VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 3. 2024

Ameriški tehnični/melodični death metalci Allegaeon predstavljajo nov single Iridescent. Ta je nastal pri zadnjem bandovem obisku studia, kajti band pripravlja material za sedmi album. Za komad je band posnel tudi video.

20. 10. 2023

Ameriški tehnični/melodični death metalci Allegaeon so predvčerajšnjim izdali single Inhumation pri založbi Metal Blade.

26. 8. 2022

Vokalist Riley McShane je zapustil skupino Allegaeon, s katero je med 2015 in letos izdal tri albume.

13. 5. 2022

Allegaeon predstavljajo video za skladbo Called Home s februarja izdanega albuma z naslovom Damnum.

28. 1. 2022

Allegaeon so objavili video za komad Of Beasts and Worms, ki si ga lahko zaradi starostne omejitve ogledate na YouTubu. Sicer pa se komad nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Damnum, ki bo izšel 25. februarja pri založbi Metal Blade Records. Šesti studijski album Američanov prinaša naslednje komade:

Bastards of the Earth
Of Beasts and Worms
Into Embers
To Carry My Grief Through Torpor and Silence
Vermin
Called Home
Blight
The Dopamine Void, Pt. I
The Dopamine Void, Pt. II
Saturnine
In Mourning
Only Loss

22. 1. 2021

Ameriški progresivci Repaid in Blood so včeraj v samozaložbi izdali drugi studijski album Reflective Duality, ki se sliši ravno tako krvavo, kakor obljublja njihovo ime. Na ploščku žagajo še člani bandov Threat Signal, Allegaeon, Born of Osiris in Flub, album pa je že na voljo za poslušanje na Bandcampu. Če so dosedaj pisali pesmi o stvareh, ki jih imajo radi, se pravi o metalu, stripih in filmih, so tokrat ubrali drugo pot. »Tokrat smo pisali o ljudeh. /.../ To ni album o sovraštvu, ampak o ljubezni do naše države in o tem, za kar bi se morali boriti. Ni politični album, gre za človekove pravice.«


Na albumu najdete naslednje komade:
Intro
Wake Up, Time To Die
Thots & Purveyors (feat. Jon Howard)
He's No Good To Me Dead
Ritualistic Stoning (feat. Travis Montgomery)
Rebel Scum (feat. Greg Burgess)
Dave's Not Here Man
Molotov Circumcision (feat. Michael Alvarez & Cameron Losch)

Avtorica: Mateja Felc
10. 12. 2020

Tehnični death metalci Archire so skupaj s kolegi Rivers Of Nihil najavili evropsko turnejo Faces Of Death, ki bo potekala prihodnjo zimo. Da bo paket res vreden ogleda pa dokazuje dejstvo, da jih bodo spremljali še Allegaeon, Black Crown Initiate ter To The Grave. Nam najbližje se bodo ustavili 17. novembra na Dunaju (Viper Room).

Avtorica: Tina Urek
8. 4. 2020

Allegaeon so posneli priredbo klasike Roundabout britanske progressive rock zasedbe Yes, ki jo v originalu najdete na njihovem albumu Fragile iz leta 1971.

7. 10. 2019

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Metaphobia z aktualnega albuma ameriške tehnične death metal zasedbe Allegaeon z naslovom Apoptosis, ki je izšel aprila letos pri Metal Blade Records.

4. 2. 2019

Ameriška tehnična death metal zasedba Allegaeon bo 19. aprila pri založbi Metal Blade Records izdala novi studijski album z naslovom Apoptosis, ki prinaša naslednje skladbe:
Parthenogenesis
Interphase // Meiosis
Extremophiles (B)
The Secular Age
Exothermic Chemical Combustion
Extremophiles (A)
Metaphobia
Tsunami And Submergence
Colors Of The Currents
Stellar Tidal Disruption
Apoptosis

Band je posneli tudi videospot za skladbo Stellar Tidal Disruption, ki si ga lahko ogledate spodaj.

11. 9. 2018

Obscura se v začetku prihodnjega leta odpravljjo na evropsko turnejo, na kateri jih bodo spremljale tudi skupine Fallujah, Allegaeon in First Fragment. Najbližje Sloveniji jih lahko ujamemo 1. 2. v Münchnu (Backstage), 16. 2. v Milanu (Legend), 18. 2. na Dunaju (Arena) in 23. 2. v Salzburgu (Rockhouse).

22. 2. 2017

Necromancing The Stone so objavili videospot za skladbo Bleed For The Night, ki je bil posnet na njihovi lanski turneji z Battlecross in Allegaeon.

31. 1. 2017

Allegaeon predstavljajo videospot za skladbo Of Mind And Matrix z aktualnega albuma Proponent For Sentience, izdanega septembra lani pri založbi Metal Blade Records.

1. 9. 2016

Allegaeon so objavili videospot za skladbo All Hail Science s prihajajočega albuma z naslovom Proponent For Sentience, ki bo izšel 23. septembra pri založbi Metal Blade Records. Tukaj lahko prisluhnete tudi priredbi Subdivisions, ki jo v originalu izvaja legendarna kanadska zasedba Rush.


17. 8. 2016

Melodični death metalci Allegaeon iz Fort Collinsa v Coloradu so objavili videospot za skladbo Proponent For Sentience III - The Extermination s prihajajočega albuma z naslovom Proponent For Sentience, v kateri gostujeta tudi vokalist Björn »Speed« Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra, Terror 2000) in kitarist Benjamin Ellis (Omega, Karmyne, ex-Bloodshot Dawn). Novi album bo izšel 23. septembra pri Metal Blade Records.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana