VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 5. 2024

Brutal Assault je razkril vse nastopajoče, ki se bodo na letošnji različici festivala razvrstili na glavnih odrih. Prišlo pa je tudi do nekaj t. i. zamenjav. Namesto My Dying Bride bodo nastopili Candlemass, namesto Pig Destroyer pa Cephalic Carnage, ki bodo na BA odigrali kar 2 ekskluzivna koncerta. Nastop so odpovedali tudi After The Burial, Darkest Hour, Devil Master, Spiritworld in Ten56., namesto njih pa prihajajo na Češko Acid Row, Aeon Winds, Deadroots, Distant, Doomas, Exorcizphobia, Ions, Mallephyr, Ocenas Ate Alaska, Persefone, Stellvris in Take Ofense. K celotnemu lineupu dodajajo še šest underground imen, in sicer 1914, Cloak, Hellripper, Chthe'ilist, Sfera in Worm. Na sliki v novici si lahko preberete tudi dnevni razpored zasedb.

Festival se bo letos odvil med 7. in 10. avgustom, na voljo pa so tudi tako imenovane dnevne vstopnice Brutal Inspection, ki so omejene na 300/dan.

Avtorica: Tina Urek
16. 5. 2024

Litraea so objavili videospot za komad Mantidae, s katerimi zaključujejo poglavje aktualnega ploščka in se pripravljajo na ustvarjanje nove glasbe.

Avtorica: Tina Urek
15. 5. 2024

Brutalni Janez je pripravil glasbeni mimohod letošnje edicije štajerskega metal festivala Brutal Janez. Za razliko od preteklih let bo festival letos v MC Pekarni, odvil pa se bo (samo) v soboto, 7. septembra. Nastopili bodo Srd, Nubivagant, Armaroth, Kholn, Marjetice, PYRA in seveda hišni Vulvathrone

Avtorica: Tina Urek
14. 5. 2024

Kanadski melodični black/folk metalci Valfreya so v obliki besedilnega videospota objavili Le Périple, drugi single s prihajajočega albuma Dawn of Reckoning, ki bo izšel 24. maja in prinesel deset novih pesmi:

Dawn of Reckoning
The Rise
Warcry
The Fate
The Fall
Equilibrium
The Fallen Kings
A New Era
Le Périple
Reus es

14. 5. 2024

Nemški death metalci Rise Of Kronos pripravljajo drugi album, ki so mu nadeli naslov Where the Gods Return. Album bo izšel 2. avgusta, na voljo za poslušanje pa je že komad Olympic Warmachine.

10. 5. 2024

Ameriški black metalci Blackbraid, ki so lansko leto izdali drugi studijski album Blackbraid II in so trenutno v pripravi materiala za novo ploščo, sporočajo, da se oktobra odpravljajo na turnejo po Evropi. Na turneji z naslovom On Wings Of Sacred Death jih bodo spremljali Lamp Of Murmuur in Dödsrit. Nam najbliže se bodo zasedbe ustavile 16. oktobra na Dunaju.

10. 5. 2024

Švedski viking/folk black metalci Månegarm so razkrili, da že nekaj časa pripravljajo material za nov album. Sedaj pa sporočajo, da so že v studiu in snemajo komade za dvanajsti studijski album. Več informacij za zdaj še ni znanih.

9. 5. 2024

Death metalci Castrated bodo 19. julija pri Comatose Music izdali prvi EP z naslovom Surgical Vicissitude. Naslovni komad je že na voljo za poslušanje.

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2024

Okultni duet Alhuzzred je objavil svoj novi single Haunting the Devil, s katerim je dvojec obenem napovedal tudi izid novega studijskega albuma.

Avtorica: Tina Urek
25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!
«

24. 4. 2024

Black metal dvojec Iskald iz Norveške je trenutno v fazi predprodukcije materiala za novo ploščo, ki bo nasledila album Innhøstinga, ki je izšel 2018. Več informacij sledi kmalu.

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
18. 4. 2024

Arises, groove metal band iz sosednje Hrvaške, predstavlja live posnetek komada Release the Floods, ki je nastal v studiu Twenty Twenty. Komad lahko najdete na bandovem zadnjem EP-ju Sessions Under A Pale Sun. Posnetek je nastal v sklopu priprave na snemanje novega EP-ja, v živo pa boste Arises lahko ujeli poleti na festivalu Cahn Fest.

18. 4. 2024

Švicarski black metal dvojec Ernte bo 7. junija pri Vendetta Records izdal nov album Weltenzerstörer. Album bo zajemal te skladbe:

The Witch (Was Born in Flames)
Ruler of Chaos, Bringer of Storm
Silent and Bleak
Trip to a Solitary Moon
Vessels of Sacrifice
The Fire Lake: Death of Souls
Profound Eyes

Pred izidom albuma že lahko prisluhnete oziroma si ogledate video za komad Ruler of Chaos, Bringer of Storm.

16. 4. 2024

Temačni metalci Cloak iz ZDA se julija odpravljajo na turnejo po Evropi. Z njimi se bodo na pot podali še Hellripper in High Command. Datumi turneje obsegajo klubske nastope in tudi nastope na evropskih festivalih. Kje boste bande lahko ujeli, pa kakopak najdete na sliki.

KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija