Na današnji dan
1980
Judas Priest izdajo legendarni album British Steel
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

24. 10. 2013
Lost Society - Fast Loud Death
Nuclear Blast, 2013

Lost Society mariskdo še ne pozna, a ne skrbite, kmalu boste slišali zanje. Mladi finski upi se hitro dvigajo na thrash metal sceni in to dokazuje tudi njihov prvenec Fast Loud Death, ki je marca letos izšel pri založbi Nuclear Blast. Album sicer ne navdušuje s kompleksnostjo glasbe, niti ne z originalnostjo, ampak z jajci in »groovom«. Tudi lirično niso tipično thrashersko socialno kritični, ampak se stilsko približujejo Municipal Waste – za kaos in agresijo pod odrom. Lahko se postavijo ob bok NWOTM bandom, kot so Havok, Warbringer, Municipal Waste itd., pred njimi pa imajo veliko prednost, in sicer svojo mladost.
Že prvi komad N.W.L. nastavi ritem za celoten album. Z uvodnim počasnim in težkim ritmom preide k pravemu thrash razturu. Sledi Trash All Over You, za katerega so posneli tudi videospot, ki pa nam pokaže, kakšne surove energije so zmožni finski mladeniči. Celoten tempo albuma se odvija po vzoru prvih dveh komadov: kratko in surovo, kot se za »primitiven« thrash tudi spodobi. Celotna glasbena slika albuma je mešanica med Children of Bodom, predvsem vokalno, Municipal Waste z vidika intenzivnosti in kratkosti komadov ter riffanja po vzoru stare Metallice. Kill (Those Who Oppose Me) pa nam že od začetka postreže z udarnim bobnarskim beatom, ki vleče na Lemmyjev Overkill, vendar doseže pravi efekt, saj te nabije z energijo in skoraj prisili ubiti vse, ki ti nasprotujejo. Postrežejo nam tudi z nekaj precej smešnimi skladbami, in sicer Diary of a Thrashman ter seveda Toxic Avenger! Ja , komad, posvečen kultnem filmu The Toxic Avenger iz leta 1984. Na žalost pa album izgubi svežino proti koncu in postane že preveč monoton, vendar je treba omeniti, da je to band za poslušanje v živo in ne za vsakodnevno poslušanje doma.
Lost Society so s tem izdelkom pokazali, da jih na thrash sceni čaka še svetla prihodnost, kar dokazujejo tudi njihove turneje z velikimi imeni metala, kot so Children of Bodom, Testament, Overkill ... Album v glasbenem smislu sicer ni noben presežek, vendar nam za to zvrst še daje upanje. Glede na to, da so člani stari od 17 do 19 let, pa to definitivno še ni njihov vrhunec glasbenega ustvarjanja. Sam že komaj čakam njihov naslednji album, ki pa je že v fazi snemanja.

SORODNE VSEBINE:
25. 8. 2014Belphegor - Conjuring the Dead / Recenzije
5. 1. 2001Hellowen - The Dark Ride / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
Recenzija
9. 4. 2024
Inquisition - Veneration of Medieval Mysticism and Cosmological Violence
Recenzija
5. 4. 2024
Iz ropotarnice: Tool - Ænima
Recenzija
3. 4. 2024
My Dying Bride - A Mortal Binding
Recenzija
29. 3. 2024
Khold - Du dømmes til død
Recenzija
28. 3. 2024
Aeternus - Philosopher
Recenzija
20. 3. 2024
Feral Forms - Premalignant (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
14. 4. 2024
Finntroll, Suotana, Metsatöll
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 4. 2024
Inquisition, Demonical
Orto Bar, Ljubljana
16. 4. 2024
Finntroll, Metsatöll, Suotana
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
17. 4. 2024
Cronica, Cremisi, Dark Sphere
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska