VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Italijanski heavy/speed metalci Tytus so danes s pomočjo Kornalcielo Records znova izdali prvenec Rises iz leta 2016. Remasterizirano različico albuma lahko preverite tukaj.

In ne pozabite: band kmalu začne svežo evropsko turnejo.

6. 12. 2022

Korn napovedujejo izid live albuma z naslovom Requiem Mass. Gre za posnetek koncerta, ki ga je band posnel 3. februarja letos v cerkvi v Los Angelesu. Neakustični del koncerta bo zasedba izdala natanko eno leto kasneje, torej 3. februarja naslednje leto, in bo zajemal naslednje komade:

Start The Healing
Lost In The Grandeur
Hopeless and Beaten
Worst Is On Its Way
Let The Dark Do The Rest

28. 6. 2022

Breaking In A Sequence so postali band, pri katerih je nekoč bobnal David Silveira. Nekdanji bobnar zasedbe Korn je zapustil band zaradi želje po preživljanju več časa z družino. Zasedba je medtem že sporočila, da so s Silveiro posneli nov EP, v času do izida pa bodo iskali novega bobnarja.

Avtorica: Tina Urek
7. 6. 2022

Lamb Of God sporočajo, da bodo 8. oktobra izdali svoj najnovejši album z naslovom Omens. Tokrat so se odločili za sodelovanje s producentom Joshem Wilburjem (Korn, Megadeth).

Lamb Of God pa bomo lahko zelo kmalu videli tudi na naših odrih, saj se bodo 9. avgusta ustavili skupaj z nemškimi Kreator v ljubljanski Cvetličarni.

11. 5. 2022

Več kot leto in pol po smrti Alexija Laiha se je odvil (težko) pričakovani intervju. Spregovorili so namreč nekdanji člani zasedbe Children Of Bodom, in sicer Jaska Raatikainen (bobni), Henri »Henkka T. Blacksmith« Seppälä (bass) in Janne Wirman (klaviature). Kot pravijo, je osrednji razlog za intervju zadoščenje vsem oboževalcem, samim sebi in tudi svojim bližnjim.

Glavna tema poglobljenega pogovora je seveda bilo dogajanje pred razidom zasedbe oziroma tisti pravi razlog za razpad Children Of Bodom. Če strnemo res dolg intervju, ki ga lahko v celoti preberete tukaj, se je vse začelo leta 2016, ko je Alexi ponovno vse večkrat pregloboko pogledal v kozarec. Leta 2019 se je vse skupaj zaostrilo do te mere, da je slavni kitarist za zajtrk »pojedel« steklenico viskija. V začetku omenjenega leta naj bi bil Alexi diagnosticiran s sladkorno boleznijo in napoten na rehabilitacijo s strani managerja, ki se je ni udeležil. Na polovici leta se je zgodil zloglasni prepis avtorskih pravic imena COB prav na Laiha, ki pa naj bi končno turnejo po Finskem preživel bolj ali manj trezen. Ko je leta 2020 njegova družina vztrajala pri strokovni pomoči, kitarist pa je to zavrnil, se je stvar končala tragično. Spomnimo, da je bil takrat za javnost kot razlog za razid zasedbe navedena »želja ostalih članov po preživljanju več časa z družinami«.

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2022

Sredi meseca bo izšel deveti studijski album nemškega enočlanskega black metal banda Horn z naslovom Verzet, ki prinaša naslednje komade:

Pein Muss – Gerieben Als Korn
Alpenrekorder
Galgenblech
Aufstand
A Hill To Die On
Parole Sono Pietre
Protektor
Verzet

8. 4. 2022

Milking the Goatmachine bodo 24. junija pri založbi Reaper Entertainment izdali album z naslovom Nach uns die Grindflut, ki prinaša naslednje komade:

Piccolo im Streichelzoo
Kackeball
Rettet den Wald…esst mehr Biber
Raus mit die Viecher
Am Zaun der Zeit
Ein Stall am Wörthersee
Stallhalla
Waddema
Ein Brett im Kornfeld
Ist der Huf erst ruiniert
Mutter der Mann mit der Milch ist da
Warum liegt hier Stroh
Magermilch Mambo
Nach uns die Grindflut

4. 1. 2022

Grški altrenativni metalci Project Renegade (Marianna (vokal), Ody (bobni), Jay (bas) in Philipp (kitara)), ki naj bi nagovarili poslušalce bandov, kot so Lacuna Coil, Evanescence, Korn, Limp Bizkit ali In This Moment, so minuli mesec objavili single The Fix Is In. Gre za prvo pesem z bandovega prihajajočega celovečerca z naslovom Ultra Terra. Pesem lahko poslušate spodaj.

30. 11. 2021

Carcass in Kreator so napovedani za finski festival Tuska 2022, ki se bo odvijal od 1. do 3. julija 2022. Zaenkrat napovedani bandi so: Korn, Mercyful Fate, Deftones, Carcass, Amorphis, Kreator, Devin Townsend, Heilung, Stam1na, Beast In Black, Stratovarius, Northern Kings, Symphony X, Mokoma, Baroness, Eluveitie, Jinjer, Soilwork, Lost Society, Blind Channel, Joe Lynn Turner, Gloryhammer, The Dark Element, Perturbator, Red Fang, Elder, High On Fire, Vltimas, Oranssi Pazuzu, The Birthday Massacre, The Night Flight Orchestra, Wheel, Omnium Gatherum, Lähiöbotox, Bloodred Hourglass, Shape Of Despair, 1914.

26. 11. 2021

Ruski melodični doom/death metalci Psilocybe Larvae predstavljajo animirani videospot za drugi single Inner Darkness s prihajajočega albuma Where Silence Dwells, ki izide 15. decembra v sodelovanju z založbama Fono Ltd. (Rusija) in Red Rivet Records (Japonska).

Video je ustvarila Daria Korneeva, s katero so sodelovali že pri skladbi Trial By Fire s predhodnega albuma The Labyrinth Of Penumbra.

Tracklista je sledeča:
The Flame Of Dying Life
Run To Nowhere
Ghost In The Room
Inner Darkness
Dead Dreams
Sorvali Cemetery
Silent Sphinx
The Fall Of Icarus
Encounter With Nothingness
Where Silence Dwells

12. 11. 2021

4. februarja prihodnje leto bodo KORN pri Loma Vista Recordings izdali že 14. studijski album Requiem. Včeraj je zasedba predstavila prvi single, ki nosi naslov Start The Healing.

Avtorica: Tina Urek
21. 6. 2021

Organizatorji francoskega festivala Hellfest so objavili celoten seznam nastopajočih za svojo 15. obletnico razširjene XXL izdaje. Festival bo potekal od 17. do 26. junija 2022, nastopilo pa bo več kot 350 skupin na 6 odrih. Več informacij in informacije o vstopnicah najdete tukaj.

28. 1. 2021

Finski organizator festivala Tuska je potrdil nekaj novih imen za letošnjo izvedbo festivala: Baroness, Finntroll, Korpiklaani, Lähiöbotox, Metal De Facto, Korpsesoturi, Waltar. 3-dnevne vstopnice stanejo 159 EUR in so že na voljo za nakup.

Program po dnevih pa zgleda zaenkrat tako:

Petek, 2. 7.:
Korn, Mokoma, Beast In Black, Insomnium, Eluveitie, Belzebubs, Perturbator, Lost Society, Finntroll, Metal De Facto, Korpsesoturi.

Sobota, 3. 7.:
Gojira, Jinjer, Baroness, Gaahls Wyrd, Vltimas, Oranssi Pazuzu, Korpiklaani, Lähiöbotox, Waltari.

Nedelja, 4. 7.:
Deftones, Devin Townsend, Symphony X, High On Fire.

4. 12. 2020

Ameriška alternative metal zasedba Love And Death, ki jo vodi kitarist/vokalist Brian »Head« Welch (Korn), predstavlja videospot za skladbo Down. Gre za prvi single s prihajajočega albuma Perfectly Preserved, ki bo izšel 12. februarja pri založbi Earache Records.

27. 11. 2020

Finski organizator festivala Tuska je potrdil francoske progresivne deathmetalce Gojira. 3-dnevne vstopnice stanejo 159 EUR in so že na voljo za nakup.

Seznam vseh potrjenih bandov je zaenkrat naslednji: Korn, Gojira, Deftones, Devin Townsend, Bodom After Midnight, Insomnium, Mokoma, Beast In Black, Symphony X, Eluveitie, Jinjer, Lost Society, Belzebubs, High On Fire,  Perturbator, Oranssi Pazuzu, Vltimas, Gaahls Wyrd.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana