VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 4. 2024

Melodični death metalci Ancient Settlers so objavili single Coven Garden, ki je del njihovega prihajajočega studijskega albuma Oblivion's Legacy. Ta bo izšel 17. maja pri Scarlet Records.

Avtorica: Tina Urek
12. 4. 2024

Kanadski black/death metal metalci Fractal Generator so obelodanili komad Askesis s tretjega studijskega albuma Convergence, ki ga bodo 7. junija izdali pri Everlasting Spew Records. Tracklista:

Cryogenian
Convergence
Askesis
Ancient Civilizations
Obelisk
Ciphertext
Xiphoid
Algorithmic Pathways
Encephalon

10. 4. 2024

Psihedelični doom/stoner rokerji/metalci Duel bodo 5. julija pri Heavy Psych Sounds izdali EP z naslovom Breakfast with Death. Tracklista:

Ancient Moonlight
Satan's Invention
Chaos Reigns
Fallacy
Pyro
Berserker
Tigers of Destruction
Greet the Dead
Burn the Earth

8. 4. 2024

Ukrajinski groove death metalci Arhat so posneli videospot za pesem Nasha Khoda Nevpynna, ki je del prihajajočega albuma Secrets of Ancient Gods.

4. 4. 2024

Domači progresivni death metalci Morost bodo nastopili na festivalu Exit, ki se bo letos odvijal med 11. in 14. julijem v Novem Sadu v Srbiji.

Na odru Explosive stage si bodo oder delili z The Casualties, Conflict, Ratos de Porao, Coroner, Ancient, The Take, Uada, Risk It, Lineout, Shirenc Plays Pungent Stench, The Stone, Nemesis, Liquid Supercharge, Tortharry in še mnogimi drugimi.

Celoten nabor nastopajočih je objavljen tukaj.

27. 3. 2024

Italijanski moderni death metalci Ancient Settlers so objavili video za skladbo Wounded Heart s prihajajočega albuma Oblivion's Legacy. Za izid albuma bo poskrbela založba Scarlet Records, datum izida pa je napovedan za 17. maj.

22. 3. 2024

Ukrajinski groove death metalci Arhat so napovedali Secrets of Ancient Gods, svoj drugi album. Ta bo izšel 31. maja in prinesel deset komadov:

Intro
Abyss of Flame
Karnak
Arcana XVI
Nasha khoda nevpynna
Symbols (feat. Oleksii Syrota from Voracity)
Path Eternal
Wheel of Fate
The Great Unknown (feat. Dmytro Moskalenko from Violateress)
Shlyah do prozrinnya

7. 3. 2024

Turški death metalci Engulfed bodo naslednji mesec, natančneje 19. aprila, izdali nov album Unearthly Litanies Of Despair. Izšel naj bi prek založb Dark Descent Records in Me Saco Un Ojo Records. Tracklista pa je taka:

In The Abyss of Death’s Obscurity
Voidwalker’s Dominion
Echoes of Suffering
Infernal Desolation
Blasphemous Despair
Cursed Eternity
Ancient Abyssal Conquest
Occult Incantations

6. 3. 2024

Minuli mesec smo poročali, da so italijanski moderni melodični death metalci Ancient Settlers podpisali za Scarlet Records, kjer naj bi maja izšel nov album. Zdaj je band razkril, da bo album izšel 17. maja, nosil naslov Oblivion's Legacy in prinesel deset komadov:

The Circle of Misanthropy
Oblivions Legacy
Stardust Odyssey
Wounded Heart
Subversive
Coven Garden
The Mechanical Threats Paradox
The Last Battle in the Earth
Cosmic Farewell
Redemption

5. 3. 2024

Ameriški melodični blackened death metalci Volcandra so prejšnji petek pri Prosthetic Records izdali drugi album The Way of Ancients, hkrati pa objavili video za komad Seven Tombs.

28. 2. 2024

Organizatorji festivala GoatHell sporočajo, da bodo na letošnji ediciji festivala nastopili legendarni norveški black metalci Ancient. Festival se bo odvijal med 25. in 27. julijem v Pulju na Hrvaškem.

Med letošnjimi nastopajočimi so še Mastic Scum, Brutal Sphincter, Darkfall, Asphagor in Serpentslain. Za več informacij lahko dogodek spremljate tukaj.

20. 2. 2024

Ancient Remains so objavili besedilni video za novi single CTFO. Njihov novi EP Burn It All bo izšel 13. marca.

Avtorica: Tina Urek
12. 2. 2024

Italijanski moderni melodični death metalci Ancient Settlers so podpisali za Scarlet Records, kjer naj bi maja izšel nov album. Več informacij sledi.

30. 1. 2024

Avstralski thrash/groove metalci Ancient Remains so posneli videospot za naslovni komad prihajajočega EP-ja z naslovom Burn It All.

5. 1. 2024

Poslušate lahko Wind Of Ancient Horror, drugi album slovenskega black metal projekta Sinn.

Ker gre pri tem za stranski projekt domačega simfoničnega black metal projekta Condemnatio Cristi, za katerima v obeh primerih stoji Denis Mauko, prenašamo še njegovo sporočilo, da bo kmalu izšel tudi EP z naslovom Iceberg.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana