Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 2. 2024

Instrumentalni post punk metalci Pelican sporočajo, da bodo ta petek izdali najnovejši EP Adrift/Tending the Embers. Na EP-ju so tako po dvanajstih letih moči združili vsi originalni člani zasedbe. EP bo tako 1. marca na voljo na bandovi Bandcamp strani.

20. 2. 2023

Irski tehnični metalci Ropemaker so razkrili single Paean, ki ga lahko preverite spodaj. Single naj bi nagovoril vse ljubitelje zasedb, kot so Mastodon, Gojira, Pelican, Keelhaul ali Russian Circles.

24. 9. 2021

Nemški doom/sludge metal kvartet Confusion Master se vrača s svojim drugim albumom Haunted, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Exile On Mainstream. Album so posneli z Lutzom Baumannom, medtem ko so mastering zaupali Jamesu Plotkinu (Khanate, Sunn O))), Pelican). Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prihajajočo izdajo.

Haunted prinaša naslednje skladbe:
Viking X
The Cannibal County Maniac
Casket Down
Jaw On A Hook
Haunted (digital/CD bonus track)
Under The Sign Of The Reptile Master (digital bonus track)

15. 9. 2021

Ameriška atmosferična post-rock zasedba Starless je pretekli petek izdala nov dolgometražni album Hope Is Leaving You, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Sanford Parker (Pelican, EyeHateGod, Planes Mistaken For Stars) je poskrbel za snemanje in miks, medtem ko je bil za mastering zadolžen Colin Jordan (Helen Money, Spirit Adrift, The Lion’s Daughter).

Spisek skladb je sledeč:
Pendulum
Helvetii
Forest (feat. Alison Chesley)
All The Winter
Devils
Citizen
Hunting With Fire (feat. Alison Chesley)

8. 6. 2020

Preko spletne strani Metalinjection.net lahko premierno prisluhnete novemu singlu Scourge s prihajajočega petega dolgometražnega albuma ameriških sludgerjev Pale Horseman z naslovom For Dust Thou Art, ki bo luč sveta ugledal 31. julija. Producent albuma je bil preverjeni Sanford Parker (EyeHateGod, Pelican, Minsk, Indian).

For Dust Thou Art ponuja naslednje skladbe:
Tundra
Scourge
Archangel
Disenchanter
Vagrants
Cydonia
Bloodgate

25. 11. 2019

Londonski sludge metal kvartet Beggar predstavlja videospot za skladbo Nine Atmospheres. Gre za prvo skladbo s prihajajočega debitantskega albuma Compelled To Repeat, ki bo izšel aprila prihodnje leto pri založbi APF Records. Za snemanje albuma je bil odgovoren producent Wayne Adams (Green Lung, 11Paranoias, Terminal Cheesecake), medtem ko so mastering zaupali mojstru Jamesu Plotkinu (Sunn O))), Isis, Pelican, Earth).

15. 11. 2019

Leechfeast so prejšnji mesec skupaj s Turia, Dopelord, Lingua Ignota, Hell, Mizmor, Pelican, Daughters, Triptykon in drugimi nastopili na festivalu Soulcrusher v nizozemskem Nijmegnu, kjer je njihov koncert posnel Mathijs Kooij.

24. 5. 2019

Pelican so razkrili skladbo Cold Hope, drugi single s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Nighttime Stories, ki izide 7. junija pri Southern Lord Records.

18. 4. 2019

Pelican predstavljajo novi single Midnight And Mescaline s prihajajočega albuma z naslovom Nighttime Stories, ki bo izšel 7. junija pri Southern Lord Recordings.

Nighttime Stories prinaša naslednje skladbe:
WST
Midnight And Mescaline
Abyssal Plain
Cold Hope
It Stared At Me
Nighttime Stories
Arteries Of Blacktop
Full Moon, Black Water

4. 3. 2019

Inštrumentalna post-rock zasedba Pelican napoveduje novi 7" single z naslovom Midnight And Mescaline, ki bo izšel 13. aprila pri založbi Southern Lord, ekskluzivno ob mednarodnem dnevu ploščarn. To bo obenem tudi prvi novi material skupine v zadnjih šestih letih.

8. 6. 2018

KEN mode so objavili videospot za skladbo Doesn't Feel Pain Like He Should s prihajajočega albuma z naslovom Loved, ki bo izšel 31. avgusta pri založbi Season Of Mist. Novi album je produciral Andrew Schneider (Converge, Unsane, Cave In, Daughters, Pelican).

15. 4. 2016

Spodaj lahko prisluhnete skladbi Slipstream Summer s prihajajočega debitantskega albuma ameriške inštrumentalne zasedbe RLYR z naslovom Delayer, ki bo izšel 17. junija pri založbi Magic Bullet Records.

Skupino sestavljajo Steven Hess (Locrian) na bobnih, Colin DeKuiper (Bloodiest, ex-Russian Circles) na basu in Trevor Shelley de Brauw (Pelican) na kitari.

19. 12. 2014
Pelican predstavljajo videospot za komad Deny The Absolute, ki se nahaja na albumu Forever Becoming. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
14. 7. 2014
Instrumentalni post-metalci Pelican so na tej povezavi v celoti objavili novi album Arktika. Plošček uradno izide 26. avgusta pri Southern Lord Records. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
6. 2. 2014
Slomatics so pravkar pri Burning World Records izdali novi album z naslovom Estron, medtem ko so pri Head Of Crom Records poskrbeli za limitirano vinilno izdajo. Mastering je skupina zaupala izkušenemu Jamesu Plotkinu (Khanate, OLD, Earth, Isis, Pelican), naslovnica pa je ponovno delo Tonyja Robertsa. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna