Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 2. 2024

Danski death/thrash/groove metalci HateSphere z videospotom za komad The Truest Form of Pain spominjajo na aktualni album Hatred Reborn in njegovo promocijsko turnejo, v okviru katere bodo nastopili danes v Münchnu in v sredo na Dunaju.

25. 9. 2023

Danski melodični death metalci Mercenary so v obliki videospota razkrili Beyond the Waves, tretji single s prihajajočega osmega albuma Soundtrack for the End Times, za izdajo katerega je band lani zbiral sredstva.

11. 8. 2023

Danski melodični death metalci Mercenary so posneli video za single Anthem for the Anxious, ki je del prihajajočega osmega albuma Soundtrack for the End Times, za izdajo katerega je band lani zbiral sredstva. Album, ki ga že lahko prednaročite ali prednaložite, bo vseboval 11 pesmi:

Burning in Reverse
Heart of the Numb (feat. Matt Heafy)
Where Darkened Souls Belong
Through this Blackened Hatred
Anthem for the Anxious
A Darker Path
Become the Flame
From the Ashes of the Fallen
Black Heart, Dead Tissue
Black Blood Soil
Beyond the Waves

11. 10. 2022

Angleški black metal dvojec Thundering Hooves je v petek pri založbi Mercenary Press izdal svoj drugi album Radiance z naslednjimi komadi:

Embers
A Howl from the Cloister
Radiance
The True Death
Danse Macabre
The Key

19. 9. 2022

Crossover thrasherji Ninth Realm za 4. november napovedujejo album A Fate Unbroken. Album bo izšel pri Mercenary Press in vseboval devet komadov:

Gates of Tythorin
Plea to the Heavens
Witches Choir
Ondreis
Evoke Thy Wrath
Armageddon's Howl
Burning Wanderer
Eternal Lance
A Fate Unbroken

1. 3. 2022

Danski dark metal veterani Mercenary so v obliki besedilnega videa objavili single Where Darkened Souls Belong. Ta je del bandovega prihajajočega osmega albuma, za izdajo katerega zasedba tukaj zbira sredstva.

26. 3. 2020

Poljska melodična death metal zasedba Warbell je posnela videospot za skladbo Mercenary's Fate, drugi single z aktualnega albuma, ki nosi naslov Plague.

4. 10. 2018

Spodaj si lahko ogledate videospot za komad Mercenary Of War, ki je nastal na pomladni turneji zasedbe Burning Black. Iz banda pa sporočajo še odhod kitarista Chrisa Jeremya. Zamenjava zanj zaenkrat še ni znana.

Avtorica: Tina Urek
26. 9. 2018

Sirenia predstavljajo besedilni video za skladbo Love Like Cyanide z devetega studijskega albuma z naslovom Arcane Astral Aeons, ki bo izšel 26. oktobra pri založbi Napalm Records. V omenjeni skladbi gostuje tudi vokalist Yannis Papadopoulos (Beast In Black). Vodja skupine Morten Veland in kompanija so produkcijo novega albuma zaupali priznanemu danskemu producentu Jacobu Hansenu (Pretty Maids, Volbeat, Aborted, Mercenary, Communic, Invocator).

11. 9. 2018

Preko Newnoisemagazine.com lahko premierno prisluhnete skladbi I Wish I Was Dead s prihajajočega albuma ameriške okultne heavy metal zasedbe Hessian z naslovom Mercenary Retrograde, katerega izid je napovedan za ta petek.

3. 8. 2016

Tukaj lahko preverite, kako zveni Abyssus Abyssum Invocat, novi album black metal zasedbe Prosternatur. Ta je pred nekaj dnevi izšel pri založbi Mercenary Musik oz. Symbolic Art Production, tracklista pa je naslednja:

Hydragyrum
Mortification of the Flesh
Eleusinian Mysteries
Scrying Mirror
Heterodox

Za Eleusinian Mysteries so posneli tudi video:

10. 2. 2016

Londonski stonerji Slabdragger bodo 26. februarja pri Holy Roar Records izdali album Rise of the Dawncrusher, ki prinaša naslednje skladbe:
Mercenary Blues
Evacuate!
Shrine of Debauchery
Dawncrusher Rising
Implosion Rites

Prvima dvema lahko prisluhnete spodaj:

1. 2. 2016

Londonski doom/sludge trio Slabdragger preko Terrorizer.com predstavlja skladbo Mercenary Blues z drugega studijskega izdelka z naslovom Rise Of The Dawncrusher, ki bo izšel 26. februarja pri Holy Roar Records. Tukaj lahko prisluhnete še drugi skladbi z naslovom Evacuate!.

13. 5. 2014
Danci Mercenary so objavili video za komad Welcome the Sickness z njihovega lanskega albuma Through Our Darkest Days. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
21. 1. 2014
Belgijski death metalci Aborted so se zaprli v studio, kjer bodo posneli svoj osmi dolgometražni album, ki se bo imenoval The Necrotic Manifesto. Za njegovo produkcijo bo poskrbel danski producent Jacob Hansen (Volbeat, Heaven Shall Burn, Mercenary). /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna