VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 11. 2023

Transatlantska heavy metal zasedba Veil of the Serpent je v celoti objavila svoj EP Gallery Of Sin II.

17. 10. 2023

Transatlantska heavy metal zasedba Veil of the Serpent je razkrila še drugi komad s prihajajočega EP-ja Gallery Of Sin II, in sicer Absolution.

2. 10. 2023

Transatlantska heavy metal zasedba Veil of the Serpent je napovedala EP z naslovom Gallery Of Sin II. Ta ne bo vseboval nobenega od letošnjih singlov, temveč tri do zdaj še neizdane komade:

Acquiesce and Ignore
Absolution
Becoming Ascendant

7. 3. 2023

Italijanski heavy metalci Damnation Gallery so posneli video za komad Fog s svojega lanskega albuma Enter the Fog.

10. 10. 2022

Heavy metalci Veil Of The Serpent iz Nemčije in ZDA so v obliki besedilnega videospota razkrili pesem Profiling A Demon s prihajajočega EP-ja Gallery of Sin.

21. 9. 2022

Heavy metalci Veil Of The Serpent bodo 31. oktobra izdali EP Gallery Of Sin. Gre za konceptualni EP, ki pripoveduje shrljivo zgodbo o detektivu, ki lovi krvoločnega morilca. Prvi single Profiling A Demon bo izšel 4. oktobra, naslovi vseh komadov pa so sledeči:

Profiling A Demon
Gallery Of Sin
The End And The Beginning

Avtorica: Tina Urek
7. 1. 2022

Založba Steel Gallery Records bo 21. januarja izdala peti studijski album skupine Star.gate z naslovom Unbroken Diamond, ki prinaša naslednjih deset skladb:

Unbroken
Unbroken Diamond
Christmas Night
Believe
Birth Of A Star
Don't Think About Tomorrow
The Tree
Sunlight
I'll Wait For You
Diamond Dust

6. 10. 2021

Nemški Morgoth so minuli teden izdali single Burnt Identity, ki vsebuje naslovni komad (stran A) in komad White Gallery (stran B). Single je izšel samo v limitirani izdaji (500 kosov) na barvnem vinilu preko Church of Vinyl.

30. 8. 2021

Iz mariborske Pekarna prihaja naslednje sporočilo: »TISTO, KAR SMO UPALI, DA SE NE BO (TAKO HITRO) ZGODILO, SE JE SPET ZGODILO:

Obletnico smo razdelili na dva dela v upanju, da bomo lahko v drugo izvedli dogodek v prvotno načrtovani obliki. Ampak so nas hitro razvijajočih dogodki prehiteli in smo bili v luči sprejetih ukrepov ter v nevarnosti še dodatnih zaostrovanj, prisiljeni ponovno oklestiti program. To pomeni, da smo morali Happy Ol' McWeasel in Alo!Stari odpovedati, povrh tega pa so odpovedali nastop V okovih in Etceteral. Prve so zamenjali ROCK GALLERY, druge pa Haloban. Odpovedana je tudi otvoritev HLADILNICE. Ostali program je ostal nespremenjen.

Zaradi tega smo se odločili, da bo VSTOP PROST! Vseeno pa bomo pobirali prostovoljne prispevke, tako da bomo veseli vsakega dinarčka, ki bo podprl razvoj KC Pekarne v nadaljnje.
Hvala za razumevanje in se vidimo na drugem delu obletnice!«

Metalski del programa ostane torej nespremenjen, v petek, 3. septembra, bodo kot napovedno nastopili Decatholicize in Taste Of Plague.

23. 7. 2018

Newyorški post-rockerji Night Verses so objavili videospot za skladbo Vice Wave z aktualnega albuma z naslovom From The Gallery Of Sleep, izdanega konec junija pri založbi Equal Vision Records.

2. 7. 2018

Založba Equal Vision Records je na svojem Youtube kanalu v celoti objavila novi studijski album newyorške post-rock zasedbe Night Verses z naslovom From The Gallery Of Sleep, ki je izšel konec prejšnjega tedna.

4. 6. 2018

Night Verses predstavljajo desetminutno skladbo Phoenix IV: Levitation z novega studijskega albuma From The Gallery Of Sleep, ki bo izšel 29. junija pri založbi Equal Vision Records.

5. 1. 2018

Floridska doom/death metal zasedba Druid Lord predstavlja skladbo Night Gallery s prihajajočega albuma z naslovom Grotesque Offerings, ki bo izšel 19. januarja pri založbi Hells Headbangers.

11. 8. 2017

Cloakroom na ogled ponujajo videospot za skladbo Concrete Gallery s prihajajočega albuma z naslovom Time Well, ki izide 18. avgusta pri založbi Relapse Records.




20. 2. 2017

Grški doom metalci Doomocracy bodo sredi marca pri založbi Steel Gallery Records izdali drugi album z naslovom Visions & Creatures of Imagination, s katerega predstavljajo besedilni video za skladbo Ghosts of the Past.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija