Na današnji dan
1989
Annihilator izdajo debitantski album Alice in Hell
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

25. 5. 2015
Mist - Inan' (EP)
Soulseller Records, 2015

Po zelo dobro sprejetem demo posnetku z nič kaj prida zgovornim naslovom Demo v letu 2013 in po številnih uspešnih nastopih na domačih in še bolj uspešnih nastopih na tujih tleh se domača doom metal zasedba Mist vrača z drugim posnetkom iz studia. V teh dveh letih se je sestava zasedbe spremenila, dobila je »jajca«, kar je tudi deloma vplivalo na aktualno izdajo. Toda gremo lepo po vrsti.
V času mojega intervjuja z bandom je bila kitaristka Nina že »osredotočena na svojo družino«, zato je band zanjo (začasno?) poiskal nadomestilo. Njeno mesto je zavzel Blaž Tanšek, bivši kitarist pri Teleport, zaradi česar Mist niso več ravno »female metal band«. Nič za to, s tem ni nič narobe, dečko se po mojem dobro počuti v ženski družbi, svoj prstni odtis pa je recimo najbolj vidno/slišno pustil pri ponovno posnetem komadu Phobia.
Sicer pa so glasbene spremembe pri tem mladem bandu bolj male. Poleg omenjene skladbe EP krasijo še meni do sedaj neznana naslovna pesem Inan' ter predhodno večkrat v živo predstavljeni Frozen Velvet in Under the Night Sky, pri katerih Mist v že poznanem tempu in z že poznanimi ritmi razveseljujejo doom metala željne. Dokajšen napredek je izkazala Nina na vokalu, ki je z večjim razponom postal še bolj zanimiv, medtem ko preostali, instrumentalni del zasedbe še naprej skrbi za zanimive in nalezljive ritme (s tem predvsem ciljam na komad Inan', saj sem ostala dva poznal že od prej).
Če bo torej band še naprej tako marljivo in pridno delal, se lahko morda kmalu veselimo prvega studijskega celovečerca.

SORODNE VSEBINE:
5. 6. 2018Mist - Free Me of the Sun / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina