NOVICE

27. 7. 2021

V 55. letu starosti je umrl Mike Howe, pevec pri Metal Church ter bivši član zasedb Heretic in Snair. Vzrok smrti javnosti ni bil razkrit.

27. 7. 2021

Nemški progresivni/post black metalci Agrypnie so minuli teden na YouTube objavili single za komad Am Ende der Welt - Teil 2. Gre torej za predstavitev že tretjega singla z njihovega prihajajočega 6. albuma Metamorphosis, ki bo izšel pri nemški založbi AOP Records. Hkrati band sporoča, da se je uradna izdaja tega zamaknila za en teden, in sicer na 6. avgusta.

Tracklista je naslednja:
Wir Ertrunkenen - Prolog
Wir Ertrunkenen
Verwüstung
Am Ende der Welt - Teil 1
Skulptur aus Eis
Metamorphosis
3327
Melatonin
Untergang
Am Ende der Welt - Teil 2
Wir Ertrunkenen - Epilog

27. 7. 2021

Grand Cadaver predstavljajo skladbo Reign Through Fire, prvi single s prihajajočega dolgometražnega albuma Into The Maw Of Death, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records. Skladba bo na voljo tudi kot limitiran 7" single, ki na B-strani prinaša priredbo Nihilist/Entombed klasike Supposed To Rot, s katero so počastili spomin na preminulega LG Petrova.

Švedsko death metal superskupino sestavljajo kitarista Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Tiamat, ex-Treblinka) in Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang), bobnar Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia), basist Christian Jansson (Pagandom, ex-Transport League) in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity, ex-HammerFall).

27. 7. 2021

Legendarna nemška hard rock zasedba Victory se po desetih letih vrača z novim albumom z naslovom Gods Of Tomorrow, ki bo izšel 26. novembra pri založbi AFM Records. Tukaj si že lahko ogledate tudi besedilni video za prvi single Cut To The Bone.

27. 7. 2021

Kalifornijska dreamgaze/post-rock zasedba Illudium pod vodstvom kitaristke in vokalistke Shantel Amundson na ogled ponuja videospot za prvi single Soma Sema z novega studijskega albuma Ash Of The Womb, ki bo izšel 15. oktobra pri založbi Prophecy Productions.

Ash Of The Womb prinaša naslednje skladbe:
Aster
Sempervirens
Soma Sema
Ätopa
Madrigal
Where Death And Dreams Do Manifest

27. 7. 2021

Švedski doom/stoner metal trio Cavern Deep je pretekli petek pri založbi Interstellar Smoke Records izdal samonaslovljeni debitantski album, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu in vseh ostalih digitalnih platformah.

Tracklista je sledeča:
Staring Down
Abandoned Quarters
Ominous Gardens
Waterways
Leap Of Faith
Deeper Grounds
The Fungal Realm
The Dark Place

27. 7. 2021

Nemški heavy psych/prog rock kvartet Wucan predstavlja še svež videospot za single Far And Beyond, ki se nahaja na njegovem prihajajočem studijskem albumu.
27. 7. 2021

Doctor Smoke so objavili besedilni video za nov single Been Here Forever z drugega studijskega albuma Dreamers And The Dead, ki izide 3. septembra pri založbi Ripple Music.

27. 7. 2021

Ameriški rockerji Blacktop Mojo predstavljajo videospot za najnovejši single Wicked Woman z aktualnega samonaslovlenega albuma, ki je že njihov četrti po vrsti.

Blacktop Mojo so vokalist Matt James, bobnar Nathan Gillis, kitarista Ryan Kiefer in Chuck Wepfer ter basist Matt Curtis.

27. 7. 2021

Francoska heavy rock zasedba Sweet Needles je nedavno objavila nov single Shake It! Groove It! s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Tormenta, ki bo izšel letos jeseni. Pri skupini iz Pariza gre za energično mešanico številnih žanrov, od rock'n'rolla do heavy metala. 

KONCERTI & FESTIVALI
28. 7. 2021
ODPOVEDANO! Slipknot
Stadthalle, Gradec, Avstrija
28. 7. 2021
Železna Retrospektiva: Sickbreed, Theodore
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje
29. 7. 2021
MetalDays 2021
Tolmin
29. 7. 2021
ACFH: Koikoi, Haloban
Pruh, Svečina
30. 7. 2021
Paragoria, Agan, Glista, Razvalina
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
31. 7. 2021
Monfy Sound Fest 2021
Area Verde, Monfalcone, Italija