VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 12. 2021

Švicarski melodični metalci Lotrify, ki naj bi nagovorili ljubitelje bandov, kot so Avenged Sevenfold, DevilDriver in Lamb Of God, so minuli teden izdali album Time Fracture in predstavili videospot za pesem Bleed Alone, ki si ga lahko ogledate spodaj.

22. 5. 2020

Finska death metal zasedba Sepulchral Curse predstavlja skladbo Into The Depths Unknown s studijskega prvenca z naslovom Only Ashes Remain, ki bo izšel 31. julija pri založbi Transcending Obscurity Records.

Only Ashes Remain prinaša naslednje skladbe:
From Within The Bowels Of The Earth
Swarming Blackness
Into The Depths Unknown
Eyes Inside
Church Of Loss
Dead Stars Drawing Spirals
Maan Tuhkien Uneen

Skupina, v kateri sodelujejo bobnar/vokalist Tommi Ilmanen (Yawning Void), vokalist Kari Kankaanpää (Solothus, Yawning Void), kitarista Jaakko Riihimäki (ex-Gladenfold, ex-Atretic Intestine, ex-Frostbitten Kingdom) in Aleksi Luukka (Solothus, Yawning Void) ter basist Niilas Nissilä (Apparition, ex-Siknis, ex-Urgamla), nadaljuje tradicijo finskega death metala, ki so jo v začetku 90-ih začrtali bandi, kot so Demilich, Adramelech, Convulse in Demigod.

9. 4. 2020

Atreyu so posneli videospot za najnovejši single Super Hero, v katerem sta se jim na vokalih pridružila tudi M. Shadows (Avenged Sevenfold) in Aaron Gillespie (Underoath). Omenjena skladba se nahaja na njihovem še vedno aktualnem albumu In Our Wake iz leta 2018.

21. 1. 2020

Avenged Sevenfold predstavljajo skladbo Set Me Free, ki je bila posneta za album Hail To The King, vendar do sedaj še ni bila nikoli objavljena. Set Me Free bo vsebovana tudi na digitalni verziji kompilacije Diamonds In The Rough, ki bo na voljo 7. februarja.

9. 8. 2019

Tool v posluh ponujajo novi single Fear Inoculum z istoimenskega petega studijskega albuma, ki bo izšel 30. avgusta pri založbi RCA Records.

Novi album je producirala skupina sama, medtem ko je za snemanje in miks poskrbel prekaljeni Joe Barresi (Kyuss, Queens Of The Stone Age, Bad Religion, Avenged Sevenfold), s katerim so sodelovali že na predhodnem albumu 10,000 Days iz leta 2006.

16. 4. 2019

Avstralska industrial rock zasedba Darkcell je posnela videospot za skladbo Burn The Witches s pravkar izdanega samonaslovljenega albuma.

Na novem albumu gostujejo tudi Tim Skold (Marilyn Manson, KMFDM, Motionless In White), KidCrusher in Lindsay Schoolcraft (Cradle Of Filth), medtem ko je naslovnico ustvaril David Frizell (Sevendust, Avenged Sevenfold, Wednesday 13).

25. 9. 2018

Avenged Sevenfold predstavljajo videospot za novi single z naslovom Mad Hatter, ki se nahaja na njihovem še svežem EP-ju Black Reign, ki je izšel konec preteklega tedna. Mad Hatter je vsebovan tudi v prihajajoči video igrici z imenom Call Of Duty: Black Ops 4.

21. 9. 2018

Upon A Burning Body so posneli priredbo skupine Avenged Sevenfold z naslovom Remenissions za kompilacijo Hail To The Kings – A Tribute To Avenged Sevenfold.

21. 9. 2018

Avenged Sevenfold bodo danes izdali novi EP z naslovom Black Reign, na katerem so zbrali štiri skladbe, ki so bile tokom let vsebovane v seriji video igric Call Of Duty, kot tudi najnovejši single z naslovom Mad Hatter. Slednji je nastal posebej za prihajajočo video igrico Call Of Duty: Black Ops 4, ki bo na voljo 12. oktobra.

Tracklista je sledeča:
Mad Hatter
Not Ready To Die
Carry On
Jade Helm

20. 9. 2018

Betraying The Martyrs predstavljajo priredbo Bat Country skupine Avenged Sevenfold, ki se nahaja na kompilaciji Hail To The Kings – A Tribute To Avenged Sevenfold. To je tudi prvi posnetek, na katerem sodeluje novi kitarist Steeves Hostin.

26. 6. 2018

Nonpoint so objavili besedilni video za skladbo Dodge Your Destiny s svojega desetega studijskega albuma z naslovom X, ki bo izšel 24. avgusta pri Spinefarm Records/Universal Music. Novi album je produciral Fred Archambault, poznan po sodelovanju s skupinami kot so Atreyu, Avenged Sevenfold, Antagonist in druge.

Spisek skladb na X je sledeč:
Empty Batteries
Chaos And Earthquakes
Fix This
Crashing
Passive Aggressive
Dodge Your Destiny
Wheel Against Will
Milestone
Feel The Way I Feel
Position One
Paralyzed
Fix This (Acoustic)
Generation Idiot (Live)

29. 5. 2018

Ameriška melodična black metal zasedba Oubliette, ki jo sestavljajo člani Inferi in Enfold Darkness, je objavila besedilni video za skladbo The Passage. Gre za naslovno skladbo njihovega prihajajočega albuma, ki bo izšel 13. julija pri založbi The Artisan Era.

21. 5. 2018

Ghost predstavljajo »instagram story video« za novo skladbo Dance Macabre s prihajajočega četrtega studijskega albuma, naslovljenega Prequelle, ki v trgovine prihaja 1. junija. V videu so svoje reakcije nad skladbo zabeležili Kirk Hammett (Metallica), Bethany Cosentino (Best Coast), Chris Jericho (Fozzy), Charlie Benante (Anthrax), M. Shadows (Avenged Sevenfold), Philip Anselmo (Down, ex-Pantera), Chino Moreno (Deftones), hokejist Mike McKenna, igralka Jessica Pimental, wrestler Aleistar Black, mojster mešanih borilnih veščin Josh Barnett in drugi.

29. 3. 2018

Britanska progressive doom metal zasedba King Goat je objavila besedilni video za skladbo Doldrum Sentinels s prihajajočega albuma Debt Of Aeons, ki bo izšel 20. aprila pri založbi Aural Music. Naslovnico je prispeval umetnik Travis Smith (Opeth, Iced Earth, Avenged Sevenfold, Katatonia).

16. 1. 2018

Avenged Sevenfold so objavili koncertni video za skladbo Hail To The King, ki se nahaja na nedavno izdanem akustičnem koncertnem albumu z naslovom Live At The Grammy Museum.



KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija