VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 1. 2024

Radio Študent vabi na okroglo mizo o novem Zakonu o medijih, ki bo potekala v sredo, 17. 1. 2024, ob 18.00 na Fakulteti za družbene vede v predavalnici 13.

Sogovorci bodo: Lenart J. Kučić, svetovalec ministrice za kulturo za področje medijev, Tomaž Zaniuk, predstavnik društva Neuvrščenih, zveze svobodnih skupnostnih medijev tretjega medijskega sektorja Slovenije, Špela Stare, generalna sekretarka Društva novinarjev Slovenije, Sandra Bašić Hrvatin, profesorica novinarstva na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem, Marko Milosavljević, profesor novinarstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Pogovor bo vodila Anja Karović Guzelj.

22. 8. 2023

Guns N' Roses so objavili videospot za Perhaps, pesem, ki je nastala v času snemanja albuma Chinese Democracy, a takrat ni bila izdana. Perhaps bo izšla skupaj z The General 27. oktobra na 7' vinilu.

17. 1. 2023

Poljski black metal dvojec Terrestrial Hospice bo 10. februarja izdal album Caviary to the General, ki prinaša naslednje komade:

Rat in a Burning Cage
In the Streams of Phlegethon
December Night
Extinction Delight
Vermin
The Last Dance
Memoir
Path to Mahasamadhi
Ars Moriendi

7. 10. 2021

Švedski death/black metal veterani Unanimated predstavljajo prvi single in naslovno skladbo prihajajočega albuma Victory In Blood, ki bo izšel 3. decembra pri založbi Century Media Records.

Skupina je bila ustanovljena leta 1988 v Stockholmu. Z delovanjem je prenehala leta 1996 in se 2007 ponovno združila, trenutno zasedbo pa sestavljajo vokalist Micke Broberg (Born For Burning, Contempt Of The Light, Massive Destruction), kitarista Jonas Deroueche (ex-General Surgery, ex-Carbonized) in Johan Bohlin (ex-Desultory, ex-Zebulon), basist Richard Cabeza (Dismember, ex-General Surgery, ex-Carbonized) in bobnar Anders Schultz (Unleashed).

15. 6. 2021

Švedski death metal veterani General Surgery so konec prejšnjega tedna izdali nov EP z naslovom Lay Down And Be Counted, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Skupino iz Stockholma trenutno sestavljajo Joacim Carlsson (ex-Afflicted, ex-Face Down) na kitari, Andreas Eriksson (ex-Proboscis, ex-Kuoleman Nyplääjät) na basu, Adde Mitroulis (Birdflesh, Sickrecy, ex-Entrails) na bobnih, Erik Sahlström (Under The Church, ex-Crucifyre) na vokalu in Urban Skytt (ex-Crematory, ex-Nasum, ex-Regurgitate, ex-Crucifyre) na drugi kitari.

17. 5. 2021

Italijanski heavy psych rockerji Cripta Blue so podpisali za založbo Argonauta Records, pri kateri naj bi septembra letos izšel njihov debitantski album.

Trio, ki je pod vplivi Budgie, Black Sabbath, Blue Cheer, Wicked Lady, May Blitz oziroma Witchfinder General, Saint Vitus in Pentagram, sestavljajo vokalist/basist Andrea Giuliani (Talismanstone), kitarist Federico Bocchini (ex-Rising Dark) in bobnar Silvio Dalla Valle (ex-Desert Wizards).

4. 11. 2020

Ameriški okultni doom rock dvojec Bloody Hammers predstavlja videospot za skladbo A Night To Dismember, prvi single s prihajajočega s horror-punkom navdahnjenega albuma Songs Of Unspeakable Terror, ki bo luč sveta ugledal 15. januarja prihodnje leto preko založbe Napalm Records.

Songs Of Unspeakable Terror ponuja sledeče skladbe:

A Night To Dismember
Hands Of The Ripper
Witchfinder General
Not Of This Earth
The Ones Who Own The Dark
Waking The Dead
Night Of The Witch
We Are The Damned
The Brain That Wouldn't Die
Lucifer's Light
I Spit On Your Corpse

18. 8. 2020

Körgull The Exterminator predstavljajo besedilni video za skladbo The Black Goat Of The Woods, drugi single s svojega petega studijskega albuma Sharpen Your Spikes, ki izide 9. septembra pri založbi Xtreem Music.

Sharpen Your Spikes prinaša naslednje skladbe:
Campanades A Morts (Intro)
Prophecy Of Black Blood
Inquisitor Generalis
Sharpen Your Spikes
Battle Ram
The Black Goat Of The Woods
Dawn Of The Extermination
Firing Squad
Follow The Flame
Sword And Sorcery
A Black Bird Is Always A Warning

18. 2. 2020

Interceptor, eden in edini slovenski graveyard metal band, vas vabi, da se mu to pustno soboto pridružite v Šeščah, kjer se bo prvič v živo predstavil v novi zasedbi. Band se s sobotnim nastopom pripravlja na praznovanje svojega 30. rojstega dne, ki bo potekalo 25. aprila v ljubljanskem Orto Baru pod imenom Fuck Off Commercial Festival.

Časovnica je naslednja:

19.00 vrata
20.15–21.00    Newem
21.15–22.00    Alo!Stari
22.00–23.00    Interceptor
23.00–00.30    Iron Median
00.30–02.00    Spotless Minds

10. 5. 2019

Mayhem so združili moči z založbo Century Media Records, pri kateri bo 25. oktobra izšel njihov šesti studijski album.

Kmalu po izidu novega albuma se Mayhem odpravljajo tudi na evropsko turnejo, na kateri jih bodo kot posebni gostje spremljali še Gaahls Wyrd in GosT. Najbliže Sloveniji lahko skupine v živo ujamete 12. 11. v Milanu (Magazzini Generali) in 14. 11. na Dunaju (Szene).

10. 8. 2018

Sonic Wolves nameravajo 25. septembra pri D.H.U. Records/Future Noise Recordings izdati novi studijski album, ki so ga naslovili Before The End Comes.

Tracklista je sledeča:
Stonefaced General
Ascension
Grim Reaper
Tide Of Chaos
Cheatin' Death
Red Temple
Heavy Light
You'll Climb The Walls

31. 7. 2018

Švicarski industrial rockerji Stoneman predstavljajo skladbo Dein General s prihajajočega albuma z naslovom Geil und Elektrisch, ki bo izšel 7. septembra pri založbi Massacre Records.

23. 10. 2017

Švedska thrash metal zasedba Ice Age je konec prejšnjega tedna pri GMR Music Group izdala svoj prvi dolgometražni album z naslovom Breaking The Ice, s katerega predstavljajo tudi videospot za naslovno skladbo. Tracklista je sledeča:
Fleet Street
Hell Or Nothing
Clever
General Alert
Instant Justice
Breaking The Ice
Total Collapse
Mental Disorder
No Need To Bleed
A Case Of Cerebral Death

Skupina je nastala že daljnega leta 1986 v Gothenburgu, vendar se je zaradi nesoglasij razšla v začetku 1990, na sceno pa se je vrnila leta 2014. Ponovno združeno zasedbo po novem sestavljajo Sabrina Kihlstrand (ex-Idiots Rule) na vokalu in kitari, Viktoria Larsson (ex-Idiots Rule, ex-Zero Illusions, ex-DoomDogs) na basu, André Holmqvist (Manimal, ex-Zero Illusions, ex-Pain and Passion) na bobnih in Linnea Landstedt (Tyranex, ex-Goatsodomizer) na kitari.

13. 2. 2017

Norveški doom rockerji Devil so objavili naslovno skladbo prihajajočega ploščka To the Gallows, ki bo izšel 21. aprila pri založbi Soulseller Records. Skupina sama pravi, da še vedno ostaja zvesta tradiciji bendov, kot so naprimer Black Sabbath, Pentagram, Witchfinder General in podobni, vendar tokrat posega tudi po začetkih NWOBHM scene, kar naj bi bilo najbolj opazno prav v naslovni skladbi.

Tracklista:
To The Gallows
Trenches
Dead Body Arise
Regulators
Reaper’s Shadow
Peasants & Pitchforks
Jumping Off The Edge Of Time
David & Goliath
Cemetery Still

11. 1. 2016

Jeremy Wagner, kitarist in ustanovni član ameriške death metal zasedbe Broken Hope, je ponovno obudil grindcore projekt Earthburner, s katero so nedavno objavili prvi EP in posneli tudi videospot za skladbo z naslovom Total War.

Zgodba Earthburner se je pričela pred dobrimi desetimi leti, ko so Broken Hope prali z delovanjem in je čel vsak od članov svojo pot. Wagner je skupaj z vokalistom Ryanom Richardsom (Everything Must Die) in bobnarjem Mikeom Miczekom (Broken Hope) štartal z grindcore projektom Earthburner, saj so ga že od nekdaj navduševalle skupine, kot so recimo Terrorizer, Napalm Death, Nasum, Repulsion; General Surgery ali Cripple Bastards. Vendar pa potem zaradi ponovne združitve matične zasedbe do sedaj ni bilo prave priložnosti, da bi njegov projekt tudi resnično zaživel.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana