VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Kitarist/vokalist Shelby Lermo (Ulthar, Human Corpse Abuse, ex-Vastum) in bobnar Jason Bursese (Black Fucking Cancer) predstavljata nov projekt Thanatotherion, ki je nadaljevanje Shelbyjevega projekta Naughtskeid. Led sta prebila s komadom Nuclear Womb z albuma Alienation Manifesto, ki bo izšel 7. junija pri založbi I, Voidhanger Records in obsega komade:

Red Cathedral
The Raven and the Box of Stars
Orb
Wilczyca
Nuclear Womb
Lament
Codex Crepusculum

3. 4. 2024

Islandska zasedba Duft je v obliki videospota razkrila pesem Instant Gratification, ki jo lahko preverite spodaj. Gre za prvi komad s prihajajočega prvenca Altar Of Instant Gratification, ki naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Code Orange, Jesus Piece, Zulu, End, Slipknot, God Forbid in Cancer Bats.

31. 1. 2024

Vader bodo v juniju začeli drugi del turneje, s katero obeležujejo 40. obletnico delovanja. Posebnost turneje je, da se jih bo na odru pridružil kitarist Maurycy Mauser Stefanowicz, kar pomeni, da bodo na odru ves čas koncerta kar trije kitaristi. Poleg njih bodo nastopili še Biocancer ter Warside. Izmed 23 datumov vas bodo najverjetneje zanimali ti:

18. junij – Dunaj (Viper Room)
19. junij – Budimpešta (Blue Hell)
25. JUNIJ – KRANJ (TRAINSTATION SQUAT)
26. junij – Bologna (Alchemica)

Avtorica: Tina Urek
18. 1. 2024

Italijanska death metal zasedba Shrieking Demons, v kateri delujejo člani Assumption, Bottomless, Gravesite, Terror Firmer in Cancer Spreading, je podpisala pogodbo z založbo Transcending Obscurity Records. Pri njej bo izdala prvenec, ki naslova zaenkrat še ne razkriva, predstavlja pa svež komad Apostasy, Sodomy and Sacrilege, ki je luč sveta ugledal na že omenjeni kompilaciji založbe.

5. 9. 2023

Grški thrasherji Bio-Cancer so pred nedavnim predstavili skladbo Dream Merchants s prihajajočega dolgometražca Revengeance, ki bo izšel 8. septembra pri Hammerheart Records.

30. 8. 2023

Švedski melodičarji October Tide v obliki besedilnega videospota predstavljajo komad Tapestry Of Our End s prihajajočega albuma The Cancer Pledge. Ta izide 6. oktobra pri Agonia Records.

17. 8. 2023

Švedski mojstri melodičnega death/doom metala October Tide končno razkrivajo prve podrobnosti novega dolgometražca. Po tem, ko so se maja letos odpravili v studio, zdaj sporočajo, da bodo novo mojstrovino z naslovom The Cancer Pledge izdali 6. oktobra pri založbi Agonia Records. Tracklista je sledeča:

Peaceful, Quiet, Safe
Tapestry Of Our End
Unprecedented Aggression
Blodfattig
The Cancer Pledge
I know Why I'm Cold
Season Of Arson
Breathe The Water

13. 6. 2023

Grški ekstremneži Bio-Cancer so posneli videospot za komad Citizen... Down! s tretjega dolgometražca Revengeance, ki bo 8. septembra izšel pri Hammerheart Records z naslednjimi komadi:

Citizen... Down
44 Days in Hell
Footprints on My Back
Revengeance
Dream Merchants
Swiping Life Away
Underdog (Against the Odds)
Bludgeoning Skullcrushing Nightmare

1. 6. 2023

Organizatorji festivala Metaldays sporočajo, da je po pogovorih z zasedbo in njihovim managerjem žal prišlo do odločitve, da Vital Remains ne bodo nastopili na letošnjem festivalu v Velenju. Zgolj nekaj minut pred dotično najavo so organizatorji objavili, da se obsežnemu številu nastopajočih pridružujejo kultni death metalci Cancer.

Avtorica: Tina Urek
21. 3. 2023

Drevi bo v Channel Zeru na Metelkovi nastopil lombardijski heavy psych/stoner rock trio Cancervo, ki se imenuje po znameniti gori v Italiji, na kateri naj bi živelo bitje, ki je napol pes in napol jelen. Navdušeni nad legendo so se leta 2020 zbrali trije lokalni glasbeniki in tako je nastal mistični power heavy psych trio, ki z velikim vplivom zvoka iz 70. let in težkimi riffi svojo glasbo posveča domačemu kraju.

Band je do zdaj izdal samonaslovljeni single Cancervo, predlani prvenec I in januarja letos njegovega naslednika II pri Electric Valley Records. Vstopnina za koncert znaša 7 EUR. Za več informacij lahko tukaj sledite dogodku na Facebooku.

21. 2. 2023

Ameriški death metalci Anthropophagous predstavljajo single Incurable Blood Cancer s prihajajočega albuma Abuse of a Corpse, ki bo njihov drugi po vrsti in bo izšel 7. aprila pri založbah Headsplit Records in Night Rhythm Recordings. Album obsega naslednje naslove:

No Fire Can Warm You
The Oozing Room
Abuse of a Corpse
Hidden Crematoriums
I Drink from Your Skull
Between Always and Never
Incurable Blood Cancer
Acrimony, Spite and Malice
Crushing the Death Deniers

17. 2. 2023

Nemški brutalni death metalci Bloodjob so razkrili komad Nano Based Inconsistency s prihajajočega EP-ja z naslovom Metastasis, ki bo izšel 10. marca pri Lethal Scissor Records. Celoten seznam pesmi je takšen:

Cancerous Growth
Nano-based Inconsistency
All for the Good
Basement Breed
Drowning in Defecation

26. 1. 2023

Minilo je že 30 let, odkar so italijanski progresivni death metalci Sadist izdali album Above the Light. Zaseba je ob njegovi 30. obletnici na novo posnela najbolj ikonični komad Breathin' Cancer.

11. 1. 2023

Domači progresivci Hei'An so med zadnjimi potrjenimi bandi za festival 70000tons of Metal, ki se bo letos odvijal med 30. januarjem in 3. februarjem na križarjenju z Miamija na Floridi do kraja Bimini na Bahamih.

Poleg Hei'An so organizatorji letos najavili še Deathless Legacy, Empress, Isole, Atrocity, Amberian Dawn, Nothgard, Cancer, Wolfchant, Elvenking in Batushka. Vsi nastopajoči so objavljeni tukaj.

21. 11. 2022

Irska death metalca Pedophile Priests ponujata v posluh single A Robotic Corporate Slave, za katerega sta posnela spodnji video. Pri tem gre za prvo novo glasbo po albumu Cancer iz leta 2019.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna