VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 8. 2023

Čilski death metalci Blood Oath s komadom The Journey Into the Depths napovedujejo prvenec Lost in an Eternal Silence, ki izide 15. septembra pri Caligari Records. Album prinaša naslednje komade:

Beyond the Dimensional Gates
Sanctuary of Souls
Fateful Existence
The Sacrifice
Singularity
Reflections of Darkness
The Journey into the Depths
Lost in an Eternal Silence

21. 11. 2022

Ameriški thrash metal veterani Sadus se po sedmih letih po live albumu Live in Chile in kar po 17 letih po zadnjem albumu Out for Blood vračajo z novim materialom. Pri tem gre za single It's the Sickness, ki so ga predstavili z besedilnim videom, ki ga lahko preverite spodaj.

11. 11. 2022

Čilenski blackened thrash metalci Hellish bodo 16. decembra pri založbi Dying Victims Productions izdali album z naslovom The Dance of the Four Elemental Serpents, ki prinaša naslednje komade:

The Ancient Entity of the Darkest Light
Black Stones
Violent, Bloody & Cold
Goddess Death
Nocturnal Trudge
Secrets of the Sands
Dreamlike Fears
The Dance of the Four Elemental Serpents

27. 8. 2021

Čilski death metalci Criminal na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Live On Your Knees s svojega devetega albuma z naslovom Sacrificio, ki bo izšel 17. septembra pri založbi Metal Blade Records.

Vokalist in kitarist Anton Reisenegger (Brujeria, Lock Up, Pentagram Chile) je ob sebi zbral mlado ekipo, ki jo sestavljajo kitarist Sergio Klein, basist Danny Biggin in bobnar Danilo Estrella.

13. 8. 2021

Spletni portal Doomed & Stoned je nedavno objavil novo kompilacijo Doomed & Stoned in Chile, ki se poglablja v čilski stoner/doom underground in prinaša kar 99 izvajalcev, kot so naprimer Demonauta, Dixie Goat, Electrozombies, At Devil Dirt, Heropass in drugi. Nekaj uvodnih misli je podal Roman Tamayo, urednik Doomed And Stoned Latinoamérica.

22. 5. 2019

Ta ponedeljek je luč sveta ugledal novi studijski album čilskih sludge/crust ekstremistov Electrozombies z naslovom Darkness Is Rebellion, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. V skladbi La Pestilencia gostujeta tudi Anton Reisenegger (Brujeria, Criminal, Lock Up, Pentagram Chile) na vokalu in Jorge Recabarren (Nueva Actitud) na kitari.

19. 10. 2016

Avulsed bodo 1. decembra pri založbi Xtreem Music izdali novi album z naslovom Deathgeneration, s katerim bodo obeležili 25. obletnico svoje kariere. Gre za 18 na novo posnetih skladb, pri katerih gostujejo števini legendarni vokalisti, ko so Tomas Lindberg (At The Gates), Kam Lee (ex-Massacre), Rogga Johansson (Down Among The Dead Men, The Grotesquery, Putrevore, Paganizer, Johansson & Speckmann) in John McEntee (Incantation), medtem ko je Dave Rotten eno prihranil samo zase. Tracklista je sledeča:
Amidst The Macabre (instrumental)
Stabwound Orgasm
Breaking Hymens feat. Per Boder (God Macabre, Mordbrand)
Sweet Lobotomy feat. Chris Reifert (Autopsy)
Burnt But Not Carbonized feat. Antti Boman (Demilich)
Daddy Stew feat. Snencho (Aborted)
Addicted To Carrion feat. Will Rahmer (Mortician)
Dead Flesh Awakened feat. Rogga Johansson (Paganizer, Down Among The Dead Men)
Powdered Flesh feat. Ludo Loez (Supuration, S.U.P.)
Gorespattered Suicide feat. Mike Van Mastrigt (ex-Sinister, Neocaesar)
Nullo (The Pleasure Of Self-Mutilation) feat. Johan Jansson (Interment, Moondark)
Exorcismo Vaginal feat. Paul Zavaleta (Deteriorot)
Carnivoracity feat. Anton Reisenegger (Pentagram Chile, Criminal)
Sick Sick Sex feat. Ville Koskela (Purtenance)
Devourer Of The Dead feat. Tomas Lindberg (At The Gates)
Horrified By Repulsion feat. Kam Lee (ex-Massacre)
Blessed By Gore feat. Bongo (Necrophiliac)
Red Viscera Serology feat. John McEntee (Incantation)

27. 1. 2016

Čilski death metal band Ignominia je konec decembra lani v samozaložbi izdal mini album z naslovom Falsa divinidad, na katerem so naslednje skladbe:
Intro
Visión blasfema
Asesino
Formula de muerte
Falsa divinidad

4. 1. 2016

Čilski death/thrash metalci Ripper bodo 4. marca pri založbama Unspeakabe Axe ter Dark Descent izdali svoj drugi album z naslovom Experiment of Existence.

11. 8. 2015

Založba Iron Bonehead bo 2. oktobra izdala split čilskih zasedb Pentagram Chile in Unaussprechlichen Kulten z naslovom Ritual Human Slaughter/La Mujer, El Diablo y El Permiso de Dios.

11. 9. 2014

Spodaj si lahko ogledate posnetek komada A Skeleton In The Closet, ki so ga Anthrax lani odigrali na koncertu v Santiagu v Čilu. Skladba je del DVD-ja Chile On Hell, ki ga bo zasedba izdala 16. septembra. /J.G./

Avtor: Gorjanec
4. 12. 2013
Converge, Pentagram Chile in Mors Principium Est so nove potrjene skupine za Brutal Assault. /P.G./

2. 9. 2013
Tukaj lahko v celoti slišite prvenec skupine Pentagram Chile z naslovom The Malefice, ki bo izšel v petek pri založbi Cyclone Empire Records. /P.G./

24. 6. 2013
Pentagram Chile predstavljajo komad La Fiura s prvenca The Malefice, ki bo izšel 6. septembra pri založbi Cyclone Empire Records. Gre za dvojni album, ki bo poleg novega materiala vseboval tudi ponovno posnete klasike, nastale v pred petindvajsetimi leti. /P.G./

18. 1. 2013
Veterani Pentagram Chile bodo konec pomladi pri založbi Cyclon Empire izdali prvenec z naslovom The Malefice. Gre za dvojni album, ki bo poleg novega materiala vseboval tudi ponovno posnete klasike, nastale v pred petindvajsetimi leti. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija