INTERVJUJI

12. 3. 2024
The Stone
KOZELJNIK in GLAD

Septembra lani smo se pogovarjali tudi z The Stone, drugim nosilcem mariborskega festivala Brutal Janez Fest 2023. Povabilu k intervjuju sta se odzvala kitarist in ustanovni član Kozeljnik ter vokalist Glad, dotaknili pa smo se bandovega delovanja od njegovega začetka do danes.

15. 12. 2023
Fleshless
VLADIMIR

Fleshless je češka death metal zasedba, ki je z malo sreče in veliko željo po ustvarjanju na sceni preživela 30 let. V letošnjem letu je zasedba torej praznovala 30 let delovanja, in sicer z obsežno turnejo po festivalskih in klubskih odrih, kjer se počuti najbolje. V okviru te turneje so Čehi obiskali tudi Maribor, kjer so nastopili na Brutal Janez Festu 2023.
 

27. 9. 2023

Terminal Disease so po 25 letih našli svežo energijo, s katero bodo naslednji teden razvajali svoje poslušalstvo ob praznovanju četrt stoletja obstoja. Na isti dan bo hkrati izšel njihov prvi dolgometražni album, ki so mu Terminalci nadeli naslov Through the Eye of Disease. Seveda pripravlja band tudi nekaj presenečenj ob praznovanju svoje obletnice, ki jih pa Gregor Bovhan, kitarist in edini preostali ustanovni član v bandu, seveda ni želel razkriti. Vabljeni torej, da preberete, kaj je Gregor še povedal, in da se naslednji teden v petek pridružite še zasedbama Life on Display in Dislocated v Mladinskem centru Zagorje, kjer bo prirejena konkretna metal veselica.
 

13. 9. 2023
Snøgg
ULV

Eksperimentalna black metal zasedba Snøgg iz Velenja letos obeležuje 10 let delovanja. Praznovanje desete obletnice se bo, kakopak, odvilo v domačem kraju, in sicer s koncertom žanrsko različnih zasedb. O prvih desetih letih sem se pogovoril z idejno vodjo zasedbe Ulvom, ki upravlja s kitaro in poje. Ulv je v kratkem pogovoru razkril, kako se je vse skupaj okoli Snøgg začelo, kako danes gleda na band in kakšna je njegova bližnja prihodnost.


5. 9. 2023

Tokratni intervju je nastal v sodelovanju z Jonasom Savškom, pevcem pri domačih progresivcih Morost in soorganizatorju letošnjega MetalWitcha. Ta se bo zgodil to soboto, 9. septembra, že petnajstič, kot headlinerje pa bo gostil italijansko zasedbo Moonlight Haze. Simfonična power metal zasedba je bila ustanovljena leta 2018, in sicer na pobudo Giulia Caponeja in Chiare Tricarico, ki si je vzela čas, da je spregovorila z Jonasom in razkrila nekaj podrobnosti o zasedbi, svojem petju in prihajajočem nastopu v Ljubljani. (Dejan)

KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija