VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2024

Nizozemski enočlanski black metal band Verwoed je tik pred velikonočnimi prazniki izdal tretji studijski album The Mother, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Na vseh fizičnih nosilcih je na voljo pri založbi Wolves of Hades, v živo pa ga bo Erik B. s koncertnimi člani prvič predstavil 21. aprila na festivalu Roadburn.

28. 3. 2024

Znan je vozni red današnje Kadilnice of Death v Menzi pri koritu:


20.00 – vrata
20.30 – Black Camo
21.30 – Prototype 5
22.30 – Glista

Avtorica: Anja Smrdel
25. 3. 2024

Junija se bo zgodil Belgrade Metal Fest II, beograjski festival ekstremne metal glasbe. Nastopili bodo The Stone, Consecration, Infest, Violent Chapter, Kolac in Mogila Deathcult. Vstopnice so že na voljo.

25. 3. 2024

Založba Drakkar Productions je ponovno v omejenem številu (200 kosov) na zgoščenki izdala 8 albumov od The Stone. Ploščke lahko naročite tukaj, gre pa za te izdaje:

Neke rane krvare večno (Some Wounds Bleed Forever, 2007)
Slovenska krv (Slavic Blood, 2002)
Zakon Velesa (The Law of Veles, 2004)
Magla  (The Fog, 2006)
Umro (Deceased, 2009)
Golet (Barrenness, 2011)
Nekroza (Necrosis, 2014)
Teatar apsurda (Theatre of the Absurd, 2017)

22. 12. 2023

Norveški death/thrash metalci Sovereign so le nekaj dni po objavi komada Counter Tech objavili še naslovni komad svojega prihajajočega prvenca Altered Realities. Album izide 19. januarja pri Dark Descent Records.

14. 12. 2023

Multininstrumentalist Etienne Von Chelleri (Chains, Teufel) je včeraj izdal single A Christ Mass Suicide, ki ga lahko preverite spodaj.

Hkrati je glasbenik z Obale skupaj z Løben posnel akustično priredbo pesmi Black No​.​1 (Type O Negative).

Obe pesmi sta del prihajajoče split izdaje, ki si jo bo Etienne Von Chelleri delil z Løben in ki izide februarja naslednje leto. Več informacij sledi.

6. 12. 2023

Domača metal zasedba Protype5 je novembra izdala nov EP z naslovom Upcoming Bites. Ta je zdaj na voljo na vseh digitalnih platformah.

24. 10. 2023

Poljski moderni metalci Killsorrow so razkrili prve podrobnosti svojega drugega albuma, ki so mu nadeli naslov Wasteland Chronicles. Ta bo izšel 3. novembra in bo prinesel dvanajst novih komadov:

Keep Out!
Lost in The Dark
Parasite Symphony
Prototype
Eyes
Shelter
Straight to Hell
Finest Day to Die
Play with Me
Endless Fry
Wasteland
Home Sweet Home

Album naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so In Flames, Opeth, Arch Enemy, Sabaton, Dimmu Borgir, Architects in Septicflesh.

11. 8. 2023

Archangel (Søren Crawack (vokal in kitara), Janus Kragh (kitara) in Kenneth Frandsen (bas)) je nov danski horror rock band, ki bo 20. oktobra pri Scarlet Records izdal svoj dolgometražni prvenec z naslovom Total Dark Sublime. Plošček bo izšel na CD-ju, v omejeni nakladi na vinilu in digitalno ter bo vseboval deset pesmi:

The New God
Take My Soul
Dance Demon Dance
Blind Dragon
Sunslayer
Vidine
Apollyon Vistas
Cast Down
Catatonic Children
Total Dark Sublime

Album že lahko prednaročite.

19. 7. 2023

Naslednji ponedeljek se bo zgodil še zadnji letošnji Tolminator Warmup Show, in sicer v Tolminu. Nastopili bodo štirje bandi, vstopnine ni, časovnica pa je takšna:

20.00 vrata
21.00 Aggrevil
22.00 Protype5
23.00 Hellmetall
00.00 Samperium

30. 6. 2023

Angleški progresivni death metalci Rannoch predstavljajo skladbo Threads kot drugi single s prihajajočega albuma Conflagrations, ki bo 21. julija izšel pri Willowtip Records. To bo njihov tretji dolgometražec po vrsti in obsega naslednje naslove:

Degenerate Era
Prism Black
Threads
Conflagrations
Daguerreotype
EarthRecycle
Threnody to a Dying Star

Za omenjeni single so posneli tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj.

31. 5. 2023

Ameriški black metalci Uada sporočajo, da so se razšli s kitaristom Jamesom Sloanom. Več lahko preberete v uradni izjavi banda:

»Uada has officially parted ways with guitarist James Sloan. After receiving consecutive accounts and admittance of misconduct, we have decided to let James go. It is of utmost importance that we protect ourselves, the band, and most of all, the fans. After recently learning about years of manipulation, lies, deceit, abuse, and sexual harassment towards many different people, we feel that we have made the absolute best decision in moving forward without him.

Our thanks and appreciation go out to everyone who has come forward and provided proof about this situation.
Please know that UADA will never stand for this type of behavior and that our only agenda here is music and the spirit of its creation. Unfortunately, due to these circumstances, we are now forced to cancel our appearances in Tasmania and Australia next month, but we hope to make it up to the fans down under as soon as we possibly can.

Thank you for your understanding and our deepest apologies to anyone who may have been hurt because of these actions.

Sincerely,
Jake, Nate, and Josh.«

23. 5. 2023

Založba Nuclear Blast je jeseni ponovno izdala album Dead Again od Type O Negative, včeraj pa je objavila še videospot za skladbo Halloween In Heaven, ki je nastal z umetno inteligenco.

17. 3. 2023

Lani decembra odpadli koncert doomerjev Mist bi moral biti prvi koncert v produkciji ekipe Stone Kraft Prod. V začetku letošnjega leta sta potem že bila uspešno izvedena dva koncerta, in sicer Ottone Pesante januarja in Beesus ter Jegulja februarja, pred nami pa sta trenutno še dva:

2023/04/01 Nick Oliveri, Market Garden
2023/05/15 Messa

Če dodamo še dogajanje v novogoriški Mostovni, kjer bodo konec meseca nastopili Brainsore, Opran Možgan in Protype5, na novo obujeno Sežano in na splošno neprekinjeno delovanje v MKNŽ Ilirska Bistrica, potem smo priča kar pestremu metalskemu dogajanju na skrajnem jugozahodnem delu naše male deželice.

1. 3. 2023

Društvo Železni Aktivizem sporoča, da festival Vratolom tudi letos nedvomno bo. Tokrat sicer v nekoliko skrajšani obliki, saj bo trajal samo en dan, bo pa zato še toliko bolj udaren. Nastopili bodo:

Schirenc Plays Pungent Stench
Morywa
Sovrag
NčOdNč
Protype5

Več o samem dogodku pa najdete v našem napovedniku.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija