VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 3. 2024

Avstralski depresivni black metal dvojec Austere je včeraj objavil skladbo Cold Cerecloth, ki ji lahko prisluhnete tukaj. Gre za tretji in zadnji single s prihajajočega albuma Beneath The Threshold, ki bo 4. aprila izšel pri založbah SPKR in Lupus Lounge (Prophecy Productions).

2. 2. 2024

Ameriški tehnični death metalci Replicant so objavili besedilni video za komad Orgasm of Bereavement s tretjega studijskega albuma Infinite Mortality, ki bo izšel 12. aprila pri Transcending Obscurity Records in obsega te naslove:

Acid Mirror
Shrine to the Incomprehensible
Orgasm of Bereavement
Reciprocal Abandonment
SCN9A
Pain Enduring
Nekrotunnel
Dwelling on the Threshold
Planet of Skin

10. 1. 2024

Avstralski depresivni black metalci Austere, ki so lansko leto po 14 letih zatišja izdali album Corrosion Of Hearts, ne počivajo. Že 5. aprila bi naj namreč luč sveta ugledal nov album Beneath The Threshold, ki ga bo izdala založba Prophecy Productions. Spodaj pa si lahko ogledate video za single Faded Ghost.

8. 12. 2023

Ruska pagan/folk metal zasedba Arkona je objavila posnetek koncerta, ki ga je 23. septembra odigrala v klubu Urban v Moskvi in naslovila Live On The Threshold Of The Abyss. S to potezo obeležuje izid svojega desetega dolgometražca Kob', ki je letos poleti izšel pri Napalm Records.

22. 9. 2023

Švicarska progressive/blackened death metal zasedba Dyssebeia predstavlja komad Sacrificed On The Threshold s prihajajočega prvenca Garden of Stillborn Idols. Ta bo kmalu izšel pri Transcending Obscurity Records in prinaša naslednje komade:

Mors Tua, Vita Mea
Retribution
Moon Bearer
Sacrificed On The Threshold
Hatch
Black Swarm
Funeral Ink
Apophenia

7. 8. 2023

Domači grinderji Glista bodo 1. septembra pri On Parole Productions izdali svoj drugi celovečerec z naslovom The »Never Apologise for Defending Yourself From Being Violated« Album. Ta bo vseboval 15 komadov:

Kastriraj - Kontroliraj
Kraljica mraka
Trigger Threshold
Disturbing.Industrial.Yearning
Someone Did Something
Pastor of Muppets (a.k.a. Traktor)
The “Never Apologise for Defending Yourself From Being Violated” Blues
Svi na ulice (skidat guzice)
Touch Scream
5th Horseman of the Apocalypse
Potion of dializa
Self-Hell-Sell-Help
Zadajam si rane
Kleines Arschloch
Twoface

31. 1. 2023

Madridski atmosferični black metal projekt At the Altar of the Horned God s singlom Closing Circle napoveduje drugi studijski dolgometražec Heart of Silence, ki bo izšel 3. marca pri založbi I, Voidhanger Records. Album, za katerega je naslovnico naslikala Luciana Nedelea, obsega naslednje naslove:

Listen
Closing Circle
Heart of Silence
Chthonic Summoning
Guardian of the Threshold
Anointed with Fire
God Is in the Rain (Suicide Commando cover)
Severing Light

25. 11. 2022

Threshold predstavljajo besedilni video za skladbo Haunted s svežega albuma z naslovom Dividing Lines.

14. 10. 2022

Britanski progresivci Threshold so objavili besedilni video za skladbo Complex, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Dividing Lines.

6. 10. 2022

Black metal projekt Skare je prejšnji mesec pri Amor Fati Productions izdal samonaslovljeni prvenec z naslednjimi komadi:

The Lonesome Ibex
A Sordid Ceremony
Beyond the Church Spires
The Threshold Into Death
Into Icy Pewter Sky

5. 9. 2022

Mednarodna progresivna metal/rock zasedba Philosophobia s člani iz Nemčije, Nizozemske in Grčije ter pevec Damian Wilson (Lalu, Star One, ex-Computer Mind, ex-Unwritten Pages, Arena, Damian Wilson, Maiden United, ex-Threshold) so posneli video za pesem I Am, ki je del samonaslovljenega prvenca, ki je izšel junija letos pri Sensory Records.

30. 8. 2022

Angleški progresivci Threshold so posneli video za pesem King Of Nothing, ki je del prihajajočega albuma Dividing Lines.

16. 8. 2022

Ameriški blackened death metal trio Faustian predstavlja čisto prvi single Birth of Apparitions in napovednik za samonaslovljeni debitantski EP, ki bo 7. oktobra izšel pri založbi Black Lion Records z naslednjimi komadi:

Threshold (Intro)
Birth of Apparitions
Communion with Shadows
Void Sight

18. 7. 2022

Angleški progresivci Threshold s komadom Silenced napovedujejo album Dividing Lines. Ta bo izšel 18. novembra pri Nuclear Blast in bo vseboval 10 komadov:

Haunted
Hall of Echoes
Let It Burn
Silenced
The Domino Effect
Complex
King of Nothing
Lost Along the Way
Run
Defence Condition

3. 2. 2022

Angleški black metalci Sidious najavljajo svoj tretji studijski album z naslovom Blackest Insurrection, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so 1349, Marduk, Dark Funeral ali Enthroned. Album izide 11. marca pri Blackest Insurrection na zgoščenki, kaseti in v digitalnem formatu, na njem pa bo sedem komadov:

Blackest Insurrection
Blood-Soaked Mist
Hailing Shards of Agony
Thy Palace Yond the Threshold
Thousandfold Will
To Know My Kingdom
Jewel of the Hadean Crown

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana