VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 1. 2023

Britanske hard rock legende Uriah Heep so objavile single Hurricane, ki je del njihovega že 25. studijskega albuma. Ta nosi naslov Chaos & Colour, ponudil pa bo naslednje komade:

Save Me Tonight
Silver Sunlight
Hail The Sunrise
Age Of Changes
Hurricane
One Nation, One Sun
Golden Light
You'll Never Be Alone
Fly Like An Eagle
Freedom To Be Free
Closer To Your Dreams
Save Me Tonight (Demo)

Avtorica: Tina Urek
16. 12. 2022

Twilight Force predstavljajo video za skladbo Sunlight King s prihajajočega albuma z naslovom At the Heart of Wintervale.

11. 11. 2022

Twilight Force bodo v drugi polovici prihodnjega januarja izdali album z naslovom At the Heart of Wintervale, ki prinaša naslednje komade:

Twilight Force
At the Heart of Wintervale
Dragonborn
Highlands of the Elder Dragon
Skyknights of Aldaria
A Familiar Memory
Sunlight Knight
The Last Crystal Bearer

Po izidu se bo band odpravil na evropsko turnejo, v okviru katere se bo 6. ferbruarja ustavil tudi v ljubljanskem Orto Baru.

13. 5. 2022

Umrl je avstrijski glasbenik Albin »Sunlight« Julius, ki je od leta 1997 ustvarjal pod imenom Der Blutharsch (nazadnje v razširjeni zasedbi Der Blutharsch and the Infinite Church of the Leading Hand). Na začetku je ustvarjal »military pop«, kombinacijo starih koračnic, neofolka, industriala in elektronske glasbe, od leta 2005 pa psihedelični rock. Njegov obsežen opus zajema več skupnih projektov z bandi, kot je Our Survival Depends On Us, povezan pa je bil tudi z belgijsko ambientalno/psihedelično black metal zasedbo Wolvennest. Albin je umrl v svojem studiu Temple 451.

14. 3. 2022

Ameriški black metalci Chloranthy so objavili single Absolute Radiance. Pri tem gre za prvo razkrito pesem s prihajajočega albuma Solace in the Arms of Thy Beauty, ki bo izšel 8. aprila. Tracklista, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Enslaved, Panopticon, Emperor, Deafheaven, Behemoth ali Dark Funeral, je takšna:

Old Friend
Fina
Bountiful Sunlight
Absolute Radiance
Paintress on the Waters of Yore

7. 1. 2022

Založba Steel Gallery Records bo 21. januarja izdala peti studijski album skupine Star.gate z naslovom Unbroken Diamond, ki prinaša naslednjih deset skladb:

Unbroken
Unbroken Diamond
Christmas Night
Believe
Birth Of A Star
Don't Think About Tomorrow
The Tree
Sunlight
I'll Wait For You
Diamond Dust

9. 4. 2021

Brazilski progresivci Abstracted so se pridružili ekipi M-Theory Audio, pri kateri bo konec leta izšel njihov dolgometražni album. Prvi komad Decree Of Sunlight lahko slišite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2020

Kalifornijska temačna doom/sludge/post-metal zasedba Mountaineer predstavlja videospot za single Ghost Story z novega albuma z naslovom Bloodletting, ki izide 22. maja pri založbi Lifeforce Records.

Bloodletting prinaša naslednje skladbe:

Blood Of The Book
The Weeds I Have Tended
Shot Through With Sunlight
To Those We've Said Goodbye
Bloodletting
South To Infinity
Apart
Ghost Story
Still (bonus track)

6. 5. 2020

Norveški black metal zasedbi Gaahls Wyrd je prvenec GastiR - Ghosts Invited prinesel glasbeno nagrado spellemann za najboljši metal album v letu 2019.

V isti kategoriji so bili poleg Gaahls Wyrd nominirani še Kampfar (Ofidians Manifest), Sâver (They Came With Sunlight) in Sibiir (Ropes).

14. 1. 2020

Wombbath nameravajo 6. marca pri Soulseller Records izdati svoj četrti dolgometražni album, ki nosi naslov Choirs Of The Fallen. Na tej povezavi že lahko prisluhnete prvi skladbi A Vulgar Declaration. Za miks je v legendarnem Studiu Sunlight poskrbel Tomas Skogsberg (Entombed, Dismember, The Hellacopters), medtem ko je naslovnico prispeval Benny Moberg (Sufficiently Studios).

Choirs Of The Fallen prinaša naslednje skladbe:

Fallen
Crawling From The Pits
We Shall Remain
A Sweet Taste Of Death
From The Beggars Hand
Void
A Vulgar Declaration
Wings Of Horror
Choirs Of The Damned
In A Cloak Of Anger

9. 12. 2019

Italijanska doom/sludge zasedba Sator je konec prejšnjega tedna pri založbi Argonauta Records izdala nov EP z naslovom Scorching Sunlight, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.



7. 3. 2019

Norveški atmosferični sludgerji Sâver bodo jutri pri založbi Pelagic Records izdali debitantski album z naslovom They Came With Sunlight, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

24. 1. 2019

Norveški trio Sâver, v katerem sodelujejo člani Tombstones in Hymn, je objavil videospot za skladbo I, Vanish s prihajajočega debitantskega albuma They Came With Sunlight, ki bo izšel 8. marca pri založbi Pelagic Records.

3. 12. 2018

Wolves In Haze preko spletnega portala The Obelisk premierno predstavljajo novi single, ki nosi naslov All Or Nothing. Novi single je bil posnet v legendarnem Sunlight Studiu v Stockholmu, ki so ga proslavili številni izdelki izvajalcev kot so Entombed, Dismember, Grave in drugi.

Pri Wolves In Haze gre za stranski projekt, ki ga sestavljajo člani nekaterih drugih švedskih rock skupin kot naprimer Långfinger, Deadheads in The Sacred Sailors.

3. 10. 2018

Najnovejša pridobitev založbe Pelagic Records je norveška zasedba Sâver, ki jo sestavljajo bobnar Markus Støle (ex-Tombstones, Hymn), basist Ole C. Helstad (ex-Tombstones) in kitarist/vokalist Ole Ulvik Rokseth (Hymn). Skupina namerava v začetku prihodnjega leta izdati debitantski album z naslovom They Came With Sunlight, za katerega so objavili tudi dražilnik.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna