VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 3. 2024

Ameriška heavy/speed metal zasedba BAT iz Virginie bo 17. maja pri Nuclear Blast Records izdala drugi celovečerec Under the Crooked Claw. S tega albuma že ponuja v posluh komad Rite for Exorcism, in sicer v obliki videospota.

6. 11. 2023

Ameriški heavy metal dvojec Virgin Idol je objavil single Weep.

9. 6. 2023

Veterani Virgin Steele v obliki besedilnega videospota predstavljajo nov single The Gethsemane Effect s prihajajočega albuma The Passion of Dionysus. Album izide 30. junija.

19. 5. 2023

Poljska atmosferična enočlanska zasedba Ukć napoveduje angleško različico prvenca Coming Out, ki je aprila izšel na CD-ju v maternem jeziku (objavljena spodaj). Angleška različica bo na voljo 18. avgusta v digitalni obliki.

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Corruption, Christ Agony, Devilish Impressions, Hermh, Abused Majesty, Virgin Snatch, Darzamat ali Voidfire.

11. 5. 2023

Kultni Virgin Steele so objavili nov single Spiritual Warfare. Njihov prihajajoči studijski album The Passion Of Dionysus bo izšel 30. junija pri SPV/Steamhammer. Komadi na albumu so sledeči:

The Gethsemane Effect
You'll Never See The Sun Again
A Song Of Possession
The Ritual Of Descent
Spiritual Warfare
Black Earth & Blood
The Passion Of Dionysus
To Bind & Kill A God
Unio Mystica
I Will Fear No Man For I Am A God

Avtorica: Tina Urek
21. 2. 2023

SUBSTRAT, potujoči mednarodni festival in konferenca neodvisnih in samoniklih glasbenih prizorišč, najavlja celoten konferenčni in festivalski program.

Poleg ponujanja pestrega koncertnega programa SUBSTRAT neodvisnim klubom ponuja priložnosti za mreženje, izmenjavo izkušenj in tkanje ter krepitev medsebojnih vezi. Svojo udeležbo so do zdaj že potrdili predstavniki preko 40 regionalnih klubov.

Končni seznam nastopajočih: Čuvarkuća, Dora Tomori, Film: One su tu, Fokus King, Laplander, Maja Pa & Ikonal, Palánta, Revirgin, ROLO, Seine, Skotni Vrag, Spiral Mind, Zarkoff, Zimbru.

Konferenčni program se bo dotaknil tako univerzalnih izzivov klubskih prostorov, kot so pomlajevanje občinstev in soočanje z energetsko krizo, kot tudi bolj lokalno speciičnih, kot so vzdrževanje zagrebškega klubskega ekosistema in delovanje na periferiji. Konferenčni program bo potekal v angleškem jeziku, razen kjer je navedeno drugače.

Obisk konferenčnega dela programa je za obiskovalce brezplačen, medtem ko bo za koncerte treba odšteti vstopnino. Za predstavnike regionalnih klubov je udeležba ob predhodni prijavi brezplačna.

Konferenčni program, dnevni spored in druge informacije o dogodku so na voljo na spletni strani festivala.

27. 1. 2023

SUBSTRAT je potujoči mednarodni festival s konferenco neodvisnih in samoniklih glasbenih prizorišč, ki ga je leta 2022 ustanovila regionalna mreža neodvisnih koncertnih prizorišč EEnlarge Europe.

Cilj tega vsakoletnega dogodka je ponuditi stično točko predstavnikom neodvisnih glasbenih prizorišč ter postaviti v ospredje njihove težave in potrebe. SUBSTRAT zagotavlja platformo za razpravo in obravnavo pomembnih tem, tako na odru kot zunaj njega. V letu 2023 bo SUBSTRAT potekal med 8. in 10. marcem v Zagrebu na Hrvaškem v prostorih legendarne Močvare. Dnevni konferenčni program bodo dopolnili večerni koncerti hrvaških in regionalnih glasbenih zasedb.

SUBSTRAT bo vsako leto obiskal drugo mesto in ponudil edinstveno platformo za poglobljeno spoznavanje lokalne scene države gostiteljice.
 
Prvi napovedani izvajalci za SUBSTRAT Zagreb so hrvaške zasedbe Čuvarkuća, Revirgin, ROLO in Skotni Vrag, poleg njih pa še Laplander iz Srbije, Spiral Mind iz Slovenije in Zimbru iz Romunije.

Za predstavnike regionalnih klubov je udeležba ob predhodni prijavi brezplačna.

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani eenlargeeurope.com/substrat.

9. 3. 2022

Ameriška speed black metal zasedba Midnight, ki je trenutno na turneji po ZDA z Mayhem, je posnela videospot za komad Szex Witchery, ki je del bandovega prihajajočega petega albuma z naslovom Let There Be Witchery. Tracklista:

Telepathic Nightmare
Frothing Foulness
In Sinful Secrecy
Nocturnal Molestation
More Torment
Let There Be Sodomy
Devil Virgin
Snake Obsession
Villainy Wretched Villainy
Szex Witchery

21. 1. 2022

Midnight bodo 4. marca pri založbi Metal Blade Records izdali album z naslovom Let There Be Witchery, ki prinaša naslednje komade:

Telepathic Nightmare
Frothing Foulness
In Sinful Secrecy
Nocturnal Molestation
More Torment
Let There Be Sodomy
Devil Virgin
Snake Obsession
Villainy Wretched Villainy
Szex Witchery

7. 12. 2021

Italijanski psihedelični doom metal trio Black Capricorn je podpisal za založbo Majestic Mountain Records, pri kateri namerava prihodnje leto izdati nov studijski album.

Skupino doma iz Sardinije sestavljajo kitarist/vokalist Fabrizio Monni, basistka Virginia Piras in bobnarka Rachela Piras.

22. 10. 2021

28 let po svoji prvi vaji, sedem let po svojem ponovnem združenju za nastop na festivalu Metal Magic Festival je danska kultna heavy metal zasedba Metal Cross pripravljena na objavo svojega debitantskega studijskega albuma.

Pesem The Drone je prvi digitalni singel in videospot s prihajajočega celovečernega albuma Soul Ripper, ki bo izšel 2022 preko From The Vaults, kjer trenutno domujejo tudi domači Eruption, in prikazuje skupino na vrhuncu kreativne moči, ki združuje klasični heavy metal obeh njenih zdaj že kultnih demo posnetkov iz 80., in sicer Crucifying The Virgins in M.A.D.H.O.U.S.E.

16. 7. 2021

Finska blackened metalpunk zasedba Bonehunter je objavila skladbo Black Magic M16 s prihajajočega dolgometražnega albuma Dark Blood Reincarnation System, ki bo izšel 20. avgusta pri založbi Hells Headbangers Records.

Tracklista je sledeča:
World Of Darkness
Black Magic M16
Parasite Eve
Altered Beast
Devil Power Soldier
Chromium Death Mechanoid
Gashadokuro
Virgin Devil Princess
Nightmare Angel 2099
Dark Blood Reincarnation System

6. 7. 2021

Nemška zasedba Rage bo septembra pri SPV/Steamhammer izdala album Resurrection Day. Vsi poslušalci zasedbe so bili lansko leto posebej veseli najave, da so pridobili 2 nova kitarista, postava pa bo na ploščku predstavila sledeče komade:

Memento Vitae (Overture)
Resurrection Day
Virginity
A New Land
Arrogance And Ignorance
Man In Chains
The Age Of Reason
Monetary Gods
Mind Control
Traveling Through Time
Black Room
Extinction Overkill

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2021

Nemški veterani Paradox bodo 24. septembra pri AFM Records izdali album z naslovom Heresy II - End Of A Legend. Na albumu bodo naslednje skladbe:

Escape from the Burning
Mountains and Caves
The Visitors
Children of a Virgin
Journey into Fear
Burying a Treasure
A Meeting of Minds
Priestly Vows
Unholy Conspiracy
A Man of Sorrow (Prologue)
A Man of Sorrow
The Great Denial
End of a Legend

Prednaročila so na voljo na naslednji povezavi.

7. 5. 2021

Preko spletne strani The Ripple Effect lahko premierno prisluhnete tretjemu studijskemu albumu ameriških psihedeličnih doomerjev Book Of Wyrms z naslovom Occult New Age, ki bo danes izšel pri založbi Desert Records.

Štiričlansko zasedbo iz Richmonda v Virginiji sestavljajo Chris DeHaven (bobni), Sarah Moore Lindsey (vokal, sintetizator), Jay »Jake« Lindsey (bas, sintetizator) in Kyle Lewis (kitara).

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija