VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 10. 2023

Black metalci Watain so objavili uradni live video za komad Ecstasies in Night Infinite. Komad boste našli na prihajajočem live albumu Die In Fire - Live In Hell, katerega izid je napovedan za 3. november pri Nuclear Blast Records.

3. 10. 2023

Organizatorji norveškega festivala Beyond the Gates 2024 so sporočili, da so ob napovedi prvih potrjenih bandov (Behemoth, Satyricon, Watain, Venom, Trelldom, Vreid, Djevel, Cult of Fire, Dødheimsgard, Darkspace, Manbryne) pošle »early bird« vstopnice, ki so se prodajale po ceni 299 EUR. Trenutno so vstopnice na voljo za približno 328 EUR.

14. 9. 2023

Švedski ekstremneži Watain ob 25. obletnici delovanja napovedujejo izid live albuma Die In Fire - Live In Hell. Album je bil posnet v Stockholmu, izšel pa naj bi 3. novembra pri založbi Nuclear Blast. Tracklista:

Ecstasies In Night Infinite (Live)
Black Salvation (Live)
The Howling (Live)
Black Flames March (Live)
Reaping Death (Live)
Devil's Blood (Live)
Serimosa (Live)
Not Sun Nor Man Nor God (Live)
Before The Cataclysm (Live)
The Return Of Darkness And Evil (Live)
Nuclear Alchemy (Live)
Malfeitor (Live)

3. 2. 2023

Švedski black metalci Watain se odpravljajo v mesecu maju na turnejo Agony & Ecstasy over Europe. Spremljali jih bodo švicarski black/death duet Bölzer in finski death metal ekstremneži Concrete Winds.

Nam najbliže se bodo ustavili 7. maja v klubu Barba Negra v Budimpešti, 8. maja v klubu Simmcity na Dunaju in 18. maja v klubu Revolver v kraju San Donà di Piave v Italiji.

15. 12. 2022

Ogranizatorji norveškega festivala Inferno Metal Festival 2023 so objavili program nastopajočih po dnevih:

Četrtek, 6. april:
Emperor, Cannibal Corpse, Dark Funeral, Nekromantheon, Djevel, Mork, Nervosa, Mutilated Tyrant, 1914, Stormruler, Ingested.

Petek, 7. april:
Amorphis, Godflesh, Wolves In The throne Room, Odium, Harakiri for the Sky, Masacre, Lili Refrain, Darvaza, Dordeduh, Hulder, Beaten To Death, Omnia Moritur.

Sobota 8. april:
Watain, Nile, Arcturus, Sakis Tolis, Vemod, Gaerea, Svalbard, Dold Vorde Ens Navn, Dwaal, Wayfarer, Nadir, Blodhemn, Tilintetgjort, Welcome To Hell.

Nedelja 9. april:
Elder, Abbath, Unleashed, Uada, Crowbar, Urgehal, Vredehammer, Fleshmeadow, Afsky, Octohawk, Ottone Pesante, Filthdigger, Ruun.

Več informacij o samem festivalu pa najdete tukaj.

14. 11. 2022

Inferno Metal Festival 2023 bo med drugim gostil tudi ameriške death metal legende Nile, ki nas bodo obiskali 3. decembra v družbi Krisiun ter drugih, in norveške ekstremne metalce Tilintetgjorty.

Vsi do zdaj potrjeni nastopajoči: Emperor, Watain, Cannibal Corpse, Nile, Abbath, Godflesh, Dark Funeral, Unleashed, Crowbar, Wolves in the Throne Room, Uada, Odium, Sakis Tolis, Harakiri for the Sky, Urgehal, Vemod, Djevel, Nekromantheon, Mork, Darvaza, Nervosa, Gaerea, Ingested, 1914, Svalbard, Masacre, Vredehammer, Lili Refrain, Dold Vorde Ens Navn, Dwaal, Beaten to Death, Dordeduh, Wayfarer, Afsky, Blodhemn, Mutilated Tyrant, Stormruler, Ruun, Tilintetgjort.

18. 10. 2022

Po včerajšnji napovedi treh novih bandov ponovno sporočamo novosti v zvezi z norveškim festivalom Inferno. Organizator je namreč minuli konec tedna sporočil, da bodo naslednje leto kot eden izmed headlinerjev nastopili kultni Emperor.

17. 10. 2022

Black metalci Watain in Wayfarer ter death metalci Ruun so dodani na seznam nastopajočih za Inferno Metal Festival 2023. Celoten seznam do zdaj potrjenih bandov najdete na priloženi sliki.

16. 9. 2022

Tribulation so objavili video za Hamartia, sveži single, ki je v sredo izšel pri založbi Century Media Records. Band se trenutno v družbi Watain, Abbath in Bölzer mudi na evropski turneji, ki se bo najbliže našim krajem ustavila jutri v Münchnu, v nedeljo pa v Milanu.

9. 9. 2022

Organizator festivala Metalitalia.com je objavil časovnico, ki jo lahko preverite na priloženi sliki (glavna headlinerja sta Sodom in Watain). Festival se bo tradicionalno odvijal v Live Music Clubu v kraju Trezzo sull'Adda, in sicer naslednji konec tedna, 17. in 18. septembra. Več podrobnosti najdete v našem Napovedniku.

22. 7. 2022

Francoski televizijski kanal Arte je na portalu Youtube objavil celoten nastop švedskih black metalcev Watain na Hellfestu. Posnetek bo na voljo za ogled do 16. junija 2023.

Setlista: Death's Cold Dark, Malfeitor, The Howling, Leper's Grace, Black Flames March, Reaping Death, Serimosa, Ecstasies in Night Infinite, Stellarvore, Towards the Sanctuary, The Serpent's Chalice.


4. 5. 2022

Švedski ekstremneži Watain so 29. aprila izdali svoj najnovejši opus The Agony & Ecstasy Of Watain. Pred uradnim izidom je zasedba priredila poseben koncert, ki si ga je bilo možno ogledati tudi na nemško-francoski televizijski postaji Arte. Če pa ste dogodek zamudili, si lahko ogledate posnetek komada Ecstasies in Night Infinite z nove plošče, ki je bil posnet prav na omenjenem koncertu.

14. 4. 2022

Ekstremneži Watain bodo tri dni pred izidom najnovejše plošče The Agony & Ecstasy of Watain priredili prav poseben in intimen koncert, ki ga bodo lahko obiskali samo nekateri izbrani gostje. Sam koncert, pri katerem bo zasedba sodelovala z organizatorji festivala Hellfest in nemško/francosko televizijsko postajo Arte, bo odigrala na skrivni lokaciji nekje v Franciji. Kljub temu, da bo sam dogodek namenjen le izbrancem, pa si ga boste lahko oboževalci zasedbe v živo ogledali 26. aprila ob 19.30 na televizijskem programu Arte.

1. 4. 2022

Watain objavljajo tretji in tako zadnji single We Remain s prihajajočega albuma The Agony & Ecstasy Of Watain. Pri snemanju skladbe je zasedba kot gostujočo vokalistko povabila Farido Lemouchi, kitarsko solažo je prispeval Gottfrid Åhman. Izid albuma je napovedan za 29. april pri založbi Nuclear Blast.

4. 3. 2022

Black metal ekstremneži Watain so razkrili komad Serimosa, ki je drugi single s prihajajočega albuma The Agony & Ecstasy of Watain. Album naj bi izšel konec aprila, band pa je za nov single posnel tudi besedilni video, ki si ga lahko ogledate tukaj.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana