VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 3. 2024

Letošnji Brutal Assault bo poseben še zaradi enega velikega dogodka, in sicer se bodo ob 200. obletnici rojstva znamenitega poljskega skladatelja Bedřicha Smetane na odru združili domači black metal velikani Cult Of Fire in praški simfonični orkester Bohemian Symphony Orchestra pod vodstvom Martina Šande. Skupaj bodo odigrali poseben set, posvečen prej omenjenemu skladatelju. Dirigent Martin Šanda je namreč napisal aranžmaje določenih komadov Cult Of Fire in vanje vpletel Smetanovo glasbo. Vsekakor gre za edinstven koncert, vreden ogleda in posluha.

Avtorica: Tina Urek
23. 11. 2023

Rusko-norveški tehnični death metalci Defect Designer predstavljajo komad We Will Need Your Chitin s prihajajočega albuma Chitin, ki naj bi ga kmalu izdala založba Transcending Obscurity Records. Naslovnico je tudi tokrat naslikal Ian Miller (Ulthar).

Člani Defect Designer so:

Dmitry Sukhinin (Diskord): kitara, vokal, glasba, besedila
Martin Storm-Olsen: bas, vokal, besedila, zvočna produkcija
Eugene Ryabchenko (Fleshgod Apocalypse): bobni

25. 8. 2023

Mortem Obscuram so simfonično-tehnična death metal/deathcore zasedba, ki prihaja iz Tampe na Floridi. Američani so prejšnji teden izdali svoj drugi dolgometražec z naslovom The Wretched Divinity, ki ga lahko v celoti poslušate na YouTubu.

Mortem Obscuram sestavljajo Mitchell Martin na vokalih, Dale Urban na kitari in klaviaturah, Bryce Butler (Shadow Of Intent) na bobnih, Trevor Redmon na kitari in Alexance Bryce na basu.

27. 2. 2023

Danski heavy/doom metalci Altar of Oblivion so podpisali z založbo From The Vaults, pri kateri bodo poleti izdali EP z naslovom Burning Memories. Člani Altar Of Oblivion so:

Mik Mentor (vokal)
Martin Meyer Sparvath (kitara)
Jeppe Campradt (kitara)
C. Nørgaard (bas kitara)
Danny Woe (bobni)
Jannick Nielsen (klaviature)

21. 2. 2023

Z velikim veseljem najavljamo dogodek Temperance – Meet & Greet, ki bo potekal 3. marca 2023 pred koncertom kraljice simfoničnega metala Tarje. Kot predskupina za Tarjo nas bodo prvič v Sloveniji obiskali vse bolj uspešni melodični metalci Temperance. Na predkoncertnem dogodku bosta Marco Pastorino (kitara, vokali) in Luca Negro (bas kitara) delila svoje izkušnje s turneje, nasvete in morda tudi kaj zaigrala. Seveda bosta na voljo za vprašanja.

Dogodek bo Paranoid soorganiziral z glasbeno šolo Overdrive. Za več informacij o samem dogodku preverite naš napovednik.

20. 2. 2023

Italijanski thrasherji Adversor in Martin Missy (Protector) so skupaj izdali besedilni video za Purifying Hate, drugi single s prihajajočega tretjega albuma Portrait Of A Wasteland. Seznam pesmi:

Purifying Hate
Outcast
Throwback To Darkness
Les Miserables
Entangled
Seven Years
Under Siege
Greed
Samsara
Portrait Of A Wasteland

9. 1. 2023

Švedski death'n'roll metalci All Wasted so priredili pesem Livin' La Vida Loca, ki jo v originalu prepeva Ricky Martin.

30. 9. 2022

Ameriški psihedelični doom/death metalci Acid Witch bodo jutri pri Hells Headbangers Records izdali svoj četrti studijski dolgometražec Rot Among Us. Za pokušino so te dni predstavili komad 5508 Martin St, sicer pa omenjeni album prinaša naslednje skladbe:

Gather Each Witch
Rot Among Us
The Sleeper
Psychedeathic Swampnosis
Devil's Night Doom
5508 Martin St
Evil Dad (Dad by Dawn)
Tommyrotters
Chelsea Didn't Come Home Last Night
Gundella the Green Witch

31. 8. 2022

Norveški heavy metalci Tonic Breed predstavljajo video za komad No Rocks on the Scotch z zadnjega EP-ja z naslovom Fuel The Fire. Kot gosta pri skladbi sta sodelovala vokalist Björn Strid (Soilwork) in bobnar Martin Skriubakken (Endezzma).

30. 8. 2022

MCC (Magna Carta Cartel), ki jih vodi Martin Persner (ex-Ghost), so razkrili videospot za pesem Darling, ki je del njihovega albuma The Dying Option.

Tracklista albuma The Dying Option:
Arrows
Silence
Darling
Sleepy Eye June
Savantgarde
Don’t Look Now
Tamsa
Valkyria
Dusk
The Dying Option

5. 8. 2022

Konec prihodnjega tedna bosta v okviru Brutal Janez Festa 2022 na oder mariborskega kluba Štuk svoj glasbeni izbor postavila Kralj Matjaž in Martin Krpan. Vstopnice za posamezni dan oziroma oba dneva so še vedno na voljo tukaj.

Petek, 12. 8. 2022
18.00–18.40 Uporabniki
19.00–19.40 In Heaven
20.00–20.50 Decline The Fall
21.10–22.10 Sear Bliss
22.30–22.45 Plesna skupina Noir
23.05–00.05 Melechesh
DJ Gorelord After Party

Sobota, 13. 8. 2022
19.00–19.30 Iritator
19.50–20.35 Reach A.D.
20.55–21.45 Snogg
22.05–22.55 Vulvathrone
23.15–00.15 Noctiferia
00.35–01.15 Haloban
DJ Gorelord After Party

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2022

Nemški heavy metalci Voodoo Kiss bodo 19. avgusta pri založbi Reaper Entertainment izdali samonaslovljeni prvenec. Ponovno aktivno zasedbo, ki je delovala med letoma 1995 in 2000, sestavljajo trije originalni člani: Martin Beuther (kitara), Klaus Wieland (baskitara) in Achim Ostertag (bobni; organizator festivala Summer Breeze Open Air), dopolnjuje pa jo pevec Gerrit P. Mutz (Sacred Steel, Dawn of Winter, Angel of Damnation).

15. 4. 2022

Charlie Griffiths, kitarist skupine Haken, napoveduje solo album z naslovom Tiktaalika, ki prinaša naslednje komade:

Prehistoric Prelude
Arctic Cemetery
Luminous Beings
In Alluvium
Dead in the Water
Digging Deeper
Tiktaalika
Crawl Walk Run
Under Polaris

Charlie je poleg kitare posnel tudi bas kitaro in klaviature, na enem izmed komadov pa tudi vokale. Pri snemanju so sodelovali še vokalisti Tommy Rogers (Between the Buried And Me), Danïel De Jongh (Textures), Vladimir Lalić (Organised Chaos) in Neil Purdy (Luna’s Call), bobnar Darby Todd (Martin Barre, Frost, Devin Townsend), klaviaturist Jordan Rudess (Dream Theater) in saksofonist Rob Townsend (Steve Hackett).

Video za skladbo Arctic Cemetery, pri katerem sodeluje Tommy Rogers, že lahko vidite spodaj.

16. 2. 2022

Finska black/folk metal zasedba Kouta za 11. marec napoveduje svoj debitantski EP z naslovom Aarnihauta. Trije komadi bodo zadovoljili ljubitelje bandov, kot so Behemoth, …And Oceans, Anaal Nathrakh, Lorna Shore, Paara, Finntroll ali Wardruna:

Mårran
Aarnihauta
Maanviha

EP je posnel, zmiksal in masteriziral Pekka Posio, artwork sta ustvarila Juuso Voutilainen in Antti Mäki, fotografije pa je psonel Martin Sivakov. Sicer pa zasedbo sestavljajo Antti Mäki (vokal), Eemeli Haarala (kitara), Lauri Törmä (kitara, clean vokal), Arttu Pentikäinen (bas, clean vokal) in Ville Vitikka (bobni).

31. 1. 2022

Lani rojen mariborski festival Brutal Janez Fest bo letos poleti doživel svojo drugo edicijo. Odvijal se bo 12. in 13. avgusta na mariborskem Štuku, znani pa sta že tudi prvi dve nastopajoči zasedbi, in sicer madžarski black metalci Sear Bliss in domači kruljači Razvalina. Sicer pa organizatorji še pravijo:

»V lanskem negotovem letu so združili moči Brutal Partysan, IndiJanez in Paranoid Metal Webzine ustvarili neuničljivo štajersko-prekmursko navezo in splavili na s korono prepreden svet enega in edinega brutalnega Janezka! Letos ne bo nič drugače! Brutalni Janezek se vrača v drugo, oborožen z brutalnimi imeni scene, ki pa jih skrbno varujeta, današnjemu času primerna in predvsem sceni prilagojena kralj Matjaž (levi na posterju) in Martin Krpan (desni na posterju).

Dvodnevni urbani festival se bo odvijal v legendarnem mariborskem študentskem klubu ŠTUK. Festival bo ponujal celostno izkušnjo tudi za najbolj zahtevne. Le streljaj vstran so študentski domovi, ki bodo oddajali sobe obiskovalcem po izredno ugodnih cenah, v bližini pa so na voljo še: Kopališče Mariborski otok, zaprt olimpijski bazen v Pristanu in seveda tudi Pohorje, ki ponuja sprostitev v naravi po težki noči, na najbolj »divije« pa čaka Adrenalinski park Pohorje s svojimi različnimi adrenalinskimi športi.«

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija