RECENZIJE

28. 5. 2012
Toxic Heart - Trailerpark Show
samozaložba, 2012

»Redneck party« je prva asociacija, ki jo dobimo ob pogledu na ovitek nove plošče štajerskih Toxic Heart. Band, ki nas je pred časom zabaval s posrečenim prvencem Ride Your Life, se je tokrat preizkusil v vlogi »kmetavzov« iz Tenneseeja. Jim je uspelo?
Odgovor na vprašanje se glasi: žal ne. V poizkusu zveneti čimbolj »avtentično southernrockovsko«, so fantje izgubili distorzijo, tercetne harmonije in lastno identiteto. Prva in osnovna točka neuspeha eksperimenta je vokal. Medtem ko se Axlova rahlo zasanjana in melanholična interpretacija odlično prilega hair metalu kot smo ga od skupine vajeni, ga na Trailerpark Show ostrina chicken pick kitare enostavno poje in komadi izpadejo medlo in nerazpoznavno. Tako se super zastavljeni otvoritveni komad Back Home povsem izgubi v sivem povprečju. Več energije nam ponudi Bad Boy, ena boljših skladb plošče, ki pa odkrije novo napako: Axlova angleščina je od dnevov 7th Angel močno napredovala, vendar pa je postala ravno to, angleščina. V komadih, polnih banja, snare bobna in orglic je imitacija v karirasto srajco oblečenega Earla z enim zobom in prestreljenim slamnikom na glavi skoraj obvezna, a žal izostane. V glasbenem smislu nam največ užitkov nudi komad Mr. Groove, ki prinaša vključitev »horn« sekcije in obilice ženskih back vokalov za avtentični »Mississippi delta« občutek. Odlično izpeljano, vendar razen našpičene solaže tu ni veliko materiala, ki bi zadovoljeval glasbeni okus širšega Paranoidovega bralstva. Ostali komadi na kratki plošči (sedem pesmi) so si med seboj spet precej podobni in jih poslušalec že kmalu po odvrtenju težko loči med seboj.
Z vidika glasbene podkovanosti kaže Trailerpark Show proti prvencu celo napredek. Komadi so odlično izpeljani, kitarske linije so skozi celotno ploščo najmanj zelo dobre, vendar so Toxic Heart plačali visoko ceno izgube glasbene identitete, ki jo dodatno osvetljuje neprilagojenost vokala glasbeni podlagi. Upam, da se skupina postavi nazaj na noge, strne svoje vrste in v naslednjem poizkusu izda bolj osredotočen izdelek, najsi bo nadgradnja Ride Your Life ali nove usmeritve. Osebno upam na prvo opcijo.

SORODNE VSEBINE:
19. 6. 2013Armaroth - False Vision (EP) / Recenzije
31. 3. 2005Indigo Child - Re-Death / Recenzije
23. 7. 2012Sunken Colony - Animus (EP) / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija