NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali vabilu na kratek intervju, ki ga je za Val 202 oziroma oddajo Rockoteka izvedel Tomaž Purkart. Celotno oddajo, ki je gostila tudi Primoža Benka, kitarista Siddharte, ter našega bivšega sodelavca in vrhunskega basista Tilna Hudrapa, lahko preverite tukaj (prispevek o Paranoidu se začne pri 25:30).

12. 2. 2024

Švicarski simfonični metal dvojec Hartlight je posnel besedilni videospot za pesem Bound to Eternity s prihajajočega dolgometražnega prvenca As Above, So Below. Seznam pesmi:

As Above, So Below
That Which Stagnates Is a Liar
The Land of the Star
Bound to Eternity
Let the Fangs Bite
The Garden in the Heart
And Nature Unfolds Once Again
All Life Begins in the Dark

20. 11. 2023

Domača hard rock/metal zasedba Xskull8 je posnela besedilni video za single Leaves Are Falling II, ki je del njenega prihajajočega EP-ja z naslovom When The New Day Comes.

Predstavljeni single pa je drugi v ciklu singlov Leaves are Falling, pri čemer se je prvi uvrstil visoko na Billboardove lestvice (med TOP 20 na lestvici Major Rock Chart in med TOP 10 na lestvici Secondary Rock Chart).

29. 9. 2023

Irsko-islandska black metal naveza Slidhr predstavlja komad What The Gauntlet Bestows kot tretji single s tretjega albuma White Hart!, ki bo izšel 13. oktobra pri založbi Debemur Morti Productions.

14. 9. 2023

Wolves In The Throne Room pred izidom EP-ja Crypt Of Ancestral Knowledge predstavljajo drugi single Initiates Of The White Hart. EP izide 29. septembra, spodaj pa si lahko ogledate video za nov single.

4. 9. 2023

Irsko-islandski black metal band Slidhr je v petek obelodanil naslovni komad prihajajočega albuma White Hart!, ki ga bo 13. oktobra izdal pri založbi Debemur Morti Productions.

25. 8. 2023

Irsko-islandski black metal band Slidhr je razkril naslovnico in nekaj podrobnosti o svojem tretjem studijskem albumu, ki nosi naslov White Hart! Naslovnico zanj je naslikal Joseph Deegan (Verminous Serpent), ki je napisal vso glasbo, jo zmiksal in opravil mastering. Bobne je znova posnel Bjarni Einarsson (Sinmara, Wormlust, Almyrkvi), baskitaro in del vokalov pa je posnel S. Dietz, ki se je na novo pridružil zasedbi. Album bo izšel 13. oktobra pri založbi Debemur Morti Productions in prinaša naslednjih osem skladb:

The Temple Armoury
White Hart!
Sacred Defiance
Trench Offering
What The Gauntlet Bestows
The Bloodied Tongue
Wall Of The Reptile
Hate's Noose Tightens

29. 5. 2023

Irsko-islandska black metal zasedba Slidhr se je vrnila k založbi Debemur Morti Productions, kjer je točno pred desetimi leti, se pravi 24. maja 2013, izdala prvenec Deluge. Nov plošček bo nosil naslov White Hart! in bo nasledil drugi album The Futile Fires of Man iz leta 2018. Več informacij sledi.

28. 4. 2023

Finski death metalci Corpsessed za 29. maj napovedujejo live album z naslovom Skeletal Grotesquery. Ta bo izšel pri Krucyator Productions digitalno in na CD-ju ter bo obsegal devet komadov:

Succumb to Rot
Relentless Entropy
Death-Stench Effluvium
Spiritual Malevolence
Sortilege
Ravening Tides
Demoniacal Subjugation
Forlorn Burial
Pneuma Akathartos

5. 12. 2022

Švicarski simfonic metal dvojec Hartlight je posnel besedilni video za pesem Into the Realm of the Elves. Ta je del prihajajočega EP-ja From Midland and Beyond, ki izide ta petek pri WormHoleDeath Records.

29. 11. 2022

Enočlanska black/death/doom metal banda Tchornobog in Abyssal sta v petek izdala skupni album The Vomiting Choir | Antechamber of the Wakeless Mind pri založbi Lupus Lounge. Miks in mastering splita je opravil Stephen Lockhart v studiu Emissary, naslovnico pa je naslikal Adam Burke (Nightjar Illustration).

25. 11. 2022

Pri založbi WormHoleDeath bo sredi decembra izšel debitantski EP švicarskega dueta Hartlight z naslovom From Midland and Beyond.

25. 8. 2022

Melodični hard rockerji Dare, band nekdanjega Thin Lizzy klaviaturista Darrena Whartona, se odpravlja na jesensko turnejo v podporo novi studijski plošči Road to Eden. Kot poseben gost bo nastopil Troy Redfern. Vse datume turneje si lahko ogledate na priloženi sliki ali na domači strani zasedbe.

4. 8. 2022

Dino Cazares (Fear Factory) je oživel svoj drugi projekt, in sicer zasedbo Divine Heresy. K sodelovanju je tokrat povabil vokalistko Lauren Hart (Once Human), zaenkrat pa bo sam prevzel snemanja kitare in basa za novi material. Kot je zapisal v uradni izjavi, trenutno nima primernega basista ali bobnarja za koncerte in/ali snemanje, zatorej vabi vse iz ZDA, ki so pripravljeni sodelovati, da se mu javijo. K sodelovanju ne namerava povabiti nekdanjih članov, prav tako pa je zasedba trenutno brez založbe, zato so vse finance stvar osebnih prihrankov in dohodkov.

Avtorica: Tina Urek
29. 7. 2022

Nemški sludge/black metal dvojec Mantar je z albumom Pain Is Forever and This Is the End zasedel drugo mesto nemške lestvice albumov Official German Album Charts. Tudi sicer je album zelo uspešen, saj na splošno zaseda visoka mesta na lestvicah različnih držav:

#2 Nemčija
#45 Švica
#60 ZDA (Current Hard Music Albums)
#69 Avstrija
#84 ZDA (Top New Artists)

Poleg tega sta Nemca v začetku tega tedna objavila playthrough video za komad Of Frost and Decay, ki je del omenjenega albuma.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija