VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2024

Nizozemski enočlanski black metal band Verwoed je tik pred velikonočnimi prazniki izdal tretji studijski album The Mother, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Na vseh fizičnih nosilcih je na voljo pri založbi Wolves of Hades, v živo pa ga bo Erik B. s koncertnimi člani prvič predstavil 21. aprila na festivalu Roadburn.

22. 3. 2024

Ameriški brutal death metalci Brodequin so že včeraj v celoti objavili album Harbinger of Woe, ki ga lahko poslušate tukaj.

25. 1. 2024

Nizozemski black metalci Codex Mortis bodo 24. maja izdali drugi album Tales of Woe. Tracklista:

Forsaken
Capricious Disembodied Villain
Chosen
Trenched In Blood
Fire, Screams And Death
It Dies With Me

17. 1. 2024

Ameriški brutal death metal veterani Brodequin so posneli videospot za single Of Pillars and Trees s prihajajočega albuma Harbinger of Woe, ki ga bodo 24. marca izdali pri Season Of Mist. Album prinaša te komade:

Diabolical Edict
Fall of the Leaf
Theresiana
Of Pillars and Trees
Tenaillement
Maleficium
Vii Nails
Vredens Dag
Suffocation in Ash
Harbinger of Woe

20. 11. 2023

Kanadski heavy/thrash metalci Lutharo iz Ontaria za drugo leto, natančneje 15. marca, napovedujejo album Chasing Euphoria. Nov dolgometražec bo izšel preko Atomic Fire Records, znan pa je že komad Time to Rise, ki se bo seveda nahajal na novem albumu in ga lahko preverite spodaj.

4. 7. 2023

Belgijski doom metalci High Inquisitor Woe so podpisali za založbo Gio Smet Records, kjer naj bi drugo leto izšel njihov drugi plošček, naslednik prvenca The Taint iz leta 2019. Več informacij sledi.

12. 4. 2023

Po dveh singlih Švedi Evermore zdaj predstavljajo še tretji komad s prihajajočega ploščka In Memoriam. Za skladbo Queen Of Woe so posneli besedilni video, album pa izide 21. aprila pri založbi Scarlet Records.

7. 3. 2023

Švedski power metalci Evermore so posneli videospot za pesem Forevermore, ki je del njihovega prihajajočega drugega studijskega celovečerca z naslovom In Memoriam. Ta bo izšel 21. aprila pri Scarlet Records na vinilu, CD-ju in digitalno. Tracklista:

Nova Aurora
Forevermore
Nightfire
I Am the Flame
Empire Within
Broken Free
In Memoriam
Parvus Rex
Queen of Woe

27. 2. 2023

Danski heavy/doom metalci Altar of Oblivion so podpisali z založbo From The Vaults, pri kateri bodo poleti izdali EP z naslovom Burning Memories. Člani Altar Of Oblivion so:

Mik Mentor (vokal)
Martin Meyer Sparvath (kitara)
Jeppe Campradt (kitara)
C. Nørgaard (bas kitara)
Danny Woe (bobni)
Jannick Nielsen (klaviature)

1. 12. 2022

Shores of Null bodo 23. marca pri založbi Spikerot Records izdali album z naslovom The Loss of Beauty, ki prinaša naslednje komade:

Transitory
Destination Woe
The Last Flower
Darkness Won’t Take Me
Nothing Left to Burn
Old Scars
The First Son
A Nature in Disguise
My Darkest Years
Fading as One
A New Death is Born

18. 11. 2022

Spodaj si lahko ogledate video za single skupine Woe unto Me z naslovom Blood​-​Black Nothingness Stops Spinning, ki je pri založbi M-Theory Audio izšel sredi tedna.

14. 10. 2022

Finski stonerji Void Cruiser bodo 11. novembra pri založbi Argonauta Records izdali album z naslovom Call of The Void, ki prinaša naslednje komade:

Dragon's Tail
The Overgrower
Happiness
Woe
Sleep Through Winter
Wiser Men
Pariah
When Gravity Pulls

5. 10. 2022

Atmosferična moderna metal zasedba PRLLNKRCHN je bila zaradi poškodbe svojega člana primorana odpovedati nastop na letošnji ediciji festivala Vienna Metal Meeting. Zamenjave žal ne bo, se je pa zaradi tega spremenila časovnica festivala. Več o tem in druge informacije najdete tukaj.

12. 9. 2022

Finski avantgardni one man black metal band Wyrmwoods je razkril prvi komad z albuma No Sun Nor Moon, ki ga lahko preverite ali kupite tukaj. Album bo izšel 4. novembra pri Inverse Records, seznam pesmi albuma No Sun Nor Moon pa je takšen:

Where Was a Worm Before
Year of Dearth
Raged With Curses and Sparkles of Fury
Mother of Maladies
Woe and Wailing
Oberon's Forests
Over the Disorganized Immortal
Deeper Labyrinths of the Mind
Shadows of Our Past and Future

7. 9. 2022

Tudi progresivno/atmosferični death/black metalci An Abstract Illusion so se odločili, da svoj novi album Woe predčasno pošljejo na medmrežje. Brezplačno mu lahko prisluhnete tukaj, uradno pa bo izšel v petek pri Willowtip Records.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija