VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 5. 2024

Avstralski progresivni metalci Teramaze predstavljajo video za drugi single Step Right Up s prihajajočega albuma Eli: A Wonderful Fall From Grace, katerega izid je napovedan za 24. maj pri založbi Wells Music.

10. 5. 2024

Ameriški black metalci Blackbraid, ki so lansko leto izdali drugi studijski album Blackbraid II in so trenutno v pripravi materiala za novo ploščo, sporočajo, da se oktobra odpravljajo na turnejo po Evropi. Na turneji z naslovom On Wings Of Sacred Death jih bodo spremljali Lamp Of Murmuur in Dödsrit. Nam najbliže se bodo zasedbe ustavile 16. oktobra na Dunaju.

10. 5. 2024

Švedski viking/folk black metalci Månegarm so razkrili, da že nekaj časa pripravljajo material za nov album. Sedaj pa sporočajo, da so že v studiu in snemajo komade za dvanajsti studijski album. Več informacij za zdaj še ni znanih.

9. 5. 2024

Melodični heavy metalci Axxis sporočajo, da bodo julija izdali nov album Coming Home. Ta bo hkrati tudi zadnji album, ki tako zaključuje 35 let trajajočo kariero. Poleg novega albuma se bo band jeseni odpravil tudi na zadnjo turnejo. Zaenkrat so potrjeni le datumi v Nemčiji in nekateri tuji festivali.

9. 5. 2024

Folk metal band Feuerschwanz iz Nemčije predstavlja najnovejši video za skladbo Wardwarf z zadnjega albuma Warriors. Album je izšel 3. maja pri Napalm Records in je v dveh pogledih nekaj posebnega. Gre za album, ki je izšel ob 20. obletnici delovanja banda in je tudi prvi album zasedbe v angleškem jeziku. Tako je band pri snemanju albuma k sodelovanju povabil tudi nekatere druge glasbenike, pri dotični glasbi pa je gostujoče vokale prispeval Francesco Cavalieri (Wind Rose).

8. 5. 2024

Nemška black metal zasedba Chaos Invocation je podpisala z založbo AOP Records. Band je trenutno v fazi zaključevanja novega albuma, nad katerim bdi V. Santura v Woodshed Studio. Več informacij sledi kmalu.

7. 5. 2024

Finski melanholični metalci Relicon so podpisali z založbo Wormholedeath Records, pri kateri bo izšel bandov EP z naslovom Consequences of Disbelief. Tukaj lahko prisluhnete singlu Encompassing the Unknown.

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2024

Okultni duet Alhuzzred je objavil svoj novi single Haunting the Devil, s katerim je dvojec obenem napovedal tudi izid novega studijskega albuma.

Avtorica: Tina Urek
3. 5. 2024

Sedma potrditev za Metaljot Raspaljot 2024 je nova ljubljanska disonantna grindcore, black, death, punk in d-beat zasedba Slugpit, v kateri so združili moči nekdanji člani Teleport in Natt. Sredi maja bodo izdali debitantski EP Mentally Unengaged.

Festival Metaljot Raspaljot bo potekal 5. julija na občinskem dvorišču v Laškem, kjer bodo poleg Slugpit nastopili še Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji je po ugodnjši ceni 32 EUR na voljo 200 vstopnic, po razprodaji teh pa bodo vstopnice v redni prodaji stale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

3. 5. 2024

Ljubljanska zasedba Slugpit, v kateri delujejo nekdanji člani Teleport in Natt, je v sredo svojo glasbo predstavila v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. Tri od šestih komadov z debitantskega EP-ja Mentally Unengaged, ki ga bodo izdali sredi meseca, ponuja v posluh na Bandcampu.

Člani Slugpit so:
Vid Fekonja – vokal
Joao C. – bobni
Matej Veren – baskitara
Jan Medved – kitara

Avtorica fotografije je Ronja Matijevec Jerman.

3. 5. 2024

Turški tehnični death metalci Carnophage predstavljajo komad Underneath The Horrendous One kot drugi single s prihajajočega albuma Matter of a Dark Nature, za katerega bo založba Transcending Obscurity Records začela danes sprejemati prednaročila.

3. 5. 2024

Včeraj so velikani švedskega melodeath metala Dark Tranquillity izdali single Unforgivable, za katerega so posneli spodnji videospot. Omenjeni single je že drugi komad s prihajajočega albuma Endtime Signals, ki ga lahko pričakujemo 16. avgusta in ga bo izdala založba Century Media.

29. 4. 2024

Italijanski trasherji Mass Crysis so napovedali kratko turnejo, katere datume lahko preverite na priloženi sliki.

29. 4. 2024

Legendarni heavy metalci Armored Saint so se vrnili k založbi Metal Blade Records, s katero so že sodelovali v začetku osemdesetih. Ponovno sodelovanje naj bi prineslo izdajo več albumov. Več informacij sledi.

26. 4. 2024

Avstralski progresivni metalci Teramaze predstavljajo video za prvi single Standing Ovation s prihajajočega albuma Eli – A Wonderful Fall From Grace, katerega izid je napovedan za 24. maj pri založbi Wells Music.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna