Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 4. 2024

Švicarski black metal dvojec Ernte bo 7. junija pri Vendetta Records izdal nov album Weltenzerstörer. Album bo zajemal te skladbe:

The Witch (Was Born in Flames)
Ruler of Chaos, Bringer of Storm
Silent and Bleak
Trip to a Solitary Moon
Vessels of Sacrifice
The Fire Lake: Death of Souls
Profound Eyes

Pred izidom albuma že lahko prisluhnete oziroma si ogledate video za komad Ruler of Chaos, Bringer of Storm.

10. 4. 2024

Hrvaška stoner/doom/sludge metal zasedba A Gram Trip je napovedala EP z naslovom If We Leaf Tomorrow. Ta bo izšel 23. aprila in bo prinesel tri komade:

Dead Air
Quiet Nights
Seven Leaf Artillery

19. 2. 2024

Norveški one man black/doom metal band Furze je razkril Post Mortem Trippin', prvi single s prihajajočega albuma Caw Entrance, ki bo izšel pri Devoted Art Propaganda na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno. 

19. 2. 2024

V začetku meseca smo poročali, da so francoski black/death metalci ACOD podpisali za založbo Hammerheart Records. Zdaj je znano, da bodo Francozi 26. aprila izdali album z naslovom Versets noir in da bo ta med drugim prinesel eno priredbo:

Habentis Maleficia
The Son of a God (The Heir of Divine Blood)
A Thousand Lives in a Second
May This World Burn
Black Trip (Samael cover)

5. 2. 2024

Norveški one man black/doom metal band Furze je napovedal Caw Entrance, osmi studijski album, ki bo izšel pri Devoted Art Propaganda na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno. Tracklista:

Intro
Foresee His Infernal Rites
Post Mortem Trippin’
W.I.R.E.
You Shall Prevail
Avail the Autocrat of Evil

15. 1. 2024

Heavy metalci Lilith’s Black Lotus so minuli petek pri Volcano Records & Promotion izdali album Triple Six Revolution in videospot za pesem The Undead Army, ki ga lahko preverite spodaj.

15. 11. 2023

Hellhammer tribute band Triumph Of Death, ki ga vodi nekdanji frontman Tom Gabriel Fischer (Triptykon, ex-Celtic Frost, ex-Hellhammer) in s tem časti zapuščino legendarne black metal zasedbe Hellhammer, je izdal live album Resurrection of the Flesh, Triumph Of Death live, 2023.

Poleg tega je band posnel tudi video za skorajda 40 let star komad Massacra od Hellhammer.

3. 11. 2023

Norveški black metal veljaki Satyricon so nova večja potrditev festivala Brutal Assault 2024.

Poleg Norvežanov je organizator najavil še The Black Dahlia Murder, Broken Hope, Party Cannon, Skeletal Remains, Lik, Snet, Whitechapel, Darkest Hour, Mental Cruelty, Guilt Trip, Čad, Evil Invaders in Kampfar.

9. 10. 2023

Ameriški melodični death/doom metalci Hinayana so objavili video za komad Triptych Visions, ki bo del njihovega prihajajočega drugega dolgometražca z naslovom Shatter and Fall, ki izide 10. novembra pri Napalm Records.

2. 10. 2023

Progresivni stonerji Ambra se vračajo na koncertne odre:

»Po dolgem premoru bo v četrtek, 12. oktobra, na oder Orto bara ponovno stopila ljubljanska alternativna zasedba Ambra, ki jo sestavljajo kitarista Andrej Blatnik (Noctiferia, ex-Ophidian) in Žiga Kroflič (Blu.Sine, ex-Nova Schola Labacensis, ex-Ophidian), bobnar Robi Rep (ex-Ophidian) ter basist Anže Vavpetič (ex-Matching Suits). Premierno se bo zasedba predstavila z novim pevcem Jakobom Rejcem (Challenger), s katerim pripravlja material za nov album.

Poleg Ambre bo na koncertu nastopila še alternativna trip-hop skupina Blu.Sine, ki je ravno izdala nov album Tree. Blu.Sine so pevka in klaviaturistka Urška Bajec, kitarist in producent Žiga Kroflič (Ambra, ex-Nova Schola Labacensis, ex-Ophidian), basist Bor Hodžič (ex-Umbilikal), bobnar Darian Kocmur (Siderean), čelist Miha "Mike Manslaughter" Šinigoj (Hellsword, Nova Schola Labacensis, Jazz Oud Quartet), violinist Tomaž Šinigoj (Nova Schola Labacensis, Jazz Oud Quartet) in trobentač Žan Florjanc.«

Več o dogodku samem najdete v našem Napovedniku.

17. 8. 2023

Nemške thrasherje Rezet boste septembra lahko ujeli na turneji Triple Thrash Threat, in sicer z zasedbama Blind Illusion in Fateful Finality. Vse datume turneje, ki obsegajo izključno nastope v Nemčiji in enega v avstrijskem Salzburgu, lahko preverite na priloženi sliki.

Sicer pa band še sporoča, da sta miks in mastering novega albuma končana in da bodo nove informacije v tej zvezi znane kmalu.

23. 5. 2023

Hrvaška stoner/doom metal zasedba A Gram Trip je pred kratkim izdala debitantski album Long Overdue, ki mu lahko prisluhnete na vseh vodilnih glasbenih platformah.

Štiričlanska skupina, v kateri so moči združili vokalist Boki, kitarist Kes, basist Karlo in bobnar Vanja, je bila ustanovljena leta 2019 v Zagrebu.

Koncertnemu EP-ju iz leta 2021 je maja letos sledil studijski prvenec. Ker so se želeli držati formata stare šole, so iskali studio in producenta, ki bi bil pripravljen posneti njihovo seanso v živo. Pravo izbiro so tako našli v Zoranu Svigirju iz Studia Šišmiš, odgovornem tudi za miks in mastering albuma.

4. 5. 2023

Letošnjim koncertnim napovedim ni videti konca. Tokrat najavljamo pravo death metal/metalcore/hardcore poslastico, saj v ljubljanski Orto Bar prihajajo Malevolence. Z njimi si bodo oder delili še Sylosis, Guilt Trip in Justice for the Damned. Več informacij seveda najdete v našem Napovedniku.

6. 4. 2023

Nemško-švedski death metalci Rotpit bodo sredi meseca pri založbi War Anthem Records izdali prvenec z naslovom Let There Be Rot, na katerem bodo naslednji komadi:

Slimebreeder
Night of the Ultimate Rot
Let There Be Rot
Rottenness
Beastfeaster
Shitburner
Deathtrip
Into the Rotpit
The Serenade of Rot

Trio sestavljajo kitarist/basist Jonny Pettersson, bobnar Henrik Posingis in vokalist Ralf Hauber.

16. 2. 2023

S serijo stripov bodo Within Temptation svetu predstavili svojo vizijo prihodnosti, ki temelji na izdaji Resist (2019) in virtualnemu koncertu Aftermath (2021). Zgodba se dogaja v prihodnosti, v času bitke med dvema klanoma. Na eni strani so napredni humanoidi z robotsko vodjo, na drugi strani pa rasa nezemljanov, ki jih upravlja umetna inteligenca.

Več zgodb želi orisati življenje vodje humanoidov in njen boj z uravnovešanjem tistega, kar želi postati, in tistega, kar oblikuje njo. Za prelevitev zgodbe v striparsko obliko se je zasedba povezala z avtorico Marieke Nijkamp in heavy metal artistom Montosom. Zbirka treh stripov bo izdana maja pri Opus Comics.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana