Na današnji dan
2016
Izide novi album Black Wizard z naslovom New Waste
NAGRADNE IGRE
Traja do: 29. 1. 2023
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

INTERVJUJI

27. 1. 2023
Dirty Skunks (ENG)
ČRT in MATEJ

Ker smo nedavno že objavili video intervju z Dirty Skunks, moramo na tem mestu obrazložiti, zakaj v tako kratkem času sledi že takoj drugi. Razlog je povsem enostaven; intervjuju v slovenščini je sledil intervju v angleščini, v katerem smo se osredotočili izključno na julijski festival Tolminator. Črt in Matej sta podrobno obrazložila, kakšno je stanje v zvezi s festivalom, v kakšnem obsegu je pripravljen program, kaj se še mora urediti itd. A najpomembnejše je: za izvedbo festivala ni več nobenih ovir!
 

19. 1. 2023
Dirty Skunks
ČRT, MATEJ in ŽAN

Kulturno društvo Veseli Dihurčki ali Dirty Skunks, kakor jih večina najbolje pozna, je društvo, ki že 21 let skrbi za pestro koncertno ponudbo prestolnice. V tem času je dvojec, ki je nedavno dobil naraščaj, v Slovenijo pripeljal številna velika imena svetovne metal scene, ob tem pa nikoli ni pozabil na domače bande, katerim je celo posvetil svoj dan v tednu, in sicer četrtek; metal večera Kadilnica of Death so bili med slovenskimi metalci in metalkami dobro sprejeti, bandi pa tudi vedno znova radi tam nastopajo.
 

4. 1. 2023

Ljubljanska blackened sludge/post metal zasedba The Canyon Observer je tik pred izdajo svojega tretjega albuma, ki bo nosil naslov Figura. Ta bo izšel prihajajoči ponedeljek, 9. januarja, že naslednji petek, se pravi 13. januarja, pa ga bo zasedba že tudi predstavila v razširjeni postavi v prostorih ljubljanskega Centra kulture Španski borci. O tem je tokrat tudi tekla beseda z Nikom, ki pri TCO upravlja z baskitaro.
 

6. 12. 2022

Zadnje čase se na slovenskih tleh spet nekoliko bolj množično pojavljajo nove zasedbe. Te na metal sceni zapolnjujejo zelo različne kotičke, kar je za njeno bogatenje več kot dobrodošlo. Čisto nobena izjema v tej zvezi niso postojnski death metalci Sign of the Devil, ki so lani konec leta zatresli domača tla s polvečercem Destructive Cataclysm, nakar so se stvari okoli njih zaradi »izgube« pevca nekoliko umirile. Po močni okrepitvi je kvartet iz Postojne ponovno koncertno in studijsko aktiven, kaj točno pa četverica v prihodnje pripravlja za svoje sledilce, boste izvedeli od basista Roka, ki si je vzel čas za pogovor z nami.


13. 10. 2022
Noctiferia
UROŠ in IGOR

Z ljubljansko zasedbo Noctiferia se tokrat nismo pogovarjali prvič, ravno lani sva se z Urošem osredotočila na njihov aktualni album Reforma (Tribute to Laibach). Toda letos smo zasedbo oziroma kar dva njena člana, natančneje Uroša in Igorja, ujeli pred objektiv naše kamere, preden sta skupaj s kolegi stopila na oder mariborskega Štuka, kjer so možakarji nastopili v okviru Brutal Janez Festa 2022.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 1. 2023
Katatonia, Sólstafir, Som
Arena Wien, Dunaj, Avstrija
30. 1. 2023
Deprivacija, Ater Era
Kontejnr, Postojna
1. 2. 2023
Revocation, Goatwhore, Alluvial, Creeping Death
Viper Room, Dunaj
2. 2. 2023
KoD: Deprivacija, Sign of the Devil
Orto Bar, Ljubljana
3. 2. 2023
On Parole XXI – 21 let založbe On Parole
Kulturno društvo Svoboda Trbovlje
3. 2. 2023
Beesus, Jegulja
Figa Rock Bar, Koper