VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 6. 2023

Tudi ameriški moderni/progresivni metalci Stellar Circuits so v petek izdali nov album in nov videospot. Sight To Sound je na voljo na različnih glasbenih platformah, vizualizer za pesem Pleasure Cruise pa na YouTubu.

28. 3. 2023

Ameriški stoner rockerji Gozu predstavljajo video za komad Tom Cruise Control s prihajajočega albuma Remedy, ki bo izšel 19. maja in ga lahko naročite tukaj. Remedy prinaša naslednje komade:

Tom Cruise Control
CLDZ
Rambo 2
Joe Don Baker
Pillow Talk
The Magnificent Muraco
Ben Gazzara Loves No One
Ash
The Handler

21. 3. 2023

Ameriški moderni/progresivni metalci Stellar Circuits so posneli videospot za komad Witch House s prihajajočega albuma Sight To Sound, ki bo 9. junija izšel pri Nuclear Blast in prinaša naslednje komade:

Catch Your Death
Witch House
Pleasure Cruise
Skull Beneath the Smile
Sight to Sound
Truthseeker
Alchemy
Nightlife
For the Birds
Learning to Sleep
Where Were You?

14. 10. 2022

Finski stonerji Void Cruiser bodo 11. novembra pri založbi Argonauta Records izdali album z naslovom Call of The Void, ki prinaša naslednje komade:

Dragon's Tail
The Overgrower
Happiness
Woe
Sleep Through Winter
Wiser Men
Pariah
When Gravity Pulls

2. 12. 2021

Kanadska doom/sludge metal zasedba Spook The Beast je objavila videospot za skladbo Shapeshifter z debitantskega EP-ja z naslovom Where All Things Die, izdanega v začetku novembra.

Spook The Beast iz Waterlooja v Ontariu sestavljajo bobnar Greg Carvalho (Aepoch), basist Brian Scheid (Stolos), kitarist/vokalist Alex Araya (Lotek Cruiser), kitarist Mrudul Kambel (Mors Verum) in vokalist NJ Borreta (Hammerhands).

9. 11. 2020

Japonski heavy blues rockerji Sonic Flower, stranski projekt legendarnih Church Of Misery, so podpisali za založbo Heavy Psych Sounds, pri kateri nameravajo izdati ponatis samonaslovljenega prvenca in neobjavljeni drugi album Rides Again iz leta 2005, na katerem prepletajo psihedelični groove, rock, funk in doom metal. Tukaj lahko že prisluhnete prvemu singlu Super Witch s prihajajočega albuma Rides Again, ki bo luč sveta ugledal 29. januarja prihodnje leto.

Rides Again prinaša naslednje skladbe:
Super Witch
Black Sheep
Jungle Cruise
Captain Frost
Stay Away (priredba Meters)
Quicksand Planet
Earthquake (priredba Graham Central Station)


30. 8. 2017

Inglorious so objavili videospot za skladbo Change Is Coming, ki je bil posnet v začetku letošnjega leta na Monsters Of Rock Cruise.




22. 2. 2017

Finska stoner metal zasedba Void Cruiser predstavlja skladbi As We Speak in I Didn't Lie But I Know Now That I Should Have s prihajajočega albuma z naslovom Wayfarer, ki izide 10. marca pri založbi Argonauta Records.

21. 12. 2016

Po tem, ko je sodišče bobnarju Bobbyju Blotzerju prepovedalo nadaljno uporabo originalnega imena, pevec Stephen Pearcy, kitarist Warren DeMartini in basist Juan Croucier že delajo na novem materialu za prihajajoči album skupine Ratt. Več podrobnosti pa zaenkrat še ni znanih.

Omenjena trojica se je sicer ponovno združila že oktobra letos, ko je skupaj s kitaristom Carlosom Cavazom (ex-Quiet Riot, ex-Ratt) in bobnarjem Jimmyjem DeGrassom (Black Star Riders, ex-White Lion, ex-Megadeth, ex-Suicidal Tendencies, ex-Alice Cooper) nastopila kot "band presenečenja" na festivalu Monsters Of Rock Cruise West.

22. 8. 2016

Pevec Paul Shortino (King Kobra, ex-Quiet Riot) je nedavno oznanil, da se je za letošnji Monsters Of Rock Cruise ponovno združila klasična zasedba Rough Cutt, ki je za založbo Warner Bros. posnela albuma Rough Cutt (1984) in Wants You! (1986). Skupino so takrat poleg Shortina na vokalu sestavljali še kitarista Amir Derakh (Dead By Sunrise, ex-Orgy, ex-Jailhouse) in Chris Hager (ex-Ratt), basist Matt Thorr (ex-Ratt, ex-Jailhouse), ter bobnar Dave Alford (ex-Ratt, ex-Jailhouse).

7. 4. 2016

Najnovejša pridobitev založbe Argonauta Records so finski stoner/desert rockerji Void Cruiser, ki nameravajo letos jeseni izdati svoj drugi studijski album.

12. 1. 2015
Švedski Sabaton so poleg pompoznega stage showa znani tudi po dodatnemu “delu”, ki se kaže v organizaciji festivalov. Tradicionalnemu Sabaton Open Air/Rockstad: Falun, se je nedolgo nazaj pridružil še Sabaton Cruise po Baltskem morju, sedaj pa je glavni mož zasedbe Pär Sundström najavil še nemški festival Sabaton Open Air/Noch Ein Bier Fest. Prizorišče dogajanja bo amfiteater Gelsenkirchen (znan kot prizorišče festivala Rock Hard Festival), prvi potrjeni bendi pa so Powerwolf, Korpiklaani in zasedba bivših članov Sabaton, Civil War. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
20. 8. 2014
Od danes so v prodaji vstopnice za festival Full Metal Cruise III, ki se bo odvijal na ladji Mein Schiff 1 med 27. in 31. avgustom prihodnje leto. /P.G./

12. 3. 2014
Motörhead so se odločili slediti trendom in ustanovili lasten "cruise-festival" MotörBoat. Križarjenje, ki bo trajalo od 22. do 26. septembra, bo potekalo od Miamija do Mehike. Prve potrjene zasedbe so seveda Motörhead, Megadeth, Anthrax, Zakk Wylde in mnogi drugi. Prodaja kart oz. kabin se prične 18. marca. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
9. 12. 2013
Hammerfall, J.B.O., Saltatio Mortis in Subway To Sally so prvi potrjeni bandi za festival Full Metal Cruise II, ki se bo odvijal med 11. in 16. aprilom 2015 na križarjenju po Balearskem morju. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija