VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 11. 2023

Album Emergent nizozemskih Autarkh je na YouTubu v celoti na voljo za poslušanje. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Gojira, Strapping Young Lad in Igorrr.

28. 4. 2023

Francoski metal posebneži Gojira se junija vračajo na evropske odre. Po turneji po ZDA bodo 2. junija v nemškem Nürnburgu začeli novo evropsko turnejo, v okviru katere se nam bodo najbolj približali 18. junija na Dunaju oziroma 19. junija v Milanu. Vse datume turneje, na kateri bodo Francoze spremljali Conjurer in Urne, lahko preverite na bandovi spletni strani.

20. 2. 2023

Irski tehnični metalci Ropemaker so razkrili single Paean, ki ga lahko preverite spodaj. Single naj bi nagovoril vse ljubitelje zasedb, kot so Mastodon, Gojira, Pelican, Keelhaul ali Russian Circles.

3. 1. 2023

Ameriški blackened death metalci Visitant so objavili video za svoj prvi single Dematerialization. Na svoj okus naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Naglfar, Gojira, Goatwhore, Enslaved in Opeth.

20. 10. 2022

Francoski progresivni death metalci Gojira objavljajo najnovejši single z naslovom Our Time Is Now, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

28. 7. 2022

V soboto bodo v zagrebškem Domu Sportova nastopili Gojira, katere na turneji spremljajo še Alien Weaponry in Employed To Serve. Časovnica dogodka je sledeča:

19.00 vrata
20.00 Employed To Serve
20.45 Alien Weaponry
22.00 Gojira

Avtorica: Tina Urek
19. 5. 2022

Kitarist Christian Andreu je začasno prekinil turnejo z Gojiro. Andreu je prvič postal očka in zato se je odločil, da bo te pomembne dni preživel v krogu družine. Do konca turneje bo namesto njega igral Aldrick Guadagnino, sicer kitarist zasedbe Klone. V takšni postavi jih boste lahko videli tudi 29. julija na Dunaju ali 30. julija v Zagrebu, kjer bodo nastopili z Alien Weaponry.

Avtorica: Tina Urek
6. 4. 2022

Dream Theater so na letošnji podelitvi prestižnih glasbenih nagrad Grammy, ki je potekala v nedeljo, domov odnesli Grammya v kategoriji »best metal performance«. Nominirani so bili s komadom The Alien, ki je del aktualnega albuma A View From The Top Of The World.

V tej kategoriji so bili nominirani še Deftones (Genesis), Gojira (Amazonia), Mastodon (Pushing The Tides) in Rob Zombie (The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition)).

Avtorica: Tina Urek
7. 2. 2022

Italijansko-slovenska nu-metal zasedba Once Was Never s pesmijo Just A Number napoveduje svoj prvi dolgometražni album The Great Dying. Ta naj bi luč sveta ugledal maja letos, video za pesem Just A Number, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Gojira, Slipknot in Pantera, pa je na voljo spodaj.

14. 1. 2022

Francozi Gojira so odpovedali prvi del letošnje turneje, odpadejo vsi koncerti med 17. januarjem in 9. februarjem, torej tudi nastopa v Budimpešti in v Zagrebu. Zasedba naj bi kmalu objavila nadomestne terminu, ki se bodo zgodili kasneje v tem letu, že kupljene vstopnice pa bodo ostale veljavne tudi za nove termine.

2. 11. 2021

Norveški alternativni/groove/progressive metalci Innocent želijo s svojim besedilnim videom za pesem My Comeuppance nagovoriti vse ljubitelje zasedb, kot so Slipknot, Gojira in Trivium.

6. 7. 2021

Francoski velikani Gojira so pred nekaj dnevi najavili obsežno evropsko turnejo, na kateri jih bodo spremljali maorski mladci The Alien Weaponry in Employed To Serve. Karte so šle v prodajo včeraj, nam najbližje pa se bodo ustavili 31. januarja v Zagrebu in 2. februarja na Dunaju.

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2021

Pretekli petek je izšel težko pričakovani album zasedbe Gojira, ki nosi naslov The Fortitude. Ob izidu so objavili tudi videospot za zadnji single The Chant.

Avtorica: Tina Urek
28. 4. 2021

Tik pred petkovim izidom albuma Fortitude so Gojira predstavili komad The Chant. Gre za peti predhodno predstavljeni komad, za katerega bodo na dan izida objavili še videospot.

Avtorica: Tina Urek
16. 4. 2021

Konec meseca, natančneje 30. aprila bo pri Roadrunner Records izšel težko pričakovani dolgometražec zasedbe Gojira, Fortitude. V začetku tedna so v javnost poslali še komad Into The Storm.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana