Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 9. 2023

Francoski prog metal/djent tehničarji Taotopia so posneli videospot za single Ghost Of Yourself, ki je del prihajajočega albuma Glitch, ki bo izšel 29. septembra.

8. 6. 2022

Po štirih letih od izida albuma Reverence so nov komad izdali avstralski Parkway Drive. Za single Glitch so objavili tudi videospot.

Avtorica: Tina Urek
6. 4. 2022

Pri Profound Lore Records so najavili, da bodo ameriški death metalci Artificial Brain izdali tretji, samonaslovljeni studijski album. Ta bo izšel 3. junija, zasedba pa je razkrila naslovnico, prvi single Celestial Cyst in seznam komadov:

Artificial Brain
Glitch Cannon
Celestial Cyst
A Lofty Grave
Tome Of The Exiled Engineer
Embalmed With Magma
Parasite Signal
Cryogenic Dreamworld
Insects And Android Eyes
Last Words Of The Wobbling Sun

Avtorica: Tina Urek
28. 2. 2022

Italijanski simfoničarji Aevum razkrivajo naslovnico in tracklisto albuma Glitch, za katerega so predhodno že objavili tri single, spodaj sledi pa še četrti:

Lullaby
Black Swan Theory
Desire
What's in a Name
Holy Alix
The Traitor
7
Glitch
La Signora dei Libri
Lucretia
#Jump
Wings Over the Ocean
Austerlitz
I Wish I Had More Time

31. 1. 2022

Simfoničarji Aevum predstavljajo tretji single Holy Alix z albuma Glitch, ki bo izšel 15. aprila pri DarkTunes

22. 12. 2021

Simfoničarji Aevum predstavljajo 2. pesem z albuma Glitch, ki bo izšel 15. aprila drugo leto pri založbi DarkTunes. Pesem Austerlitz lahko poslušate spodaj. Videoposnetek je režiral Alex Bufalo (Violex Video), za miks in mastering pa je poskrbel Emanuele Viglietti (Aurora Recording).

15. 11. 2021

Italijanski simfonični metalci Aevum predstavljajo pesem Black Swan Theory z albuma Glitch, ki bo izšel 15. aprila drugo leto pri založbi DarkTunes. Videospot za single si lahko ogledate spodaj.

5. 10. 2021

Italijanski simfonični metalci Aevum bodo 15. aprila prihodnje leto pri nemški založbi DarkTunes izdali svoj 4. album, ki bo nosil naslov Glitch. Album bo produciral, zmiksal in masteriziral Emanuele Viglietti (Aurora Recording Studios). 

9. 8. 2019

Britanski heavy rockerji The Grand Mal so objavili skladbo Burning Truth s samonaslovljenega studijskega prvenca, ki bo izšel 18. oktobra pri založbi APF Records.

Tracklista je sledeča:
Explode
No Man's Land
Burning Truth
Synapse Transmission
Liquid & Dust
Glitch
Pig In The Python
Eschaton
Black Spiral
Significant

8. 8. 2019

Avstralska hard rock zasedba Lamassu, v kateri sodelujejo člani Motherslug, Field, Borrachero in Olmeg, je objavila single Killing Someone z debitantskega albuma Into The Empty, ki bo na voljo 2. septembra.

Into The Empty prinaša sledeče skladbe:
Explode
No Man's Land
Burning Truth
Synapse Transmission
Liquid & Dust
Glitch
Pig In The Python
Eschaton
Black Spiral
Significant

25. 7. 2016

Every Time I Die so objavili besedilni video za skladbo Glitches s prihajajočega albuma z naslovom Low Teens, ki bo izšel 23. septembra pri založbi Epitaph Records.

30. 4. 2014
Iz tabora kranjskih death metal razgrajačev Armaroth sporočajo: »Armaroth ne počivamo! V sodelovanju s Cosmic Glitch in Frogstompom predstavljamo svojo novo uradno spletno stran. Prodajamo tudi karte za Metaldays, ki so dosegljive na naslovu armaroth.band@gmail.com. Za ta festivalski nastop bomo pripravili poseben, še drznejši poletni šov. Za popoln festivalski odlom pa smo v sodelovanju z Ziggi Equipment pripravili kakovostno opremo za zvijanje, ki se odlično obnese tudi v vetru. Več na naši Facebook strani.« Spodaj si lahko ogledate tudi njihov še vedno aktualni videospot za skladbo Cell That We Bleed In. /B.B./

24. 8. 2012
Synaptical Glitch so na svojem Bandcamp profilu objavili novo skladbo z naslovom Terranova, ki jo lahko tudi brezplačno downloadate. Skladba bo vsebovana tudi na prihajajočem albumu, ki naj bi izšel septembra. /B.B./

6. 7. 2012
Synaptical Glitch na svojem Bandcamp profilu trenutno ponujajo brezplačen download novega EPja B[o]t, ki prinaša naslednje skladbe:
Scanning
Corruption Process
Bio Keylogger
/B.B./

10. 4. 2012
Synaptical Glitch so na svojem Bandcamp profilu objavili novi EP z naslovom Pinnacle, ki prinaša naslednje skladbe:
Sky
Soar
Wings Of Icarus
Descent
/B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna