VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 5. 2024

Včeraj so velikani švedskega melodeath metala Dark Tranquillity izdali single Unforgivable, za katerega so posneli spodnji videospot. Omenjeni single je že drugi komad s prihajajočega albuma Endtime Signals, ki ga lahko pričakujemo 16. avgusta in ga bo izdala založba Century Media.

12. 4. 2024

Brazilski black metal veterani Amen Corner predstavljajo pesem The War of the Antichrist s sedmega studijskega celovečerca Written by the Devil, ki ga bosta 7. junija izdali založbi Hammerheart Records in Metal Army. Seznam pesmi je tak:

Intro
The War of the Antichrist
The Protectors
Fall and Ascension
Signal from Beyond
Inferno
Written by the Devil
The Splendor of Your Presence
Lúcifer, a Suprema Luz da Manhã

8. 3. 2024

Švedi Dark Tranquillity so objavili vizualizer za novi single The Last Imagination, ki bo del novega dolgometražca Endtime Signals, katerega izid so napovedali za 16. avgust pri Century Media Records.

4. 3. 2024

Italijanski progresivni metalci Ghost On Mars bodo 3. maja pri Willowtip Records izdali dolgometražni prvenec z naslovom Out of Time and Space. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Pain of Salvation, Leprous, Katatonia, Evergrey, The Contortionist in Soen. Seznam pesmi:

Beyond the Mist
Quarantine
They
Carbon Skin
Nocturnal
That Time I Saw the Moon
Under a Crescent Moon
Back from the Dead
Back to Life
Lost Signal

26. 1. 2023

Kanadska zasedba Medevil v obliki besedilnega videospota predstavlja single Among Thieves, ki je del prihajajočega albuma z naslovom Mirror in the Darkness, ki naj bi izšel 7. aprila. Seznam pesmi:

Dead Before Birth
Among Thieves
Pray for Me
The Signal
Smoke and Mirrors
Weight of the Crown
Mirror in the Darkness
Gateways
Veiled
No Peace in Rest

11. 10. 2022

Norveško-italijanska black metal naveza Funeral Harvest bo 31. oktobra pri Signal Rex izdala prvenec Redemptio. Band je pred nedavnim obelodanil že drugi single Principum et Finis, sicer pa album zajema naslednje komade:

Opus Cælestis
Fire Sermon
Antithesis
Principum et Finis
Soli Ego Gloria
Womb of Snakes
The Crimson Night Tide
Sorath
Libera per Ignem

26. 9. 2022

Ameriški progresivci Parius predstavljajo tretji single Contact! s prihajajočega albuma The Signal Heard Throughout Space.

2. 9. 2022

Češki black metalci Bran bodo 31. oktobra pri založbi Signal Rex izdali prvenec z naslovom Odcházení, ki prinaša naslednje komade:

Skrytá místa
Tisíce hvězd
Smuteční průvod
Odcházení

1. 9. 2022

Progresivci Parius predstavljajo drugi single Spaceflight Dementia s prihajajočega dolgometražca z naslovom The Signal Heard Throughout Space. Album naj bi izšel 7. oktobra pri založbi Willowtip Records.

24. 8. 2022

Poljska groove metal/metalcore zasedba Parahuman je razkrila prvi komad s prihajajočega prvenca Affliction. Ta nosi naslov Signal, na svoj račun pa naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Lamb of God, Killer Be Killed ali In Flames. Več informacij sledi.

24. 8. 2022

Založba Metal Blade Records je 12. avgusta letos izdala samonaslovljen ponatis EP-ja instrumentalne post rock skupine If These Trees Could Talk. To je prva izdaja skupine pri Metal Blade Records, prvotno je bil EP izdan v samozaložbi. Band sestavljajo basist Tom Fihe, bobnar Zack Kelly, kitaristi Jeff Kalal, Cody Kelly in Mike Socrates. If These Trees Could Talk so v primerjavi s podobnimi skupinami iz žanra nekoliko bolj »heavy«, večkrat se pojavljajo poteze, ki so tipične za metal.

In še tracklista EP-ja:
Malabar Front
Smoke Stacks
The Friscalating Dusklight
Signal Tree
The Death of Paradigm
41°4'23n, -81°31'4w

3. 8. 2022

Progresivci Parius, ki so podpisali z založbo Willowtip Records, napovedujejo izid albuma z naslovom The Signal Heard Throughout Space. Album naj bi izšel 7. oktobra in bo zajemal naslednje skladbe:

Spacelog.0245
Suspended Animation
Spaceflight Dementia
The Acid Lakes of Ganymede
The Human Molecule
Contact!
Dimension Y
The Outer Limit
Arecibo

30. 6. 2022

Avstralski heavy/speed metal punkerji Ironhawk so danes pri 
Dying Victims Productions izdali prvenec Ritual of the Warpath, ki ga lahko preverite tukaj. Zajema naslednje komade:

The Final Crusade
Signal to Oblivion
Into the Circle
Sanctimony
Eternal Winter
Dark Age
Escape from the Void
Doomsday Rider
Gates of Beyond
Ritual of the Warpath

21. 6. 2022

Francoski atmosferični black metal band Bacchus je prešel pod okrilje založbe Debemur Morti Productions, pri kateri bo naslednje leto izdal prvenec. Do zdaj je band, v katerem ustvarjata člana Dysylumn, januarja lani pri založbah Solar Asceticists in Signal Rex izdal samonaslovljeni EP.

7. 6. 2022

Danski black metal trio Grigorien bo po dobrih 15 letih delovanja izdal svoj prvi studijski dolgometražec, ki ga je naslovil Magtens Evangelium in ga bo izdal 5. avgusta pri založbi Signal Rex. Band za pokušino ponuja v posluh komad Et Taarn til de Høyeste Himle.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna