VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 5. 2024

Nemške legende thrash metala Exumer se skupaj z veljaki Hirax avgusta odpravljajo na evropsko turnejo. Žal se to pot banda ne bosta ustavila pri nas, kje vse ju boste lahko ujeli, pa najdete na sliki.

15. 5. 2024

Death metalci Baest, ki jih bomo lahko konec leta v živo ujeli tudi pri naših severnih sosedih, predstavljajo video za komad Imp of the Perverse.

14. 5. 2024

Ameriški thrash metalci Havok sporočajo, da se bodo letos poleti znova oglasili v Evropi. Med drugim bodo obiskali tudi našo prestolnico. 20. avgusta se bodo skupaj z Dust Bolt, ki bodo pred tem že razgrajali na Tolminatorju, ustavili v Menzi pri koritu.

Vstopnina v predprodaji znaša 25 EUR, na dan koncerta pa 30 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

9. 5. 2024

Nizozemski deathcorovci Distant, ki so lani skupaj z domačimi Within Destruction izdali video za komad Exofilth 2.0, predstavljajo nov single Loveless Suffering. Video za komad je nastal v sodelovanju s producentom Alanom Grnjo.

7. 5. 2024

Ameriški black/death metalci Altar Of Gore bodo 17. maja pri Nameless Grave Records izdali album Litanies of the Unceasing Agonies. Komad Destined for the Pit je bil včeraj premierno predstavljen na portalu MetalSucks, sicer pa sta na voljo za poslušanje vsega skupaj že dva komada od sedmih:

Introduction
Excoriation Prayers
Infinite Visions of Violence
Destined for the Pit
Carrion Womb
Blood for Blood (Flesh for Flesh)
Litanies of Unceasing Agonies

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2024

Francoski enočlanski black metal band Les Chants du Hasard je razkril Chant I - Parmi les Poussi​è​res, prvi single s prihajajočega drugega albuma Livre Quart. Album sicer prinaša vsega skupaj sedem pesmi:

Chant I - Parmi les poussières
Chant II - La chauve-souris
Chant III - Le bruit du monde
Chant IV - Sous la mitre de fer
Chant V - La nuit échappée
Chant VI - Procession du sabbat
Chant VII - Les ombres vagabondes

29. 4. 2024

Italijanski stonerji Kayleth so z animiranim videospotom za pesem The Night napovedali svoj najnovejši album New Babylon. Ta bo izšel 24. maja pri Argonauta Records in bo prinesel vsega skupaj devet novih komadov:

The Throne
The Night
Giants’ March
Weak Heart
Megalodon
New Babylon’s Wall
We Are Aliens
Cyber Slaves
Pyramids

29. 4. 2024

Over Müra Breka Fest V, ki bi se moral zgoditi v Tuzli (BiH), je zaradi tragičnega dogodka odpovedan.

Tako pravi ekipa Breka Festa: »Gone but never forgotten! Svet nikoli več ne bo isti brez tebe, prijatelj! Vedno si nas nasmejal, vedno bil pozitiven, luč v tem temnem svetu. Hvala za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Počivaj v miru, Tivek!«

25. 4. 2024

Španski thrasherji Holycide, ki jih vodi Dave Rotten od Avulsed, so razkrili prvi komad s prihajajočega albuma Towards Idiocracy. Gre za A.I. Supremacy, ki bo skupaj z ostalimi izšel 6. junija pri Xtreem Music. Tracklista:

A.I. Supremacy
Towards Idiocracy
Remote Control
Lie is the New Truth
Power Corrupts
Technophobia
Angry for Nothing
Chemical Dependency (Atrophy cover)
Pleased to Be Deceived
Flamethrower 'em All

25. 4. 2024

Istrski black metal trio Ater Era predstavlja single Terra Rossa, za katerega je posnel videospot v sodelovanju z Mariom Karlovčecem.

Včeraj so skupaj z Britof in Srd začeli skupno turnejo v Orto Baru, v naslednjih dneh pa jih lahko v živo ujamete danes v Zagrebu in jutri v Mariboru, nato pa sledijo še nastopi v Dresdnu, Innsbrucku, Pragi, Varšavi, Kaunasu in Vilni.

25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!
«

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2024

Italijanski heavy/speed metalci Tytus so danes s pomočjo Kornalcielo Records znova izdali prvenec Rises iz leta 2016. Remasterizirano različico albuma lahko preverite tukaj.

In ne pozabite: band kmalu začne svežo evropsko turnejo.

18. 4. 2024

Simfoniki Epica se te dni potikajo po studiu, kjer so skupaj s producentom Joostom van den Broekom začeli delati na devetem studijskem albumu, ki bo nasledil leta 2021 izdani plošček Ωmega. Več novic sledi kmalu.

16. 4. 2024

Nemški death/doom metalci Calliophis predstavljajo video za komad Trepak, ki ga boste našli na izdaji Dawn Of A Lifeless Age. Gre za split EP, ki so ga Nemci izdali skupaj z doom metal zasedbo Urza in bo izšel 3. maja. Na albumu bodo tako ti komadi:

Urza – Maunder Minimum
Urza – Through Ages Of Colossal Embitterment
Calliophis – Trepak
Calliophis – Endure Your Depression

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna