VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 12. 2021

Thangorodrim so objavili videospot za nov single Hanged Are The Bones Of Love And Death z debitantskega albuma z naslovom Liberation In Unbound Chaos 666, ki je izšel v začetku novembra za Blood Blast Distribution.

6. 10. 2021

Kalifornijski okultni rockerji Thangorodrim predstavljajo vizualizer za prvi single Through The Devil's Door s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Liberation In Unbound Chaos 666, ki bo izšel 5. novembra pri Blood Blast Distribution.

Spisek skladb je sledeč:
Through The Devil’s Door
Praise Be The Sound Of Suffering
Spell Of Confusion
Devour-er Ov Time
Cocaine Of The Multiverse
Thirst For The Bleeding Womb (B.S.M.)
Blood Of Anti-Kosmic Night
Santa Muerte
Father Of Flame
Hanged Are The Bones Of Love And Death
Infinite Dimensions Suspend Within

21. 9. 2021

Kalifornijski okultni rock kolektiv Thangorodrim je objavil dražilnik za prihajajoči debitantski album Liberation In Unbound Chaos 666, ki bo izšel 5. novembra pri Blood Blast Distribution.

Osrednja člana sta basist/guitarist S.K.B. in vokalistka C.G. BloodCrown, ki se jima je v studiu pri snemanju albuma pridružil bobnar C.C., medtem ko se za nastope v živo zasedba še dodatno razširi.

2. 9. 2020

Ruska doom/death/sludge metal zasedba Crust je nedavno izdala svoj drugi dolgometražni album ...And A Dirge Becomes An Anthem, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Trio iz Velikega Novgoroda sestavljajo bobnar Roman Romanov, kitarist Vlad Tatarsky (G.R.I.T.H.) in basist/vokalist Artur Filenko (Swale, ex-Mortuary).

22. 1. 2019

Med novimi potrditvami za 24. Brutal Assault so Animals As Leaders, Car Bomb, Decapitated, Dr. Living Dead, Ensiferum, Gorod, Letter from The Colony, Slapshot, Violator, Voivod in Zuriaake. Konec decembra pa so se naboru pridružili še Batushka in Emperor, svoj nastop pa so odpovedali Dimmu Borgir.

Doslej potrjeni so še Aborted, After the Burial, Alien Weaponry, Agnostic Front, Annal Nathrakh, Anathema, Annotations Of An Autopsy, Antaeus, Anthrax, Carcass, Carpenter Brut, Counting Hours, Crystal Lake, Cult of Luna, Cytotoxin, Deicide, Daughters, Destruction, Diablo Swing Orchestra, Ektomorf, Electric Wizard, Get the Shot, Godflesh, Gutalax, Heilung, Higher Power, Hypocrisy, Immolation, Iron Reagan, Jinjer, Jungle Rot, Krisiun, Lionheart, Manes, Meshuggah, Metal Church, Mgła, Midnight, Myrkur, Napalm Death, Necros Christos, Of Mice & Men, Oceans of Slumber, Perfecitizen, Prong, Raised Fist, Rotting Christ, Sacred Reich, Saor, Shape of Despair, Slægt ,Taake, Tankard, Taphos, Testament, The Obsessed, The Ocean, Thy Art Is Murder, Toska, Unfathomable Ruination, Vargrav, Venom Prison, Vuur, Windhand, Wolfbrigade in Woe Unto Me.

Prejšnji teden so organizatorji objavili tudi videokolaž utrinkov z lanskega festivala:

22. 10. 2018

Tehnična death metal zasedba Gorod je objavila videospot za komad Bekhten´s Curse, ki se nahaja na sveže izdanem albumu Aethra. 

 

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
29. 8. 2018

Beyond Creation so objavili besedilni video za naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Algorythm, ki bo izšel 12. oktobra pri založbi Season Of Mist.

V živo ga bodo predstavili na jesenski turneji, med katero bodo 8. novembra obiskali Orto Bar z bandi Gorod, Entheos in Brought by Pain.

20. 4. 2017

Znana je časovnica današnjega thrash metal attacka v Orto Baru:
19.30 vrata/blagajna
20.00 Exmortus
20.45 Gorod
21.35 Warbringer
22.40 Havok

7. 4. 2017

Organizatorji dogodka Metaljot Raspaljot vol. 6 sporočajo: »Vsi, ki boste 20. aprila obiskali koncert Havok, Warbringer, Gorod in ExMortus v Orto Baru, lahko naslednji dan v laškem ŠMOCLu v soorganizaciji Društva ŠMOCL in Dirty Skunks uveljavljate popust za cenejšo vstopnico. Vse kar morate storiti, je, da pokažete še vedno veljavno (na roki) zapestnico s koncerta v Ljubljani - tako bo v Laškem cena vstopnice namesto 8 €, le 6 € - Se vidimo tako v Ljubljani, kot v Laškem!«

3. 3. 2017

Havok predstavljajo sveži videospot za skladbo Intention To Deceive s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Conformicide, ki izide 10. marca pri založbi Century Media Records.

Naslednji mesec ga bodo predstavili na koncertnih odrih po Evropi, saj se odpravljajo na turnejo z Warbringer, Gorod in Exmortus. Pri nas igrajo 20. aprila v Orto Baru.

20. 1. 2017

Ameriški thrasherji Warbringer predstavljajo sveži videospot za skladbo Silhouettes s prihajajočega studijskega albuma Woe To The Vanquished, ki bo izšel 31. marca pri založbi Napalm Records.

Skupina se bo v okviru evropske turneje s Havok, Gorod in Exmortus 20. aprila ustavila tudi v ljubljanskem Orto Baru.

21. 12. 2016

Havok​ bodo 10. marca pri založbi Century Media Records izdali svoj četrti studijski album z naslovom Conformicide.

Skupina se spomladi odpravlja na headlinersko evropsko turnejo, v okviru katere bo 20. aprila skupaj z Warbringer, Gorod in Exmortus nastopila tudi v ljubljanskem Orto Baru.

17. 9. 2015
Tehnični death metalci Gorod predstavljajo besedilni video za skladbo Temple to the Art God, ki se nahaja na albumu z naslovom A Maze of Recycled Creeds. Peti studijski izdelek Francozov bo izšel sredi oktobra pri založbi Unique Leader Records. /P.G./

31. 7. 2015
Tehnični death metalci Gorod bodo jeseni pri Listenable Records izdali nov album, ki se bo imenoval A Maze of Recycled Creeds. Ta tej povezavi lahko prisluhnete komadu Celestial Nature. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
4. 6. 2012
Francozi Gorod so objavili videospot za skladbo Elements And Spirit z aktualnega albuma A Perfect Absolution. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna