RECENZIJE

21. 7. 2021
Kamra - Conversing with Ghosts (EP)
Onism Productions, 2021

Kamra je povsem svež domač atmosferični black metal dvojec, ki je nedavno izdal debitantski EP Conversing With Ghosts. Na EP-ju sta samo dva komada, ki pa skupno ponujata kar več kot 17 minut glasbe.

EP se začne s približno 2 minuti dolgim uvodom, ki je sestavni del komada Lantern of Ghostly Unlight. Ta uvod nas pelje preko prestrašenega krika v mračno sobano, v kateri se parita dva sodobna sloga black metala. Na eni strani imamo poljsko šolo black metala v slogu Mgle, ki slovi po dolgih in repetitivnih riffih, na drugi strani pa svojevrstno švicarsko black metal izkušnjo iz hiše Bölzer, ki s težkimi šamanskimi riffi ustvarja povsem sebi lastno glasbeno izkušnjo. In ko človek doda še disharmonične kitarske riffe in povezovalne klaviature, je jasno, da Conversing with Ghosts ustvari prav tako unikatno vzdušje, kakršno je značilno za oba omenjena banda.

Zato se tudi ni treba spraševati, ali je prehod v drugo sobano z naslovom Oozing the Thirteenth Hour tekoč ali ne. Odgovor je jasno pritrdilen, komad pa še daljši, glasbena izkušnja pa temu primerno še intenzivnejša. Samo prepustiti se ji je treba.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 7. 2021
ODPOVEDANO! Slipknot
Stadthalle, Gradec, Avstrija
28. 7. 2021
Železna Retrospektiva: Sickbreed, Theodore
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje
29. 7. 2021
MetalDays 2021
Tolmin
29. 7. 2021
ACFH: Koikoi, Haloban
Pruh, Svečina
30. 7. 2021
Paragoria, Agan, Glista, Razvalina
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
31. 7. 2021
Monfy Sound Fest 2021
Area Verde, Monfalcone, Italija