VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 5. 2024

Mojstri stoner metala Orange Goblin predstavljajo drugi single Cemetary Rats s prihajajočega albuma Science, Not Fiction. Izid albuma je napovedan za 19. julij, izdala pa ga bo založba Peaceville Records. Komentar frontmana Bena Warda o novem singlu:

»You want Metal? You've got Metal! "Cemetery Rats" is an anthem for all the metalheads and rockers, the kids that society deems the 'weirdos and freaks'! Fuck society! This is a song for everyone that likes to hang out in the graveyard, listening to metal and loving life as the underdog! This is doom, thrash and punk all rolled into one, like the mighty Black Sabbath colliding with classic era-Celtic Frost and Discharge! We are the heavy metal underground, we are the CEMETARY RATS!«

3. 5. 2024

Sedma potrditev za Metaljot Raspaljot 2024 je nova ljubljanska disonantna grindcore, black, death, punk in d-beat zasedba Slugpit, v kateri so združili moči nekdanji člani Teleport in Natt. Sredi maja bodo izdali debitantski EP Mentally Unengaged.

Festival Metaljot Raspaljot bo potekal 5. julija na občinskem dvorišču v Laškem, kjer bodo poleg Slugpit nastopili še Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji je po ugodnjši ceni 32 EUR na voljo 200 vstopnic, po razprodaji teh pa bodo vstopnice v redni prodaji stale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

13. 3. 2024

Keltski punk rockerji Black Tartans iz Belgije so objavili video za komad Give Us the Beer iz aktualnega albuma Never Stop iz lanskega leta.

29. 2. 2024

Instrumentalni post punk metalci Pelican sporočajo, da bodo ta petek izdali najnovejši EP Adrift/Tending the Embers. Na EP-ju so tako po dvanajstih letih moči združili vsi originalni člani zasedbe. EP bo tako 1. marca na voljo na bandovi Bandcamp strani.

2. 2. 2024

Japonska ženska hibridna metalcore zasedba z elementi japonske pop-glasbe, hip-hopa, nu-metala, elektronike in hardcore punka, torej strnjeno hibridna dekleta Hanabie predstavljajo video za komad Otaku Lovely Densetsu.

22. 1. 2024

Na Cahn Fest 2024 prihajajo nizozemske black metalke Asagraum. Poleg tega je v sredini januarja organizator najavil še mehiški thrash punk band Acidez.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj tak: Acides, Arises, Asagraum, Čarne Marjetice, Dislocated, Fade To Rage, Keops, Marax, Morost, Odpisani, Okl's FruitLoops, Srd.

17. 1. 2024

Zaradi nepričakovanih obveznosti so Agan odpovedali nastop na jutrišnji Kadilnici of Death, ki jo pod okriljem Earsplitter gosti Menza pri koritu na Metelkovi. Kot zamenjava je vskočil kranjski hardcore/grindcore/punk kvartet Gründ.

Vstopnina znaša 8 € pred 20.30 oziroma 10 € po 20.30. Za lastnike članske izkaznice KoD je vstop prost. Znana je tudi že časovnica:

20.00 vrata
20.30 Damnation
21.30 Licence To Hate
22.30 Gründ

15. 1. 2024

Švedski power metalci Amaranthe predstavljajo nov video za četrti single Re-Vision s prihajajočega albuma The Catalyst, ki naj bi izšel 23. februarja. Gre za izjemen video, ki ga je znova posnel dolgoletni sodelavec Patric Ullaeus, kjer se kiberpunk in synthwave ritmi spopadajo z značilnim zvokom Amaranthe v enako vznemirljivi in ​​nepozabni mešanici, ki bo zagotovo delovala kot trajen kibernetski vsadek v vaše možgane.

11. 1. 2024

V torek je ameriški hardcore punk/metalcore band Integrity v samozaložbi in pri Relapse Records izdal kompilacijo All Death Is Mine: Total Domination z več priredbami.

5. 1. 2024

Tako pravi zasedba SickBreed na svojem Facebook profilu:

»Dragi Andraž, sam dobro veš, da SickBreed brez tebe ne bi bil to, kar je danes. Vse od grmečih bubnov do tvojega bistrega smisla, da v vsaki situaciji najdeš humoristično gesto. Žal nama je, da zapuščaš band, ker si soustvarjal vsa ta leta, a verjetno je tako najbolje za vse. Damian in Maks pa ti vseeno želiva veliko sreče pri projektih, v katere se boš podal v prihodnosti.

Izguba ustanovnega člana in odličnega instrumentalista je definitivno globoko pretresla temelje našega banda, ampak se ne damo in z gorečo strastjo stremimo v prihodnost, ki s seboj prinaša nove izzive.

Bolna pasma torej že dela na novih projektih, ki bodo za zdaj ostali skriti (hint: unplugged breed). Ampak nič skrbet. Definitivno nismo pozabili na naše punk korenine …«

Avtorica fotografije je Saša Krajnc.

4. 1. 2024

Poslušate lahko The Fate of The Antagonist, prvenec madžarske metalcore/HC punk zasedbe The Way We Are.

13. 12. 2023

Organizatorji festivala Cahn Fest sporočajo novi potrditvi za naslednjo edicijo festivala. To sta hardcore punk zasedba Odpisani in Zasavci Dislocated.

Festival se bo zgodil 28. in 29 junija v Trbovljah, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

20. 10. 2023

Ameriško-ukrajinski atmosferični post/black metal trio Cailleach Calling predstavlja single Glittering Delusion, ki ga je band prvotno napisal v sklopu natečaja za glasbo v računalniški igri Cyberpunk 2077.

2. 10. 2023

V Zagreb prihajajo britanske post punk/goth rock legende The March Violets. To bo njihov prvi nastop na Hrvaškem sploh, spremljali pa jih bodo The Bellwether Syndicate, legendarna ameriška punk/gothic zasedba iz Los Angelesa. Kot predskupina bodo nastopili darkerji Phantasmagoria, ki letos praznujejo 35. obletnico delovanja.

Več o dogodku najdete na Facebooku.

11. 9. 2023

Compressorhead prihajajo v Slovenijo oziroma roboti bodo zasedli Delavski dom Trbovlje oziroma vodilni svetovni heavy metal in punk rock band, ki ga sestavljajo izključno roboti, ki igrajo na prave instrumente, bo izvedel svoj edini slovenski koncert v petek, 22. septembra, v Delavskem domu Trbovlje.

Robotskemu vokalistu glas posoja John Wright, nekdanji član zasedbe NoMeasNo. Z bratom Robom sta avtorja komadov, ki jih zasedba igra poleg priredb uspešnic svetovno znanih zasedb, kot so Motörhead, AC/DC, Pantera in Ramones.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija