Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 2. 2023

Vigilance je postojnska heavy/speed metal/hard rock zasedba, ki je svojo pot začela pred več kot desetimi leti kot četverica, ki so jo takrat sestavljali Gilian Adam, Tine Kaluža, Anže Stegel in Jakob Rejec. Do danes je zasedba med drugim izdala štiri celovečerce in dva polvečerca, okoli enega od slednjih pa se bo danes vrtela naša nagradna igra. Govora je seveda o aktualnem samonaslovljenem ploščku.

Če želite prejeti brezplačno kratko majico z dizajnom banda, zgoščenko ali vinilno ploščo, se udeležite aktualne nagradne igre.

27. 1. 2023

Velenjski Max klub 18. marca gosti slovensko Iron Maiden tribute skupino Iron Median, v kateri delujejo člani SkyEye, Metalsteel, Dekadent in Big Foot Mama. Za ogrevanje bodo poskrbeli Vigilance, ki so jeseni pri Dying Victims Productions izdali odličen samonaslovljeni EP.

Dogodku lahko sledite na Facebooku. V Max klubu so že na voljo vstopnice, ki do konca januarja znašajo 10 EUR. S februarjem bodo na voljo po 13 EUR, na dan koncerta pa 16 EUR.

Na dogodku bo Železni Aktivizem podelil vstopnico za koncert Iron Maiden, ki bodo 28. maja nastopili v Stožicah.

20. 10. 2022

Vigilance na portalu metal.de ponujajo v poslušanje novi samonaslovljeni polvečerec, ki bo jutri izšel pri Dying Victims Productions. Naročite ga lahko tukaj.

28. 9. 2022

Vigilance so posneli videospot za skladbo Na Krilih Noči s samonaslovljenega EP-ja, ki bo 21. oktobra izšel pri Dying Victims Productions. 

10. 8. 2022

Vigilance so prejšnji teden obelodanili single Roka Pogube s prihajajočega samonaslovljenega EP-ja, ki bo 21. oktobra izšel pri Dying Victims Productions in prinaša naslednje komade:

Na Krilih Noči
Roka Pogube
Veliki Briljantni Valček
Arbogastov Plamen
Orbis Mundi

2. 8. 2022

Vigilance bodo 21. oktobra pri Dying Victims Productions izdali samonaslovljeni polvečerec, in sicer na črnem in barvnem vinilu ter na CD-ju. Besedila bodo tokrat vsa v slovenščini, aranžmaji pa naj bi imeli še posebej močan prizven hard rocka iz sedemdesetih. Naslovnico je naslikal Luka Hren.

11. 7. 2022

V Linzu bo 2. in 3. septembra že četrtič potekal Steel City Sorcery Festival. V klubu KAPU bodo tokrat nastopili Vigilance, Eisenhand, Youna, Kaballah, Hothouse, Lurch, Konfession, Gallower, Diabolic Night, Dregs in Gates of Londra.

Več informacij o dogodku je na voljo tukaj.

3. 5. 2022

V nedeljo so Vigilance obeležili 12. obletnico delovanja. Po več kot 10 letih se je v band pod okriljem Dying Victims Productions vrnil basist Anže Stegel, prvotno postavo pa je trojica razširila z novim kitaristom. Kdo je to, zaenkrat še ostaja skrivnost.

15. 4. 2022

Britanski veterani Desolation Angels bodo poleti pri založbi Skol Records izdali album z naslovom Burning Black. Za naslovnico je poskrbel gvatemalski umetnik Mario Lopez, poznan po sodelovanju z Evil Invaders, Medieval Steel, Vigilance, Panikk, Shutdown, Cordura in Marax.

9. 3. 2020

Ponovno združeni finski eksperimentalni metalci ...And Oceans so objavili novo skladbo Vigilance And Atrophy s prihajajočega studijskega albuma Cosmic World Mother, ki bo izšel 8. maja pri založbi Season Of Mist.

10. 2. 2020

Finci ...and Oceans predstavljajo besedilni video za The Dissolution of Mind and Matter, prvi single s prihajajoče plošče Cosmic World Mother.

Njihov peti studijski dolgometražec bo 8. maja izdala založba Season of Mist in prinaša naslednje komade:

The Dissolution of Mind and Matter
Vigilance and Atrophy
Five of Swords
As the After Becomes the Before
Cosmic World Mother
Helminthiasis
Oscillator Epitaph
In Abhorrence Upon Meadows
Apokatastasis
One of Light, One of Soil
The Flickering Lights

28. 1. 2020

Black/heavy metalci Malokarpatan bojo 21. marca pri Invictus Productions izdali svoj tretji album Krupinské ohne, ki prinaša naslednje komade:

  1. V brezových hájech poblíž Babinej zjavoval sa nám podsvetný velmož
  2. Ze semena viselcuov čarovný koren povstáva
  3. Na černém kuoni sme lítali firmamentem
  4. Filipojakubská noc na Štangarígelských skalách
  5. Krupinské ohne poštyrikráte teho roku vzplanuli

Če ste Slovake nazadnje zamudili, ko so predlani v CMK-ju nastopili skupaj z Valuk in Vigilance, jih lahko s češkimi kolegi Cult of Fire ujamete 17. aprila v Orto Baru.

15. 1. 2020

Dirty Skunks sporočajo: »Če se slučajno kdo dva tedna po novoletnem rajanju še ni popolnoma zdramil, mu izdajamo recept za prvi KoD koncert v letu 2020, na katerem ga bodo ta četrtek, 16. januarja, žgali trije odlični, še relativno mladi domači bandi!
Challenger igrajo old school speed/heavy metal v stilu Omen, Satan, Judas Priest in zgodnjih Iron Maiden, band pa sestavljajo nekdanji člani skupin Teleport in Vigilance. Minulo pomlad so izdali svoj prvi EP z naslovom Turned to Dust.
Constrictor je heavy metal zasedba iz Šempetra pri Gorici, ki je nastal iz ruševin skupin Underground in Silent Pray, preigrava pa glasbo, navdihnjeno s strani Iron Maiden, Helloween, Judas Priest in še mnogih drugih. V letu 2019 so izdali svoj prvi single The Beast Arises.
Za ogrevanje bo poskrbela ljubljansko-kočevska groove/thrash naveza Septic Order, katere člani so se kalili pri Dekadent, Incubation, Sarcom in Morost. Za sabo imajo en demo plošček, za leto 2020 pa napovedujejo izid prvih dveh singlov.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico

Avtor: Gorjanec
9. 10. 2019

ŠKUC KSB v petek vabi na večer navihanih viž v klub Gromka na Metelkovi, kjer si bodo oder tokrat delile tri domače skupine: slovenjgraška stoner doom/sludge metal/rock'n'roll zasedba Britof, briški thrasherji Lintver in postojnjski blackened heavy metalci Vigilance, ki so aprila pri Dying Victim Productions izdali svoj četrti dolgometražec Enter the Endless Abyss.

Vstopnina znaša celega petaka, dogodek pa lahko tukaj spremljate na Facebooku. Po koncertu sledi še 80s večer, na katerem bo glasbo vrtel DJ Disco Destroyer (Tegla).

30. 8. 2019

Jutri se bo v Hangar Baru v Izoli zgodil šesti BunkerFest, na katerem bodo nastopile skupine Guattari, Pakt, Vigilance, Malorshiga, Dishumanity (Srbija) in Messa (Italija).

Časovnica:
18.00 - vrata
19.10 - Guattari
19.55 - Pakt
20.45 - Vigilance
21.35 - Dishumanity
22.30 - Messa
23.45 - Malorshiga

Več podrobnosti si lahko preberete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška