Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 12. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault 2024 so najavili 16 novih bandov, in sicer After The Burial, Cryptopsy, Deicide, Dopethrone, Night Verses, Obscura, Plini, Red Fang, Riverside, Severe Torture, Spiritbox, Stoned Jesus, Ten56., Textures, The Amity Affliction, Villagers Of Ioannina City.

Vse bande najdete v našem Napovedniku.

15. 4. 2022

Charlie Griffiths, kitarist skupine Haken, napoveduje solo album z naslovom Tiktaalika, ki prinaša naslednje komade:

Prehistoric Prelude
Arctic Cemetery
Luminous Beings
In Alluvium
Dead in the Water
Digging Deeper
Tiktaalika
Crawl Walk Run
Under Polaris

Charlie je poleg kitare posnel tudi bas kitaro in klaviature, na enem izmed komadov pa tudi vokale. Pri snemanju so sodelovali še vokalisti Tommy Rogers (Between the Buried And Me), Danïel De Jongh (Textures), Vladimir Lalić (Organised Chaos) in Neil Purdy (Luna’s Call), bobnar Darby Todd (Martin Barre, Frost, Devin Townsend), klaviaturist Jordan Rudess (Dream Theater) in saksofonist Rob Townsend (Steve Hackett).

Video za skladbo Arctic Cemetery, pri katerem sodeluje Tommy Rogers, že lahko vidite spodaj.

15. 1. 2020

Pretekli teden smo že pisali o projektu kitarista Kevina Storma, ki je združil 16 metal glasbenikov z enim namenom – narediti nekaj za pomoč Avstraliji. Na začetku tega tedna je bil objavljen osrednji rezultat projekta, kot so ga poimenovali – Australliance – komad Can't Shut It Off. Za miks komada je poskrbel Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries), za master Herbrand Larsen, artwork pa je naredil Matthew Dunn. Moči so poleg Kevina združili naslednji glasbeniki:

Shaw' (Dagoba) – vokali
Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries) – vokali
Daniël de Jongh (Textures) – vokali
Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber) – vokali
Louis Soenen (Fields of Troy) – vokali

Nils Courbaron (Sirenia / Think of a new kind) – kitara
Chris Gedge (Mocha Metal) – kitara
Eligio Tapia  (Crepuscle) – kitara
Christina Earlymorn - Dermon (Finsterort) – kitara

Veli-Matti Kananen (Kalmah) – klaviature, bass
Frank Schilperoort (Dictated,..) – bobni

Carmen Agtsteribbe – vokali
Harri Koskela (Lost in Grey) – zbor
Anne Lill (Lost in Grey) – zbor
Emily Leone (Lost in Grey) – zbor

Komad je izšel preko portala Bandcamp, kjer boste izvedeli tudi več o preteklosti in prihodnosti tega projekta. Vsa sredstva, ki bodo donirana z nakupom komada, bodo šla v fundacijo WIRES za pomoč živalim v Avstraliji. Prihodnji teden sledijo še uradni videospot, za katerega je poskrbel Costin Chioreanu (med drugim sodeloval z Arch Enemy, At The Gates, Primordial in Lacuna Coil) ter avkcija, katere osrednji predmet bo donirana kitara ESP EC256 in mnogo drugih unikatnih pripomočkov za glasbenike ter ilustracije.


Avtorica: Tina Urek
9. 1. 2020

Požari v Avstraliji in njihove grozovite posledice so preplavili medije in vsak se nanje odziva na svoj način. Mnogi metal bandi so prispevali z izdajo posebnih majic, neobjavljenih komadov ali pa celo denarno – Metallica naj bi donirala okoli 500.000 dolarjev. Nizozemski kitarist Kevin Storm (session pri Shining, Equilibrium, Kalmah, Vulture Industries itd.) je pretekli vikend na svojem profilu na Facebooku objavil posnetek, v katerem je razložil svoj način oz. željo po pomoči Avstraliji, saj nekaterih stvari enostavno ne moreš »ugasniti«. Kar je bilo sprva načrtovano kot pesem Can't Shut It Off z nekaterimi glasbenimi gosti, je v nekaj dneh preraslo v projekt oz. kar veliko kampanjo, ki združuje kar lepo število metalcev in ustvarja neke vrste metal »live aid«. V komadu, ki naj bi izšel konec tega tedna (na Bandcampu preko zaenkrat še neznane založbe), poleg Kevina sodelujejo še naslednji glasbeniki in ustvarjalci:

Shawter (Dagoba) – vokali
Bjørnar Erevik Nilsen (Vulture Industries) – vokali
Daniël de Jongh (Textures) – vokali
Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber) – vokali
Christina Earlymorn - Dermon (Finsterort) – kitara
Eligio Tapia (Crepuscle) – kitara
Chris Gedge – kitara
Veli-Matti Kananen (Kalmah) – klaviature
Frank Schilperoort (Shining, Dictated,...) – bobni
Matthew Dunn – artwork

Celotni kampanji se je pridružilo tudi podjetje ESP Guitars, ki sicer sponzorira pobudnika kampanje, in se celotnemu projektu pridružuje z donacijo električne kitare EC-256, ki jo boste lahko kupili na posebni dražbi že prihodnji teden. Storm sicer vsakodnevno na svojem profilu na Facebooku objavlja novice, dodatne sodelujoče in pa tudi komad v nastajanju. Če pri kampanji želite sodelovali tudi vi, lahko to storite zelo enostavno – posnemite se, kako ugasnete neko elektronsko napravo (npr. računalnik, tv ipd.), luč ali karkoli podobnega in posnetek pošljite na Kevinov elektronski naslov (posnetek bo vključil v besedilni video), njegov naslov pa lahko uporabite tudi kot nakazilo prek Paypala, kjer že zbira sredstva, ki jih bo ob koncu kampanje posredoval eni izmed fundacij v Avstraliji. Lahko pa enostavno počakate na izid komada in z njegovim nakupom podprete celoten projekt.

Avtorica: Tina Urek
20. 4. 2017

Ulsect predstavljajo skladbo Unveil s samonaslovljenega studijskega prvenca, ki izide 12. maja pri založbi Season Of Mist.

27. 3. 2017

Ulsect so objavili skladbo Our Trivial Toil s samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 12. maja pri založbi Season Of Mist.

23. 2. 2017

Nizozemska post-death metal zasedba Ulsect, v kateri sodelujejo tudi člani Dodecahedron oziroma bivši člani Textures, predstavlja skladbo Fall To Depravity. Omenjena skladba se nahaja na prihajajočem samonaslovljenem prvencu, ki bo izšel 12. maja pri založbi Season Of Mist.

30. 3. 2016

Jutri bodo novogoriško Mostovno obiskali finski veljaki Amorphis, ki se skupaj z nizozemskimi progresivci Textures in grškimi kolegi Poem trenutno mudijo na turneji po Evropi. Headlinerji večera tokrat obljubljajo 90-minutni set.

Vstopnice lahko še kupite preko sistema Eventim in pri On Parole (elektronsko vstopnico na mail). Več informacij o dogodku lahko preberete v našem napovedniku ali na Facebooku. Vabljeni!

Časovnica:
19.00 – vrata
20.00 – Poem
20.50 – Textures
22.10 – Amorphis

4. 2. 2016

Textures so objavili videospot za skladbo Shaping A Single Grain Of Sand z najnovejšega studijskega z naslovom Phenotype, ki izide ta petek pri založbi Nuclear Blast Records.

28. 1. 2016

Med najnovejšimi potrditvami za letošnji Brutal Assault so med najbolj znanimi zasedbami Voivod, Sikth in EyeHateGod, poleg njih pa se tokratni festivalski postavi pridružujejo še Conan, Die Krupps, Slagmaur ter švedski Shining.

Ostale do zdaj potrjene skupine so: Aborted, Agnostic Fronst, Angelcorpse, Arch Enemy, Archgoat, Birdflesh, Bury Tomorrow, Coroner, Dark Funeral, Dark Tranquility, Destruction, Devildriver, Disavowed, Electric Wizard, Eskimo Callboy, Exodus, Gruesome, Hypno5e, Immolation, Insomnium, Iron Reagan, Leprous, Ministry, Moonspell, Nile, Obituary, Omnium Gatherum, Parkway Drive, Satyricon, Septicflesh, Sigh, Taake, Terror, Textures, The Algorithm, The Black Dahlia Murder, Tribulation, Valkyrja, Vektor ter Whiplash.

14. 1. 2016

Nizozemska zasedba Textures je objavila skladbo Illuminate The Trail s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Phenotype, ki bo izšel 5. februarja pri založbi Nuclear Blast Records.

16. 11. 2015

Textures so v obliki besedilnega videa objavili single New Horizons, ki se nahaja na prvemu izmed dveh prihajajočih studijskih albumih. Phenotype izide 5. februarja pri Nuclear Blast. 

Avtorica: Tina Urek
22. 10. 2015

Nizozemski band Textures napoveduje dva konceptualna albuma, ki bosta nosila naslova Phenotype ter Genotype. Phenotype, na katerem bo 60-minutna pesem, bo izšel 5. februarja pri založbi Nuclear Blast, 45-minutni Genotype bo sledil pozneje naslednje leto.

22. 5. 2015
Nizozemski progresivni metalcorovci Textures so se prejšnji teden odpravili v studio, kjer trenutno snemajo novi album z naslovom Dualism. Ta naj bi izšel v začetku naslednjega leta pri založbi Nuclear Blast. /J.G./

Avtor: Gorjanec
14. 1. 2013
Nizozemsko zasedbo Textures je zapustil kitarist Jochem Jacobs. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb