Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Italijanski trasherji Mass Crysis so napovedali kratko turnejo, katere datume lahko preverite na priloženi sliki.

25. 4. 2024

Avstrijski crossover/thrasherji Insanity Alert so objavili videospot za naslovno skladbo prihajajočega mini albuma Moshemian Thrashody, ki ga bodo izdali 17. maja pri Season Of Mist.

7. 11. 2023

Ministry so objavili besedilni video za skladbo Just Stop Oil s prihajajočega albuma Hopiumforthemasses, ki izide 1. marca pri Nuclear Blast in obsega naslednje naslove:

B.D.E.
Goddamn White Trash Show lyrics
Just Stop Oil Show lyrics
Aryan Embarrassment
TV Song 1/6 Edition
New Religion
It's Not Pretty
Cult of Suffering
Ricky's Hand

18. 8. 2023

Industrial veterani Ministry sporočajo, da bodo 1. marca naslednje leto izdali nov, že šestnajsti studijski album. Plošček bo nosil zanimiv naslov Hopiumforthemasses, spodaj pa si lahko ogledate video za prvi single s ploščka Goddamn White Trash.

16. 2. 2023

Italijanski trasherji Mass Crysis so nedavno podpisali z The Goatmancer Records, kjer bo 10. marca izšel album Imposing Truck. Zasedba je že predstavila prvi single Big Black Dog, prav tako pa se odpravlja na krajšo turnejo, v sklopu katere se bo 28. februarja ustavila v Mariboru (Gustaf).

Avtorica: Tina Urek
13. 10. 2022

Ameriški black trasherji Daeva ponujajo v posluh svoj debitantski album Through Sheer Will and Black Magic.

19. 9. 2022

Thrasherji Criminal Madhouse Conspiracy bodo 27. septembra pri Time to Kill Records izdali svoj samonaslovljen prvenec. Tracklista:

Trashed
Animal
Spiritual Death
The Cage
Desert Storm
The Man Whose Name Was Written On Water
Fat Vertical Lips
Bones Behind

6. 9. 2022

Norveški heavy thrasherji Under The Oak so minuli petek pri WormHoleDeath Records izdali svoj drugi album Rattus Norvegicus in objavili video za komad Total Trash Metal s tega albuma.

22. 8. 2022

Eruption so ljubljanska trash metal zasedba, ki je minuli petek preko From the Vaults izdala svoj četrti album z naslovom Tellurian Rupture.

Če želite prejeti podpisan LP, se udeležite aktualne nagradne igre.

17. 8. 2022

Ta konec tedna, se pravi 19. in 20 avgusta, bo 29. Krawal festival nadaljeval svoje poslanstvo. V dveh večerih bo nastopilo 12 glasbenih izvajalcev, in sicer od domačih preko regijskih pa do Italijanov in gostov iz Ukrajine:

BEZLAD – UA – streetpunk
NEID – IT – thrash/grind
LELEE – SLO/RS/MAK – post-punk/power pop
HELAHIRN – SLO – electronic&instrumental
GUNI – SLO – rock and roll
SMEDJA IN SMETKE – SLO – death metal, trap in lo-fi hardcore
JEGULJA – SLO – instrumentalni progresivni stoner-metal
INTERNO – SLO – punk rock
SUZI SOPRANO – SLO – loud love
BAJTA23 – SLO – punk/metal
CARLxJOHNSON – SLO – hardcore
ŠMIDsSON – SLO – trash hard rock

18. 2. 2022

Španci Grave Noise bodo 18. marca pri založbi Art Gates Records izdali drugi album, ki nosi naslov Roots of Damnation, ki prinaša naslednje skladbe:

Rotten System
Fuckcism
Broken Land
The Ghost Plague
Terror
In God We Trash
Disorder
Mass Hysteria
No One Higher
Perpetual Anxiety

14. 1. 2022

Starosta italijanske heavy metal scene Pino Scotto (ex-Vanadium) je objavil video za skladbo Talking Trash z lanskega albuma, ki nosi naslov Dog Eat Dog.

24. 12. 2021

Finski trashing grind death metalci Tormentor Tyrant so pri Everlasting Spew Records objavili naslovni komad samonaslovljenega EP-ja, ki izide 28. januarja na zgoščenki, kaseti in v digitalni obliki.

29. 9. 2021

Lordi so objavili video za trashersko obarvano pesem Abracadaver, ki je del prihajajočega albuma Lordiversity. Album bo izšel 26. novembra pri AFM Records.

3. 9. 2021

Večji del primorske zasedbe Vinotoch se je znova zbral skupaj in v petek 10. septembra ob tej priložnosti v koprski skatepark Bali vabi na koncert, ki ga organizira Klub študentov občine Koper. Dogodku lahko sledite na Facebooku, o koncertu pa so organizatorji zapisali naslednje:

»Pred slabim desetletjem se je na prvem KŠOK-ovem GimFestu pojavila skupina dečkov s slamnatimi klobuki, pivskimi zastavami in glomazno dozo težko razumljive glasbe, ki ji še danes pravijo Šagra Metal. V takratnem MKSMC-ju še leta kasneje niso pomnili take žurke. Vinotoch so skakljali od barov in klubov pa tja do festivalov in v nekajletni karieri prebrodili kar nekaj ... odrov. Njihova zgodba se je zaključila leta 2015, ko so izginili z obličja Obalne glasbene scene.

Leta so tekla (vino tudi) in na plan je privrela nostalgija. V nekoliko prenovljeni zasedbi in z novim imenom, bo skupina Ansambel Vinotoch Band spet nastopila in obeležila 10 letnico svojega ne-delovanja.

10. 9. boste na odru v Skateparku Bali na Markovcu spet lahko slišali zgodbe o Šagra Metal junakih, kot sta Vinko, Mafalda in ostali, ki požrejo več alkohola kot Artur Štern. Poleg starih komadov, nam fantje pripravljajo še nekaj novih viž, za katere lahko z gotovostjo trdimo, da so bolj nalezljive kot gonoreja.

Skratka - Vinotoch so nazaj in za vas pripravljajo novo glomazno dozo trasha.

Vstopnina:

3€ (Člani KŠOK)
5€ (ostali)«

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna