VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 7. 2022

The Dead Daisies so zaradi soočenja s Covid-19 dobili dva nova člana oziroma zamenjavi. Glenna Hughesa bo na vokalih zamenjal kar Dino Jelusić, medtem ko bo na mesto basista stopil Yogi Lonich.

Avtorica: Tina Urek
8. 3. 2021

Kanadska petčlanska sludge/doom metal zasedba Olde v posluh ponuja single Medico Della Peste s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Pilgrimage, ki izide 19. marca pri Seeing Red Records / Sludgelord Records.

Skupino iz Toronta sestavljajo Doug McLarty na vokalu, Greg Dawson na kitari, Chris Hughes na drugi kitari, Ryan Aubin na bobnih in Cory McCallum na basu.

16. 2. 2021

Severnoirski doom/sludge metal band Elder Druid je nedavno podpisal za založbo Interstellar Smoke Records, pri kateri bo letos na vinilu izdal svoj tretji studijski album.

Elder Druid so Gregg McDowell (vokal), Jake Wallace (kitara), Mikey Scott (kitara), Dale Hughes (bas) in Brien »Grizz« Gillen (bobni).

19. 11. 2020

Mladi avstralski rockerji The Witching Hour so nedavno posneli videospot za svoj četrti single, ki nosi naslov Sleep With The Stars.

Skupino The Witching Hour sestavljajo Taime Marsh (vokal, kitara), Bradley Hughes (bas, klaviature), Kyle Fardell (kitara) in Bailey Graeber (bobni).

22. 5. 2020

Judas Priest so uspešno "prestavili" tudi ljubljanski koncert, ki bi moral biti 14. julija v Dvorani Stožice. Ta se bo zgodil 13. julija prihodnje leto na isti lokaciji, z njimi pa bo nastopila zasedba The Dead Daisies (Hughes, Aldrich, Castronovo, Lowy). Kot je že kar standardno, vam že kupljene karte veljajo za prihodnje leto. Med 21. majem in 21. junijem 2020 pa lahko na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnico, to po želji tudi vrnete in dobite kupnino nazaj. Spletni kupci se morajo obrniti na info@eventim.si. Organizatorji pozivajo vse kupce, da karte obdržijo in z udeležbo na koncertu prihodnje leto podprejo prihodnost koncertnega dogajanja pri nas.

Avtorica: Tina Urek
5. 3. 2020

Hard rock zasedba The Dead Daisies, ki jo sestavljajo Glenn Hughes (Deep Purple, Black Country Communion), Doug Aldrich (Whitesnake, DIO), David Lowy in Deen Castronovo (Journey, Bad English), je podpisala pogodbo s Spinefarm Records, pri kateri bo izdala prihajajoči album.

Zasedba se poleti odpravlja na obsežno evropsko turnejo, na kateri bodo spremljali kar dve legendarni skupini – Judas Priest in Foreigner. S prvimi jih seveda lahko ujamete 14. julija v areni Stožice.

Avtorica: Tina Urek
2. 10. 2019

Kitarist Soren Andersen (Mike Tramp, Glenn Hughes Band, ex-Superfuzz, ex-Marco Mendoza Band, ex-The Dead Daisies) je posnel videospot za novi single Skybar s prihajajočega albuma Guilty Pleasures, ki bo izšel v petek pri založbi Mighty Music. V skladbi sta se Andersenu pridružila Ida Nielsen (ex-Prince) na basu in Marcus Linnet na elektronskih bobnih. 

11. 9. 2019

Kitarist Soren Andersen (Mike Tramp, Glenn Hughes Band, ex-Superfuzz, ex-Marco Mendoza Band, ex-The Dead Daisies) je objavil videospot za novi single Bird Feeder s prihajajočega albuma Guilty Pleasures, ki bo izšel 4. oktobra pri Mighty Music. Andersenu sta se v omenjeni skladbi pridružila še Glenn Hughes (ex-Deep Purple, Black Country Communion, The Dead Daisies) na bas kitari in Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) na bobnih.

21. 3. 2019

Ameriški grindcore/death metal razbijači Full Of Hell predstavljajo videospot za skladbo Burning Myrrh, prvi single s prihajajočega albuma Weeping Choir, ki bo izšel 17. maja pri založbi Relapse Records. V omenjeni skladbi kot gostujoči vokalist sodeluje tudi Alex Hughes (Insect Warfare, Hatred Surge, Holy Money).

Weeping Choir prinaša naslednje skladbe:

Burning Myrrh
Haunted Arches
Thundering Hammers
Rainbow Coil
Aria Of Jeweled Tears
Downward
Armory Of Obsidian Glass
Silmaril
Angels Gather Here
Ygramul The Many
Cellar Of Doors

8. 1. 2018

Bulletboys predstavljajo videospot za novi single D-Evil z dolgo pričakovanega albuma From Out Of The Skies, ki bo izšel 23. marca pri založbi Frontiers Music. Na vokalu je v skladbi gostoval Jesse Hughes iz skupine Eagles Of Death Metal.


8. 8. 2017

Ponovno združena hard rock zasedba Black Country Communion, v kateri sodelujejo Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, Voodoo Hill) na basu in vokalu, Joe Bonamassa na kitari, Jason Bonham (ex-Bonham, ex-California Breed) na bobnih in Derek Sherinian (ex-Dream Theater, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Alice Cooper) na klaviaturah, je objavila videospot za skladbo Collide. Gre za novo skladbo s prihajajočega albuma z naslovom BCCIV, ki bo izšel 22. septembra pri založbi Mascot Label Group.

18. 1. 2017

Preko Parade.com lahko premierno prisluhnete priredbi Led Zeppelin klasike The Lemon Song, ki jo je posnela legendarna kitaristka in vokalistka Lita Ford v sodelovanju s ženskim tribute bandom Lez Zeppelin. Omenjena skladba bo ta petek izšla na kompilaciji She Rocks, Vol. 1 preko založbe Favored Nations, ki jo vodi kitarist Steve Vai.

28. 10. 2016

Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, ex-Black Country Communion, Voodoo Hill) je objavil videospot za skladbo Long Time Gone s prihajajočega solo albuma Resonate, ki bo izšel 4. novembra pri založbi Frontiers Music. Tukaj lahko prisluhnete še eni novi skladbi z naslovom Let It Shine.

12. 10. 2016

Dario Mollo's Crossbones predstavljajo videospot za skladbo Rock The Cradle z istoimenskega albuma, ki bo izšel 2. decembra pri založbi Frontiers Music. Italijanski kitarski mojster Dario Mollo je svojo karijero leta 1981 pričel prav s skupino Crossbones, sicer pa je najbolj poznan po svojih projektih The Cage s Tonyjem Martinom (ex-Black Sabbath) in Voodoo Hill z Glennom Hughesom (Black Country Communion, ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, ex-California Breed). Za novi album je k sodelovanju povabil originalnega bobnarja Ezia Secomandija, na basu in klaviaturah je njegov stalni sodelavec Dario Patti (The Cage, Voodoo Hill), mesto vokalista pa je tokrat zasedel Carl Sentance (Nazareth, Persian Risk, ex-Krokus).

Tracklista je sledeča:
Red
Take Me High
Navigation
Rock The Cradle
Gates Of Time
I Got This Feeling
In My Blood
Running From The Shadow
Speed
Fright

11. 10. 2016

Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, ex-Black Country Communion, Voodoo Hill) je objavil skladbo My Town z najnovejšega solo albuma z naslovom Resonate, ki bo izšel 4. novembra pri založbi Frontiers Music.

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj