VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 3. 2024

Iz tabora zasedbe Skid Row sporočajo, da so se razšli z vokalistom Erikom Grönwallom. Grönwall je bil član banda od leta 2022, vzrok prekinitve sodelovanja pa naj bi bile zdravstvene težave pevca. Na vokalih naj ga bi za nekaj prihajajočih nastopov zamenjala Lizzy Hale (Halestorm).

15. 2. 2024

Gusarji Alestorm bodo 23. marca pri Napalm Records izdali nov EP z naslovom Voyage Of The Dead Marauder. Pred izidom pa band objavlja video za naslovni komad EP-ja, ki ga najdete spodaj.

6. 12. 2023

Tudi festival Area 53 je dobil dodatne okrepitve za naslednjo edicijo. Že znanim zasedbam so se pridružili gusarji Alestorm ter avstrijski metal hibridi Watch Them Fail.

Več informacij o samem festivalu najdete v našem Napovedniku.

8. 11. 2023

Kot smo poročali, 14. novembra k nam prihajajo metalski gusarji Alestorm. Zdaj sta tudi znani obe predskupini. To so melodični pagan/folk metalci Elvenking iz Italije in domači simfoničarji Zaria. Vstopnice so na voljo tukaj.

10. 10. 2023

Talentirana kitaristka Sophie Lloyd je objavila nov video za skladbo Imposter Syndrome, ki je nastal v sodelovanju s Lzzy Hale, članico ameriškega rock banda Halestorm.

4. 10. 2023

Metalski gusarji Alestorm prihajajo 14. novembra v ljubljansko Cvetličarno. En dan kasneje, 15. novembra, pa bodo igrali v zagrebškem klubu Boogaloo. Predskupine bodo še najavljene. Zaenkrat je znano le, da bodo Alestorm headlinerji, ostale predskupine bodo najavljene naknadno.

2. 6. 2023

Novembra bo v zagrebški Tvornici Kulture ponovno vroče. V sklopu evropske turneje se bodo 22. novembra tam ustavili Halestrom, z njimi pa bodo nastopili še Black Veil Brides

5. 1. 2023

Folk/power metal zasedba Wind Rose, ki se jutri odpravlja na evropsko turnejo, je objavila nov video. Pri tem gre za skladbo Army Of Stone, ki jo najdete na bandovem zadnjem albumu Warfront, ki je izšel lansko leto.

13. 10. 2022

Metalski gusarji Alestorm se januarja naslednje leto odpravljajo na turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali Gloryhammer, Wind Rose in Rumahoy. V našo bližino bodo prišli 10. januarja, in sicer jih bo moč ujeti na Dunaju.

5. 8. 2022

Britanski thrasherji Xentrix bodo novembra pri založbi Listenable records izdali album z naslovom Seven Words, ki prinaša naslednje komade:

Behind The Walls Of Treachery
Seven Words
Spit Coin
The Alter of Nothing
Everybody Loves You When You’re Dead
Reckless With A Smile
Ghost Tape Number 10
My War
Kill And Protect
Anything But The Truth
Billion Dollar Babies (le na CD-ju)

Za miks in mastering je poskrbel Andy Sneap, naslovnico pa je ustvaril Dan Goldsworthy (Accept, Corpsegrinder, Alestorm). 

23. 6. 2022

V petek bo izšel novi studijski album piratov Alestorm, ker pa je očitno navdušenje in pričakovanje veliko, so se odločili tik pred izidom predstaviti še naslovni komad Seventh Rum Of A Seventh Rum.

Avtorica: Tina Urek
2. 6. 2022

Na včerajšnji prvi junijski dan so Alestorm predstavili nov single The Battle of Cape Fear River. Album Seventh Rum of a Seventh Rum bo izšel 24. junija pri Napalm Records.

Avtorica: Tina Urek
5. 5. 2022

Piratski veseljaki Alestorm so pripravljeni na pravo piratsko zabavo. Včeraj so namreč izdali nov single P.A.R.T.Y., ki so ga okitili še z animiranim spotom. Avtor animacije je Alex Henderson, zasedbin novi album Seventh Rum Of A Seventh Rum pa bo izšel 27. junija pri Napalm Records.

Avtorica: Tina Urek
28. 4. 2022

Rock velikani Alter Bridge se bodo novembra in decembra mudili po Evropi. Na turnejo se odpravljajo skupaj s Halestorm in Mammoth WVH, nam najbližje pa se bodo ustavili 26. novembra v Zagrebu (Dom Sportova) in 28. novembra na Dunaju (Stadthalle).

Avtorica: Tina Urek
8. 4. 2022

Alestorm so objavili video za Magellan's Expedition, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Seventh Rum of a Seventh Rum.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana