor

Komad je izšel preko portala Bandcamp, kjer boste izvedeli tudi več o preteklosti in prihodnosti tega projekta. Vsa sredstva, ki bodo donirana z nakupom komada, bodo šla v fundacijo WIRES za pomoč živalim v Avstraliji. Prihodnji teden sledijo še uradni videospot, za katerega je poskrbel Costin Chioreanu (med drugim sodeloval z Arch Enemy, At The Gates, Primordial in Lacuna Coil) ter avkcija, katere osrednji predmet bo donirana kitara ESP EC256 in mnogo drugih unikatnih pripomočkov za glasbenike ter ilustracije.


Avtorica: Tina Urek
5. 4. 2019

Projekt Chaos Magic, zbran okoli čilske pevke Caterine Nix, je objavil videospot za skladbo Like Never Before. Gre za prvi single s prihajajočega drugega albuma z naslovom Furyborn, ki bo izšel 14. junija pri Frontiers Music Srl. Caterina Nix je k sodelovanju povabila tudi nekatere druge vokaliste, kot so Tom Englund (Evergrey), Ailyn (ex-Sirenia) in Ronnie Romero (Rainbow, CoreLeoni, ex-Lords Of Black), medtem ko je za miks albuma poskrbel mojster Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids, The Dark Element).

Tracklista je sledeča:
You Will Breathe Again
Furyborn (feat. Tom Englund)
Like Never Before
Beware Of Silent Waters (feat. Mistheria)
Falling Again (feat. Nasson)
Bravely Beautiful (feat. Ailyn)
Throw Me To The Wolves
I'd Give It All
Path Of The Brave (feat. Ronnie Romero)
My Affliction
I'm Your Cancer

22. 10. 2018

Spodaj si lahko pogledate novi videospot zasedbe Sirenia. Into The Night se nahaja na prihajajočem albumu Arcane Astral Aeons, ki bo izšel 26. novembra pri Napalm Records. 

 

 

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
5. 10. 2018

Sirenia so objavili dražilnik za prihajajoči deveti studijski album Arcane Astral Aeons, ki bo izšel 26. oktobra pri založbi Napalm Records.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb