VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 6. 2023

Šaleški tehnični death metal band Cordura vabi na popotovanje po prvih dveh svetovih Sage sedmih svetov. Zasedba, ki letos obeležuje 10. obletnico delovanja in se lahko pohvali z nastopom v Wacknu, bo jutri v Centru mladih Koper v živo predstavila najnovejša EP-ja Annurth in Nibiru X, ki tvorita prvi in drugi del omenjene Sage, ter druge skladbe iz svoje pestre diskografije.

Člani Cordura so:

– Tim Draksler (Marax, Cvinger, Ways of a Heretic): kitara
– Grega Plamberger (Marax, Cvinger, Seventh Station, Kholn): bobni
– Nejc Heine (Cvinger, Dalkhu): vokal

CMK bo vrata odprl ob 20.30, koncert pa se bo predvidoma začel ob 21. uri. Vstopnina znaša 5 EUR za mlade do vključno 30. leta oziroma 8 EUR za mlade od vključno 31. leta. Vabljeni!

Odlomek iz opisa dogodka na Facebooku:

»Na kratko o njihovi zgodbi: Saga sedmih svetov je zgodba o potovanju neimenovanega zemljana po sedmih planetih galaksije Cordura. Iz zemlje nas pot popelje na Annurth, kjer neimenovani postane član vojske najstarejših, vesoljske rase, katere izvor je izgubljen v prostoru in času. Z njegovo pomočjo želijo rešiti planet Nibiru, ki so ga napadli sovražni stroji in je že blizu popolnega uničenja. Ali bo najstarejšim uspelo premagati vojsko strojev in rešiti Nibiru pred uničenjem, bo glasbeni kolektiv Cordura premierno razkril na multimedijskem performansu.«

19. 6. 2023

Tim Draksler (Cordura, Cvinger, Marax, Ways of a Heretic, ex-Interceptor (live), ex-Eliminator, ex-Dalkhu (live), ex-Cursed Be Thy Flesh, ex-Panikk (live), ex-Chalice of Torment) je v soboto izdal svoj tretji EP Something in Between.

29. 5. 2019

V soboto se bo v Šmartnem pri Ljubljani prvič odvijal Oratorij, ki je posvečen slovenskemu metal undergroundu. Vstopnice znašajo 15 € (tukaj so na voljo v predprodaji), na tej povezavi pa so navodila do prizorišča, ki se odpre ob 16. uri.

Igrajo postojnski blackened heavy metalci Vigilance, ki so prejšnji mesec izdali četrti album Enter the Endless Abyss, istrski psihedelični black metal trio Ater Era, ki še vedno promovira aktualni album Clades, in doom metal dvojec Chains, ki je lani izdal kompilacijo Dead Tapes vol. II – The Lost Rituals, kraški black/death metalci Grob, ki so se lani predstavili s prvencem Metanoia, ljubljanski avantgardni black metalci Dekadent, ki bodo 6. julija izdali peti dolgometražec The Nemean Ordeal, in koroški black metalci Dalkhu, ki so se jeseni vrnili na sceno z Lamentation and Ardent Fire.


Razpored nastopajočih:

17.30–18.10 Chains
18.30–19.15 Grob
19.25–20.10 Vigilance
20.30–21.20 Ater Era
21.50–22.40 Dekadent
23.00–00.00 Dalkhu
00.00–03.00 afterparty

29. 3. 2019

Na prvem Oratoriju, ki se bo 1. junija odvijal v Šmartnem pri Ljubljani, bodo nastopili postojnski blackened heavy metalci Vigilance, istrski psihedelični black metal trio Ater Era in doom metal dvojec Chains, kraški black/death metal band Grob, ljubljanski black metal veterani Dekadent in koroški black metal veljaki Dalkhu

Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku ali pa si več o nastopajočih preberete v našem napovedniku. Organizatorji so o Oratoriju objavili naslednje:

"ORATORIJ je glasbeni dogodek, ki se bo prvič odvijal junija 2019. Program je namenjen eliti slovenskega metal undergrounda, temelje senc pa bodo postavila uveljavljena imena, ki s svojimi dejanji segajo onstran slave. Pridruži se edinstvenemu glasbenemu ritualu, podpri pravo umetnost, ki je brezkompromisna in nekompromitirana!"

6. 3. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Kadilnica of Death v četrtek, 7. marca, vabi vse ljubitelje black metala, saj se po dolgem času vračajo domači Dalkhu!
Zasedba je lansko leto svojo 15-letnico delovanja obeležila z izidom svojega tretjega studijskega albuma Lamentation and Ardent Fire, zdaj pa se po daljšem obdobju odsotnosti podajajo še na koncertne odre.
Ekskluzivni koncert v Orto Baru bo tako prvič po 6 letih, da bo Dalkhu možno videti v živo, od njihovega zadnjega ljubljanskega koncerta pa mineva že 8 let.
Prav tako bodo prvič pred publiko igrali skladbe s svojih zadnjih dveh albumov, verjetno pa se lahko nadejamo tudi kakšnega komada z njihovega studijskega prvenca Imperator.
Ne zamudite te izjemno redke prilike!
Za ogrevanje bodo poskrbeli atmosferični black metalci iz globin Koritnice – Agan

Avtor: Gorjanec
17. 9. 2018

Slovenjgraška black metal zasedba Dalkhu je včeraj digitalno izdala svoj tretji album Lamentation and Ardent Fire, ki mu lahko prisluhnete na Bandcampu.

Album v fizičnem formatu (CD) izide danes pri Godz ov War Productions.

13. 9. 2018

Dalkhu predstavljajo skladbo Rime z njihovega tretjega studijskega dolgometražca Lamentation and Ardent Fire, ki bo naslednji teden izšel pri Godz ov War Productions.

27. 8. 2018

Slovenjgraška black metal zasedba Dalkhu je objavila besedilni video za skladbo The Dead Sleep With Their Eyes Open s prihajajočega albuma Lamentation and Ardent Fire, ki bo 17. septembra izšel pri Godz ov War Productions. Njen tretji studijski dolgometražec po vrsti, ki bo obenem prvi izid z novim vokalistom Lucerusom (Cvinger), lahko prednaročite tukaj.

Lamentation and Ardent Fire prinaša naslednje skladbe:

Profanity Galore
I Am
Rime
A Race Without Hope
Gaps of Existence
The Dead Sleep With Their Eyes Open
Night

28. 3. 2018

Dalkhu so podpisali za založbo Godz Ov War Productions, pri kateri bodo letos spomladi izdali svoj tretji studijski album z naslovom Lamentation And Ardent Fire. Naslednika Descend... Into Nothingness iz leta 2015 so posneli kot trio, kateremu se je na vokalih pridružil tudi novi član, Khal Lucerus iz skupine Cvinger. Za mastering novega albuma je bil zadolžen Magnus »Devo« Andersson (Marduk, Funeral Mist, SubRosa, Lord Vicar), medtem ko je naslovnico prispeval Chris Kiesling iz Misanthropic-Art.

20. 10. 2015

Italijanska zasedba The Wows bo 26. novembra pri Argonauta Records izdala novi album Aion. Svežih osem skladb je zanje upodobil Paolo Girardi, ki je med drugim ustvaril naslovnice tudi zasedbam Inquisition, Lycus, Manilla Road, Blasphemophagher in domačim Dalkhu.

14. 9. 2015
Album Descend... into Nothingness domače black metal skupine Dalkhu, ki je izšel prejšnji teden, je zdaj na voljo tudi v obliki 12" LP-ja. Naročite ga lahko po e-pošti ali pa preko zasebnega sporočila na bandovem Facebooku ali našem forumu. Cena znaša 14 €, v nakup pa vas morda prepriča tudi poslušanje digitalne različice albuma. /J.G./

Avtor: Gorjanec
6. 8. 2015
Dalkhu predstavljajo komad Accepting The Buried Signs s prihajajočega drugega albuma z naslovom Descend... into Nothingness. /P.G./

27. 7. 2015
Domači Dalkhu predstavljajo komad Pitch Black Cave, ki se nahaja na prihajajočem izidu Descend... into Nothingness. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
1. 7. 2015
Avgusta bo založba Satanath Records v sodelovanju z Darzamadicus Records izdal drugi album skupine Dalkhu, jeseni pa bodo pri Iron Bonehead Productions poskrbeli še za ljubitelje igle. /P.G./

14. 4. 2015
Dalkhu predstavljajo E.N.N.F., zadnji komad z albuma z naslovom Descend... into Nothingness. Za naslovnico drugega studijskega izdelka, posnetega v Nightside Studiu, je poskrbel Paolo Girardi, mastering pa je v švedskem Necromorbus Studiu opravil Tore Stjerna. Band trenutno išče založbo, ki bo plošček izdala. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana