VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 3. 2024

Založba 20 Buck Spin tukaj predčasno ponuja v posluh prvenec angleških death/doom metalcev Slimelord z naslovom Chytridiomycosis Relinquished, ki bo jutri izšel na vinilu, CD-ju, kaseti in digitalno. V zasedbi delujejo štirje člani Cryptic Shift in kitarist projekta Abominable Filth. Člani Slimelord so:

John Riley – baskitara
Ryan Sheperson – bobni
Xander Bradley – kitara
Andy Ashworth – vokal
Travis Jordan – kitara

21. 2. 2024

Poslušate lahko Human Snack, prvenec francoske grindcore/brutal death metal zasedbe Cryptic Process.

7. 2. 2024

Francoski black/death metalci ACOD so podpisali za založbo Hammerheart Records, kjer naj bi konec aprila izšel že šesti bandov plošček, ki bo nasledil lanski EP Cryptic Curse. Več informacij sledi.

18. 10. 2023

Organizatorji Earsplitter sporočajo, da je otvoritev koncertnih večerov Kadilnica of Death, ki je bila napovedana za jutri, žal odpovedana. Vsi ostali koncerti bodo izvedeni, kot je napovedano. Uradna otvoritev letošnje sezone Kadilnice of Death se bo torej zgodila 2. novembra. Spodaj si lahko preberete izjavo organizatorjev v celoti:

»Zaradi nepričakovanih zapletov smo primorani otvoritev KoD - z bandi Dethrone the Corrupted, Decair in Divine Inferus, preklicati. Bandom in obiskovalcem se opravičujemo. Vsi ostali koncerti seveda ostanejo.

Otvoritev KoD se tako prestavi na 2. november, ko bodo v Menzi nastopili Vulvathrone, Samperium, Cryptic Terror - na tem dogodku si bo mogoče nabaviti tudi člansko izkaznico, s katero si zagotovite prost vstop na vse špile v okviru KoD.

Za preklicano KoD se bo v novem letu dodalo še en koncert, zato število koncertov v okviru KoD ostane isto. Se vidimo v začetku novembra!«

 

15. 9. 2023

Danes bodo v Postojni nastopili 3rd War Collapse in Cryptic Terror, v Velenju pa Snøgg, Kaoz, Jegulja in SitiS. Takšen je časovni razpored obeh koncertov:

Postojna:
20.00 vrata
21.00 Cryptic Terror
22.00 3rd War Collapse
23.00 konec muzike

Velenje:
21.30 Kaoz
22.20 Jegulja
23.10 Snogg
00.30 SitiS

23. 8. 2023

Brazilsko/finski brutal death/grind metalci 3rd War Collapse, ki se bodo 15. septembra ustavili v Postojni, so tukaj v celoti objavili svoj nov studijski album Catastrophic Epicenter, ki bo uradno izšel jutri pri Lethal Scissors Records.

Avtorica: Tina Urek
18. 8. 2023

Brazilsko-finski brutal death metalci 3rd War Collapse se bodo v okviru promocijske turneje, med katero bodo predstavljali svoj drugi plošček Catastrophic Epicenter, 15. septembra ustavili v Postojni. Poleg njih bodo nastopili kadrovsko osveženi death metalci Cryptic Terror. Več informacij najdete v našem Napovedniku.

30. 6. 2023

Ameriški death metal veterani Incantation so posneli videospot za Concordat (The Pact) I, nov komad z njihovega po vrsti že 13. studijskega albuma Unholy Deification. Izdali ga bodo 25. avgusta pri Relapse Records, album pa prinaša naslednje komade:

Offerings (The Swarm) IV
Concordat (The Pact) I
Chalice (Vessel Consanguineous) VIII
Homunculus (Spirit Made Flesh) IX
Invocation (Chthonic Merge) X
Megaron (Sunken Chamber) VI
Convulse (Words of Power) III
Altar (Unify In Carnage) V
Exile (Defy The False) II
Circle (Eye of Ascension) VII

Incantation se že zelo kmalu vračajo na slovenska tla, saj skupaj s Cryptic Terror igrajo 17. julija v MKNŽ-ju v Ilirski Bistrici.

9. 6. 2023

Po lanskem nastopu v ljubljanskem Orto Baru v družbi Wolves in the Throne Room in Stygian Bough se Incantation vračajo v Slovenijo. 17. julija bodo obiskali MKNŽ v Ilirski Bistrici, kot predvozači pa bodo nastopili Cryptic Terror.

16. 12. 2022

Nizozemski death metalci Atomwinter bodo 10. februarja pri založbi Trollzorn Records izdali četrti studijski album. Sakrileg prinaša naslednje komade:

Intro
Ov Blood And Flesh
The Lungs Ov Hell
Brutal Scriptures
Catatonic Pathway
The Dark Void
Sakrileg
Cryptic Death
Until The Loss Ov God
Born Into Iron Coffins
Sacred Scum

9. 6. 2022

Žal moramo sporočiti, da je današnja Kadilnica Of Death z Big Bad Wolf, Terminal Disease in Cryptic Terror odpovedana! A brez skrbi, paket se bo dodal naslednji Kadilnici in tako se bo oder v Orto Baru naslednji teden, natančneje 17. junija, tresel v vižah Sovrag, Vulvathrone, Trobec, Terminal Disease in Big Bad Wolf.

9. 5. 2022

Čilski death metalci Putrid Evocation bodo za evropski trg ponovno izdali svoj lanski EP Eternal Gloom. Za to so se povezali z založbo Dawnbreed Records. Naslednjih šest komadov naj bi nagovorilo ljubitelje zasedb, kot so Incantation, Dead Congregation, Burial Invocation, Cruciamentum:

Evokers of the Obscurity, Reveal the Course of True Death
Spreading the Impure Seed of Antichrist Ejaculation upon Your Dismal Skeleton (Interlude)
Faceless Shadows
Cryptical Rites of Rotting Flesh
Surrounded by Emaning Black Mist from the Depths of a Derelict Grave (Interlude)
Rising Spirit, Beyond the Corpse

6. 5. 2022

Ameriški death/black metalci Haunter so danes izdali svoj tretji studijski album Discarnate Ails. Prisluhnete mu lahko na vseh spletnih platformah in na Youtube kanalu založbe Profound Lore.

Haunter so trenutno na turnerji s Suffering Hour. Najbliže nam igrajo v soboto na Felsina Deathfestu v Bologni in v nedeljo na Dunaju (Viper Room). Obakrat se jim bodo pridružili še Cryptic Shift in Bedsore.

22. 2. 2022

V Bologni bo 7. maja v klubu Freakout prvič potekal festival Felsina Deathfest. Znan je že celotni line-up, in sicer bodo nastopili ameriški black/death metalci Suffering Hour, britanski tehnični thrash/death metalci Cryptic Shift, italijanski progresivni death metalci Bedsore, ameriški black/death metalci Haunter, italijanski tehnični death metalci Hateful, avstralski speed/thrash/black metalci Reaper in italijanski death metalci Skulld.

Vstopnice so že v prodaji. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

23. 12. 2019

Mednarodna death/doom metal zasedba Beast Of Revelation, ki jo po novem sestavljajo bobnar Bob Bagchus (ex-Asphyx, Hellehond, Infidel Reich, Grand Supreme Blood Court, Soulburn), kitarist/basist A.J. van Drenth (ex-Beyond Belief, Temple, Throne) in John McEntee (Incantation) na vokalu, je objavila skladbo Ancient Ritual Of Death. Gre za prvo skladbo z njihovega debitantskega albuma The Ancient Ritual Of Death, ki bo izšel 6. marca pri Iron Bonehead Productions.

The Ancient Ritual Of Death ponuja sledeče skladbe:
Legions
The Great Tribulation
The Cryptic Void
The Fallen Ones
Beast VI
The Days of Vengeance
The Ancient Ritual Of Death
The Unholy Roman Empire
We, The Lords Of Chaos

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija