Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 6. 2023

The Mon, stranski projekt Urla, ki je bolje poznan kot glavni vokalist, basist in eden od ustanovnih članov italijanske heavy psych zasedbe Ufomammut, Sarah Pendleton (Subrosa, The Otolith) in Dave W. (White Hills) so posneli video za Burning from Afar, pesem z albuma Eye, ki je izšel maja letos.

30. 5. 2023

Giovanni Rossi (Ufomammut) je s projektom The Mon izdal svoj drugi album Eye, na katerem so kot gostje pustili svoj pečat Steve Von Till (Neurosis), Colin H. Van Eeckhout (Amenra), Sarah Pendleton (Subrosa, The Otolith) in David W. (White Hills). Album je v petek izšel pri Supernatural Cat Records.

26. 10. 2021

Brazilski death metal veterani Carnified se vračajo na sceno po 15 letih zatišja. Vrnitev je zaznamoval videospot za single Nocturna, pri katerem je svoj glas posodila Sarah Jezebel Deva (Cradle Of Filth, Therion).

Avtorica: Tina Urek
25. 8. 2021

Ameriški stoner/doom metal trio Dust Prophet predstavlja nov single The High Capital s prihajajočega albuma, ki naj bi izšel spomladi prihodnje leto.

Dust Prophet iz New Hampshira so kitarist/vokalist Otto Kinzel, basistka/klaviaturistka Sarah Wappler in bobnar Tyler MacPherson.

13. 8. 2021

Ameriška ženska heavy psych zasedba Blackwater Holylight napoveduje svoj tretji dolgometražni album Silence/Motion, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi RidingEasy Records. Tukaj že lahko prisluhnete tudi prvemu singlu z naslovom Around You.

Silence/Motion prinaša naslednje skladbe:
Delusional
Who The Hell?
Silence/Motion
Falling Faster
MDIII
Around You
Every Corner

Blackwater Holylight po novem sestavljajo vokalistka/basistka Allison »Sunny« Faris, klaviaturistka Sarah McKenna, kitaristka Mikayla Mayhew in bobnarka Eliese Dorsay.

11. 6. 2021

Brazilski death/black metal band Carnified je po večletnem zatišju konec maja predstavil single Nocturna, na katerem gostuje britanska vokalistka Sarah Jezebel Deva.

Zasedbi, ki je delovala od leta 1994 in nekaj let po izidu prvenca Where The Gods Bleed (2001) prenehala z delovanjem, se je lani kot vokalist pridružil Dan Loureiro (Ynys Wydryn).

7. 5. 2021

Preko spletne strani The Ripple Effect lahko premierno prisluhnete tretjemu studijskemu albumu ameriških psihedeličnih doomerjev Book Of Wyrms z naslovom Occult New Age, ki bo danes izšel pri založbi Desert Records.

Štiričlansko zasedbo iz Richmonda v Virginiji sestavljajo Chris DeHaven (bobni), Sarah Moore Lindsey (vokal, sintetizator), Jay »Jake« Lindsey (bas, sintetizator) in Kyle Lewis (kitara).

16. 10. 2019

The Otolith je ime nove atmosferične avantgardne doom metal zasedbe iz Salt Lake Cityja, v kateri delujejo štiri petine nekdanjih članov SubRosa – Kim Cordray, Levi Hanna, Andy Patterson in Sarah Pendleton.

Skupina je za prihodnje leto že potrdila dva glasbena projekta. Najprej bodo prispevali avtorsko skladbo za kompilacijo Women Of Doom, na kateri med drugim sodelujejo tudi Frayle, Besvärjelsen in Miny iz Royal Thunder. The Otolith so posneli tudi priredbo Alice In Chains klasike Would? za kompilacijo Dirt [Redux], ki bo izšla pri založbi Magnetic Eye Records.

27. 6. 2019

Nizozemska alternative rock zasedba Nemesea se vrača z novim studijskim albumom z naslovom White Flag, ki bo izšel 23. avgusta pri založbi Napalm Records. Tukaj lahko za pokušino že prisluhnete prvemu singlu Kids With Guns.

White Flag prinaša naslednje skladbe:
The Storm
Kids with Guns
White Flag
Sarah
Don't Tell Me Your Name
Fools Gold
Ratata
Nothing Like Me
Lions
Heavyweight Champion
Rise
Let This Be All
Sayonara
Dance In The Fire

22. 5. 2019

Po trinajstih letih delovanja se poslavlja ameriška eksperimentalna sludge/doom zasedba SubRosa, katere člani bodo zapluli v nove glasbene vode iz že pripravljajo tudi nove stranske projekte.

• Kim bo s svojim partnerjem kmalu izdala prvi studijski izdelek noise/doom/electro projekta Teleprom.

• Andy je s svojim dvojcem Done, ki ga tvorita boben in bas, pred izidom nove plošče.

• Sarah in Zachary Livingston iz Minsk nameravata v začetku prihodnjega leta izdati prvenec svojega projekta Asphodel Wine, ki nosi naslov Slowdance Macabre.

• Rebecca je pričela s pisanjem materiala za njen solo projekt The Keening.

• Andy, Kim, Levi in Sarah delajo skupaj na albumu zaenkrat še neimenovane zasedbe, katere glasba naj bi bila težja od vsega, kar so naredili do sedaj.

29. 3. 2019

Založba Heavy Psych Sounds je pod svoje okrilje vzela udarne britanske rockerje Gorilla, ki nameravajo junija izdati novi studijski album. V eni od nedavnih recenzij so heavy rock'n'roll tria, ki ga sestavljajo kitarist/vokalist Johnny Gorilla, basistka Sarah Jane in bobnar Ryan Matthews, označili kot »Blue Cheer, Motörhead in St. Vitus, ki igrajo v istem prostoru ob istem času«.

14. 2. 2019

Hecate Enthroned so na aktualnem albumu z naslovom Embrace Of The Godless Aeon izdali komad, ki je bil rezultat sodelovanja z vokalistko Sarah Jezebel Devo. Prej omenjeni plošček je njihova prva izdaja po petih letih in je trenutno eden izmed najbolje ocenjenih izdaj (letos) v svetu ekstremnega metala. Videospot za komad Erebus And Terror si lahko ogledate spodaj.

Avtorica: Tina Urek
16. 4. 2018

Avstralska hard rock zasedba Stonefield, ki jo sestavlajo štiri sestre - Amy, Hannah, Sarah in Holly Findlay, je konec prejšnjega tedna pri založbi Flightless Records izdala novi album z naslovom Far From Earth.

Album prinaša naslednje skladbe:
Delusion
Far From Earth
In The Eve
Visions
Together
Broken Stone
Through The Storm
In My Head
Sleepyhead
Celestial Spaces

3. 5. 2017

Preko Metalinjection.net lahko v celoti prisluhnete samonaslovljenemu prvencu ameriške doom/sludge zasedbe Cursus, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Artificial Head Records. Dvojec iz San Antonia v Texasu sestavljata kitarist/vokalist CJ Salem in bobnarka Sarah Ann Roork.

13. 3. 2017

Black metal/neocrust/post-rock kolektiv Dead To A Dying World iz Texasa predstavlja videospot za skladbo Cicatrix, katerega je režirala Sera Timms iz skupine Ides Of Gemini. Skladba se nahaja na njihovem aktualnem studijskem opusu iz leta 2015 z imenom Litany, v njej pa med drugim sodelujejo tudi Daron Beck (Pinkish Black), Jamie Myers-Waits (Sabbath Assembly) in Sarah Ruth Alexander (Words On Wind).

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna