VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 5. 2023

Norveški death metal dvojec Cadaver je posnel videospot za naslovni komad albuma The Age Of The Offended, ki bo izšel 21. julija pri založbi Nuclear Blast. Znani so tudi že naslovi komadov, ki jih ta prinaša:

Sycophants Swing (Intro)
Postapocalyptic Grinding
Scum of the Earth
The Age of the Offended
Death Revealed
The Shrink
Crawl of the Cadaver
The Drowning Man
The Sicker, the Better
Dissolving Chaos
Deadly Metal
The Craving
Freezing Isolation

11. 1. 2023

Iz tabora nemške zasedbe In Extremo sporočajo, da so bili zaradi prevelikega finančnega tveganja in povišanih stroškov primorani odpovedati evropsko turnejo. Celotno izjavo lahko preberete tukaj:

»Dear friends,

an unbelievably eventful year is behind us: We were allowed to play a multitude of unbelievably beautiful and beautiful shows, which once again reminded us how lucky we are and what value music has not only for us but also for you. A year like this brings fresh wind into the sails and we look forward to what lies ahead. Unfortunately, it is also the case that we are still living in extraordinary and challenging times, which is reflected in our specific case in the fact that we have to cancel the upcoming European tour for 2023. According to the current status, this tour unfortunately involves too many financial risks, which, as in some places, is not least due to the extreme price developments.
Nevertheless, that shouldn't be a reason to despair, because we're taking the upswing that gave us this year and will use the time in the studio to show you another chapter in the new year.

The tickets for the tour can of course be returned where they were bought.

Take care of yourselves and your loved ones and see you soon!

your 6«

4. 10. 2022

Po včerajšnji objavi osveženega seznama nastopajočih na norveškem festivalu Inferno objavljamo še osvežen seznam nastopajočih na domačem festivalu MetalDays. Ta zgleda trenutno tako: Heaven Shall Burn, Paradise Lost, At The Gates , Kataklysm, Equilibrium, TesseracT, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy, Bleed From Within, Archspire, Thundermother, Nervosa, Cobra The Impaler, Diablo Swing Orchestra, Noctem, Endseeker, Hippotraktor in Here Comes The Kraken.

Kot prvi headlinerji festivala so bili izbrani že avgusta napovedani Heaven Shall Burn, ki imajo za januar in februar napovedano evropsko turnejo.

20. 9. 2021

Carcass so minuli petek preko Nuclear Blast izdali svoj 7. studijski album Torn Arteries, ki je že požel nekaj pozitivnih kritik. En dan kasneje je zasedba potem še objavila video za komad The Scythe's Remorseless Swing, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Poleg tega pa naj samo še spomnimo, da je zasedba že lani napovedala skupno turnejo z Arch Enemy in Behemoth, nam najbližje pa se bodo ustavili 20. oktobra v dunajski dvorani Gasometer.

21. 6. 2021

Veterani ekstremnega metala Carcass bodo 17. septembra izdali težko pričakovani sedmi studijski album. Pod naslovom Torn Arteries se skriva izdaja, ki že od samega začetka promocije preseneča. Naslovnica, sestavljena iz zelenjave, ter videospot, ki prikazuje razpad živega, sta le začetek. Plošček bo predstavil sledeče komade:

Torn Arteries
Dance of Ixtab (Psychopomp & Circumstances March No. 1)
Eleanor Rigor Mortis
Under The Scalpel Blade
The Devil Rides Out
Flesh Ripping Sonic Torment Limited
Kelly's Meat Emporium
In God We Trust
Wake Up And Smell The Carcass / Caveat Emptor
The Scythe's Remorseless Swing

Avtorica: Tina Urek
17. 6. 2021

Album Deathswing slovenskega country, grunge, metal, rock, folk projekta Mark Datter je na voljo na različnih streaming portalih za poslušanje. Vse povezave najdete tukaj.

19. 5. 2021

Mark Datter, country, grunge, metal, rock, folk solo projekt Mateja Voglarja, smo vam že predstavili tukaj. Danes pa vam predstavljamo prvi single s prihajajočega albuma Deathswing, ki bo ugledal luč sveta 16. junija. Gre za priredbo komada Vaginal Frostbite, ki so ga Carnifliate izdali na svojem prvencu Slaughterlust.

26. 4. 2021

Mark Datter je country, grunge, metal, rock, folk projekt Mateja Voglarja (Snøgg, Carnifliate, The Stroj, s0n667, Mr. Van Punk, De Viant DJ (Sikk.ru), ex-Krvava Rosa, ex-Entheogen), ki je nastal v času karantene zaradi covida-19. V okviru svojega projekta je Matej predelal šest komadov od Carnifliate, jim pri tem nadel povsem nepričakovano podobo, vseh šest swing komadov pa bo luč sveta ugledalo 16. junija pod skupnim imenom Deathswing. Album je posnel Rok Kugonič, ki je v drugi polovici leta 2020 delal tudi na albumih Carnifliate in Snøgg, in sicer v studiu Kunigunda v Velenju.

10. 6. 2020

Preko New Noise Magazine lahko premierno prisluhnete novemu studijskemu albumu ameriškega inštrumentalnega heavy psych tria Tia Carrera z naslovom Tried And True, ki izide v petek pri založbi Small Stone Records.

Tried And True ponuja sledeče skladbe:
Layback
Taos
Swingin' Wing
Zen And The Art Of The Thunderstorm
Tried And True

18. 2. 2020

Tukaj lahko prisluhnete skladbi The Crypt Of Slumbering Madness s prihajajočega albuma britanske death metal zasedbe Live Burial z naslovom Unending Futility, ki bo izšel 3. aprila pri založbi Transcending Obscurity Records.

Unending Futility prinaša sledeče skladbe:

Seeping Into The Earth
Condemned To The Boats
Swing Of The Pendulum
The Crypt Of Slumbering Madness
Rotting On The Rope
Winds Of Solace
Cemetery Fog

24. 9. 2019

Kitarist Phil Campbell (ex-Motörhead) predstavlja besedilni video za skladbo Swing It s prihajajočega solo albuma z naslovom Old Lions Still Roar, ki bo izšel 25. oktobra pri založbi Nuclear Blast Records. Na vokalu se mu je v omenjeni skladbi pridružil shock rocker Alice Cooper.

22. 1. 2019

Med novimi potrditvami za 24. Brutal Assault so Animals As Leaders, Car Bomb, Decapitated, Dr. Living Dead, Ensiferum, Gorod, Letter from The Colony, Slapshot, Violator, Voivod in Zuriaake. Konec decembra pa so se naboru pridružili še Batushka in Emperor, svoj nastop pa so odpovedali Dimmu Borgir.

Doslej potrjeni so še Aborted, After the Burial, Alien Weaponry, Agnostic Front, Annal Nathrakh, Anathema, Annotations Of An Autopsy, Antaeus, Anthrax, Carcass, Carpenter Brut, Counting Hours, Crystal Lake, Cult of Luna, Cytotoxin, Deicide, Daughters, Destruction, Diablo Swing Orchestra, Ektomorf, Electric Wizard, Get the Shot, Godflesh, Gutalax, Heilung, Higher Power, Hypocrisy, Immolation, Iron Reagan, Jinjer, Jungle Rot, Krisiun, Lionheart, Manes, Meshuggah, Metal Church, Mgła, Midnight, Myrkur, Napalm Death, Necros Christos, Of Mice & Men, Oceans of Slumber, Perfecitizen, Prong, Raised Fist, Rotting Christ, Sacred Reich, Saor, Shape of Despair, Slægt ,Taake, Tankard, Taphos, Testament, The Obsessed, The Ocean, Thy Art Is Murder, Toska, Unfathomable Ruination, Vargrav, Venom Prison, Vuur, Windhand, Wolfbrigade in Woe Unto Me.

Prejšnji teden so organizatorji objavili tudi videokolaž utrinkov z lanskega festivala:

28. 2. 2018

Ustvarjalci oddaje Aritmija sporočajo: »Pred nami sta dve aritmično premierni soboti - ob ukinitvi Aritmije po 12-ih letih smo z iztekom lanskega leta v studiu 1 na TV SLO realizirali zadnja dva koncerta odprta za javnost. Plejadi preko 50 žanrsko razgibanih Aritmičnih koncertov, posnetih v zadnjih letih na TV SLO (brez blišča a z dozo dobre muzike) sta se pridružila še s swing, jazz, gypsy in balkan melosom prežeta akustična koncerta Noctiferie in Pickpocket Swinger.

Začenjamo z Noctiferio, ki letos praznuje 20 let! V prvi marčevski soboti vas vabimo v atmosferično glasbeno grotesko akustičnega projekta Noctiferie, Transnatura;

20 let glasbene ustvarjalnosti, raziskovanja in preizkušanja metalskih žanrskih okvirjev, številna mednarodna sodelovanja in turneje z zvenečimi imeni svetovne metalske scene ter izgradnja karakterne Noctiferia atmosphere v glasbenem izrazu, je vodilni metalski zasedbi na domačih tleh utrdilo prepoznavnost tudi v tujini.

Ob dvojnem jubileju Noctiferie vam na TV SLO ponujamo njihov studijski koncert z akustičnim, žanrsko nepredvidljivim projektom Transnatura. Če ste med tistimi, za katere je metal zgolj mučenje ušes, toplo vabljeni - projekt Transnatura vas bo prepričal kako razgibana in kompleksna je metalska glasba. Na povabilo Jureta Longyke v oddajo Izštekani so namreč zapriseženi težkokategorniki zagrizli v izziv ter izbrane »jezne« pesmi zadnjih treh albumov preoblekli v gypsy, swing, etno in balkan.

Transnatura je v začetku leta 2017 pri založbi Nika Records izšla na CD-ju in dvojnem vinilnem albumu, ki ga je zvokovno obdelal Janez Križaj, premierno pa je zaživela na vekem odru SNG Drama.

Za butičen akustični projekt je Noctiferia zasedbo razširila v pisano 16-člansko postavo s pihalci, trobilci, godalci, tolkalci in vokalistko – režijski izziv v studiu 1 je mojstrsko obvladal Aljaž Bastič.«

Privržence black metala in polnokrvne Noctiferie velja opozoriti še na bližajoči se enkratni dogodek v živo: Letos namreč beležimo 20 let od izzida prve black metal plošče na Slovenskem – leta 1998 je Noctiferia izdala prvenec Baptism At Savica Fall, z njim zaorala ledino slovenskega ekstremnega metala in stopila ob bok aktualni evropski in svetovni metal sceni. Še ne polnoletni so fantje ustvarili black/pagan album, ki je Slovenijo postavil na evropski metal zemljevid in postal underground kult na domačih tleh.

Po 20-ih letih bo Noctiferia 19. aprila album Baptism At Savica Fall odigrala v živo, v originalni postavi, na odru Gala Hale na Metelkovi, kjer je četverica black metalu zavezanih najstnikov prvič stopila iz teme.

20. 12. 2017

Ustvarjalci glasbene oddaje Aritmija so v sporočilu za javnost zapisali: »Po 12ih letih se Aritmija in z njo vpogled v pestro sodobno glasebno ustvarjalnost na TV SLO poslavlja. Družili smo se ob dobri muziki tako na terenu kot v studiu. V okviru Aritmičnih koncertov odprtih za javnost smo v zadnjih letih posneli preko 50 izbranih domačih zasedb, ki karakterno krojijo pestrost glasbenega prostora od rocka, popa, punka in metala, preko elektronike do folka, jazza, bluesa in ostale akustike. Našo "aritmično ero" bomo zato zaključili multižanrsko in akustično;

V petek, 22. decembra ob 20ih, vas vabimo v studio 1 na TV SLO kjer bo nastopila 15-članska postava razširjene Noctiferie z akustičnim projektom Transnatura!

Gypsy, swing, etno in balkan v mračni atmosferi Noctiferie - mojstrska glasbena groteska!

Vabljeni!
Vstop je prost.

Aritmična ekipa z voditeljico Katarino Čas, lobotomistom Miho Šaleharjem in z izbranimi glasbenimi novinarji in publicisti kot so Luka zagoričnik, Gregor Bauman, Toni Cahunek, Igor Pavkovič, Lucija Golčer, Miroslav Akrapovič, Robert Šercer, Klavdija Kopina, Sandi Sadar Šoba, Terens Štader, snemalca Saša in Klemen Grmek ter urednica in scenaristka Maja Pavlin pa vam voščimo lepe praznike ter posluha in širine polno novo leto ;)

Neukalupljiva glasbena ustvarjalnost živi in se razvija na terenu - se vidimo na koncertih!«

Več podrobnosti najdete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

11. 8. 2017

Every Mother's Nightmare predstavljajo skladbo Swing Again s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Grind, ki bo izšel 6. oktobra pri založbi HighVolMusic.




ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka
1. 6. 2024
Metallica
Magna Racino, Ebreichsdorf, Avstrija
1. 6. 2024
Payale Royale, July Jones
Cvetličarna, Ljubljana
4. 6. 2024
Rats Will Feast, Sociasylum, Smedja in Smetke, TupaTupaTam
TrainStation SubArt, Kranj